Gljive- Psihodelicno Iskustvo- Trip gajd

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Odgovori
Gorda
rank9
rank9
Has thanked: 86 times
Been thanked: 91 time

Re: Gljive- Psihodelicno Iskustvo- Trip gajd

Post Postao/la Gorda »

Sad bih ja želio nešto dodati. Svatko sam najbolje zna zašto konzumira psihodelike, odnosno, u ovom slučaju gljive, no ostavimo to po strani. Smatram kako ne treba gledati na trip kao bad ili happy trip...to je jednostavno ta misterija kojoj se čovjek prepusti. Nikad ne treba ulaziti u trip sa bilo kakvim očekivanjem ili nadanjem: "samo da bude happy trip"...to ne funkcionira.

Svaki trip je karakterističan i s razlogom je takav, nevezano za supstancu koja djeluje u organizmu. Debela većina toga je u samoj osobi i kako se ona trenutno osjeća, što je nedavno proživjela, gdje se nalazi, s kim je na tom mjestu, itd, itd...masa parametara, a najmanje sama stvar gljiva. Ja volim uzeti poveću dozu, bilo lsd, gljive i slično, ali ne radi samog čina, već uživam u tom osjećaju odvajanja od fizičkog. Doživio sam od najvećih strahova(paranoja, umiranje, gubljenje, petlje, i slično), do najvećih smjehova i radosti...ali sam poslije svakog tripa bio zahvalan sam sebi ma kakav god on bio, uvijek čovjek izvuče nešto što bi trebao, samo ako se prepusti.

Nadalje, za početnike: probajte sa dozom od 1.5 do 2.5g suhih...tu ne možete fulati. I još jedna bitna stvar, nekada 1.5g može "razbacati" osobu više nego 3g...set & setting, samo to. S vremenom je lakše to sve kontrolirati, kao i u svemu...al eto, i najiskusnijeg ponekad baci na "onu stranu". Osjećajte se ugodno, uživajte, prepustite se do krajnosti, ne očekujte nešto određeno i trip će biti prekrasan, uvjeren sam u to. :thumbsup:

Sad, što se tiče "bedare"...lako je reći upute, ali ih ponekad nije lako provesti u djelo. Bitno je u svakom trenutku znati da ste pod utjecajem toga, tj. u sebi biti svjestan istog. Znati da će i tome doći kraj ako vas okrene na "bad". Treba reći sam sebi da je sve u redu i početi razmišljati o nečem sasvim drugom ili početi raditi nešto što vas zabavlja. Nema tu neke mudrosti...svatko je poseban i ima svoja "pravila" koja nauči s vremenom kako je to biti u nekom drugom stanju svijesti.

:mushh:
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
Gorda
rank9
rank9

Post Postao/la Gorda »

oseloth je napisao/la:I mislio sam ali moral sam pitati. Hvala
Negdje sam pročitao da bi cca 25g mokrog bilo jačine kao 2g suhog...iako je nemoguće odrediti, a i testirao sam odnose mokro/suho.
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
Chavengo
rank1
rank1
Been thanked: 2 times

Post Postao/la Chavengo »

Preskocio bih ako ikako mogu onu fazu upoznavanja i odmah presao na stvar

Naime dva prijatelja i ja smo snasli neke pecurke..meni se cini da je reko coek da je neka B+
E sad mi nismo puno pitali "naravno" s obzirom da smo bas nedavno jeli pecurke i bile su fenomenalne, trip bar dva i pol sata smijeha, izmjesanog s trenutcima izgubljenosti negdje u oblacima/zvijezdama navecer..fenomenalno nema sta, uz pive i rostilj :)

A ove B+ su bile svjeze i cvrsto sam uvjeren da nismo dobro to dozirali..pojeli smo svaki po 5 komada malih..cca 5 cm, male neke lijepe..i jedan frend je nes morao doma pa jos neznam sta bilo s njim a ovaj drugi kaze da je imao osjecaj da je sve svjetlije i neki osjecaj opustenosti..dok sam ja (pojeo 2 vise od njih, znaci 7 svjezih te velicine jedna je bila malo jaca cca 10 cm..i dok smo isli na pivu/sladoled sjedeci na terasi me lagano pocelo nositi, tesko mi se bilo koncentrirat, ni 10 sekundi nisam mogo mislit o jednoj stvari..sve je otislo u neke "CudnE" vode..svjetlost jaca puno, a tijelo mi bilo ko guma u nekim trenutcima..moro sam razmisljat o tome da sjedim normalno ali opet sam bio sav razvaljen na stolici..neznam cudan malko trip..no nisu ni kolege bas puno pomogli potiskivanjem tripa sranjima kako to nije to...kako sam ja dobio osjecaj jel..hmmmm

