Pf tek prvi pokušaj i uzgoj

Uzgajanje jestivih gljiva, dnevnici sa slikama i metode uzgoja
0Marac0
rank2
rank2
Has thanked: 89 times
Been thanked: 45 times

Re: Pf tek prvi pokušaj i uzgoj

Post Postao/la 0Marac0 »

Update:
Evo susreo sam se sa 2 vrste kontaminacija,pa ču objasnit što se dogodilo!
Odmah čim sam otvorio jednu od 3 monotuba,kao vinska bačva se osjetilo,tu nisam ništa filozofirao,slažem sve što bacim u vrt na jedno mjesto u hladu.
Onda kako sam imao 3 monotuba i jednu shoe box,naravno spore su prešle na jedan monotub i shoe box. Shoe box je mali monotub od 4L....
slika
I onda sam malo istraživao,vidio da se radi o cowebu,tako nešto,pošpricao sam vodom sa peroksidom 1:10 i isti čas nestane sivilo. Na slici gore je zahvatilo desnu stranu,a ovo je jutros
slika
Albino+ pa su kapice bijele ,ali se vide....
Dodat ču slike shoe boxa,baš se vidi ta siva,nazovimo ju paučina.
0Marac0
rank2
rank2

Post Postao/la 0Marac0 »

Pišem ovako,jer mi mobitel gubi wifi,pa kad pređe na 4g,može mi sve obrisat!
Uglavnom, kontaminacija se može nosom procjenit,fala bogu moj nije velik,al je na 120% od kada koristim psilocybin:)
Odlučio sam napraviti stanku,jer neke pozitivne stvari sam počeo osjećati. Ne živciram se nimalo radi glupih ljudi i ponavljanje jednostavnog posla,jer je netko nesposoban. Ne zaboravljam sitne stvari, kratkoročna memorija mi je on ☝️ point,imam energije duplo ako ne i više itd.
Sad 7 dana nisam uzimao,reko moram malu pauzu od 2,3 tjedna odradit,ali nočaš sam proveo uz svoju pesicu,jadna je u jako lošem stanju,tako da ju danas moram vozit na eutanizaciju🥹
Maznul sam 2 herojske doze, iskreno glupo mi je spominjat količinu,jer je to količina za nekoliko ljudi. Ali i zo sam saznao zašto. Napisat ču što mi je rečeno!

90 ih je moj organizam proizveo tolike količine seratonina, što bi rekli kenjo sam seratonin:)
da sad kako bi nešto potaklo lučenje istih, treba malo više substanci. Mada znam ljude koji su još više od mene uživali sranja i to puno jača,ja sam stao na vikend highu,tako da mi to što sam napisao ne drži vodu.
Maznul sam 4 kapitalca,več me radi pa se vidimo,sve najbolje želim 👍
Evo slika kontaminirane shoe box
slika

Sad si razmišljam,da sam mogao i manje uzet,jer mi se tolerancija spustila,ali ali,stojim kod ali več oar minuta 🤣
0Marac0
rank2
rank2

Post Postao/la 0Marac0 »

:thumbsup: Update:
Nisam vas zaboravio,malo sam isprobavao neke stvari,a gljive jedem kako rastu. Moja doza je sve!
Evo,trava je jedino još ista u boxu
slika
Nije da se puno gledamo. Ako postoji tajna uspjeha,to je potpuni mir i što manje otvaranje boxa. Jer svako otvaranje im mjenja uvjete i to dosta drastično. Od kad tako uzgajam svaki grow,svaka biljka da premium flower!

Što se gljiva tiče,naručio sam tekuče kulture,spore u šprici 10 sojeva,čak imam i Mazatec mixan sa Albino+,pa jedan harvest bijele gljive,drugi smeđe:)
slika
Počeo sam sa žitaricama i rižom,jer kažu da budu jače gljive,to još moram da se sam uvjerim.
Dobio sam i zeleno-plavi micelij,od šoka. Isprobao sam štapićem za uši,ne ostaje na vati,tako da nije trihoderms,mada nju kad dobijem ide u zemlju😉 nju jbno plačam za uzgoj Cannabisa!
slika
Sad su 3 monotuba u boxu, McKennaii, Mazatec i Albino+
slika
slika
Uglavnom, javim kako se situacija razvija.
Pozdrav

I da,naručio sam brdo kokosa:)
Nadam se,da je to to....
slika
Piše mrvice,ali u nekim drugim shopovima piše vlakna,tako da mislim da bu ok!
Face off mi je dao savjet za žitarice,pa ču probat njegovom metodom. Jer brašno brzo izgubi hranjiva, barem se tako nekako navodi,jer cakovi od brašna nemaju puno hranjiva. To isto nisam skroz istražio,kupio sam si e bike,nagruvam se gljiva,par pljugi zmotam i piknik u Zagorju:)
Uzeo sam si i rezervnu bateriju,jer tu opet ide ona,da sam stoner 🤣
Odgovori