nekih 100 g coco coira sam zalio vrelom vodom tek toliko da se raširi na 300 ml i da na dodir bude suh u zdjelu sam zatim dodao 900ml verma i jedno gram, dva gipsa i sve sam to dobro pomiješao. e sad što se tiče vode stvarno nisam siguran, dodavao sam ju postepeno dok smjesa nije postala onakva kakvu je u većini slučajeva opisuju, a to je da smjesa na blagi stisak šake treba pustit kap vode van. kada sam to postigao strpao sam casing u tegle i u ex. lonac 45 min.
debljina casing sloja je isto predmet sam za sebe jer opet i oni koji se odluče takvom pristupu imaju podijelit čitavu znanost o debljini casinga, a ja sam se odlučio za cca 7 mm i odlučio sam žrtvovat 5% površine kejsing sloja da mi služi kao indikacijske zone kolonizacije jer priča se po kvartu da samo donji dio kejsinga treba biti koloniziran micelijem, a nikako onaj bliže površini jer onda ne može obavljat sve one gore navedene, prekrasne funkcije! dolje je slika

strain je mckennai, a što se tiče supstrata priča je uvijek ista, zrnje, kokos, kava, casing sloj me nije nikada posebno privlačio jer nije jedan od potrebnih koraka da bi uzgojio gljive već je samo još jedan korak što ne zvuči uopće primamljivo