E sad pitanja.. taj b+ se sad susi, i neznam koliko toga ce biti suhih jel..ako gubi 90% jbg nekih 5 grama briem..mozda malo vise

Hoceli li to drugacije djelovat kad se osuse? Dali je trip zapravo slabiji na svjezim pecurkama ili smo dozu fulali i bas bi trebo biti jaci..te ako bi trebo biti jaci koliko tih malih od cca 5 cm smijem pojest a da me fino otrese? Dali je netko prije imao iskustva s tom b+ te dali ti znaci "strejnovi" stvarno nemaju bas neke velike razlike u potenciji gljive..to jest kako naletis naletis jel? Help #-o

Edited: Evo stavio sam na profil sliku tocno kak su te pecurke izgledale svjeze, vise nisu bas svjeze da slikam i pokazem Vam jbg :S
Gorda
rank9
rank9

Post Postao/la Gorda »

Cubensisi su svi uglavnom poprilično slične potencije, tako da nema veze da li je B+ ili Argentina ili Thai, itd.

Da, 90% bi bila voda, no i to nije baš precizno. Ajmo reći da bi "normalna" doza, pogotovo za početnika, bila nekih 2g suhih, što bi bilo jačine kao 25g svježih, prije negoli 20g. Po mom iskustvu djeluju drugačije nego sušene, ali u nijansama i dosta teško za opisati riječima.

Nadalje, veličina gljiva nema apsolutno nikakve veze s tim kakav će trip ispasti, tj. najčešće su manje gljive bolje, odnosno potentnije u smislu da je određena količina aktivnih sastojaka zbuksana u manji volumen, tj. manju gljivu. (Abortusi znaju iznenaditi svojom potencijom, pričam iz iskustva)

http://www.shroomery.org/9067/What-do-t ... l-1-5-mean

(ovdje će ti biti jasnije kakav si trip imao i kakva je doza bila)

Također bih napomenuo da svi efekti koji su nabrojani pod određenim levelima ne moraju biti striktno takvi, sve ovisi o samoj osobi, osjetljivosti, set & settingu, kada je osoba zadnji put jela (najbolje ne jesti 4h prije tripanja, iz više razloga)...itd. I najbitnije, biti bez očekivanja bilo kakvih. (Netko očekuje umiranje od smijeha, pa se često iznenadi, jer bude sasvim suprotno...samo primjera radi.) :mushh:
Chavengo
rank1
rank1
Been thanked: 2 times

Post Postao/la Chavengo »

Gorda puno hvala na odgovoru..naime ja te pecurke stavio na monitor prek noci..sve male su suhe jos par vecih ima malo vlage..kolicina je okom vidljivo manja naravno, uglavnom kad se sve posusi danas cemo neku vagu nabavit ok nekog da odmjerimo 3 jednaka dijela a mislim da ce biti po 2 grama suhih i idemo nas 3 opet to bubnut pa da vidimo sta ce biti.. Naime ako me par tih svjezih tako spustilo :-? mozda ce me 2 grama suhim u nebesa odvest :psy :D Nakacit cu poruku kad dodem doma..

Gorda hvala jos jednom ;)
shroomko
rank14
rank14
Has thanked: 138 times
Been thanked: 208 times

Post Postao/la shroomko »

Gorda je napisao/la:Ajmo reći da bi "normalna" doza, pogotovo za početnika, bila nekih 2g suhih, što bi bilo jačine kao 25g svježih, prije negoli 20g.
Mislim da si lud. Ja bi za početnika prepolovio dozu. Ako se radi o nekoj sitnoj curici onda bi uzeo samo 0.5 grama suhih, pa vidio za sat vremena što se događa. Uvijek možeš uzeti još.

Za 95% ljudi mislim da bi 1g bio dovoljno, ali ima neki postotak ljudi koji su jako osjetljivi na gljive i bolje uzeti manje ako si jedan od njih.
Gorda
rank9
rank9

Post Postao/la Gorda »

shroomko je napisao/la:
Gorda je napisao/la:Ajmo reći da bi "normalna" doza, pogotovo za početnika, bila nekih 2g suhih, što bi bilo jačine kao 25g svježih, prije negoli 20g.
Mislim da si lud. Ja bi za početnika prepolovio dozu. Ako se radi o nekoj sitnoj curici onda bi uzeo samo 0.5 grama suhih, pa vidio za sat vremena što se događa. Uvijek možeš uzeti još.

Za 95% ljudi mislim da bi 1g bio dovoljno, ali ima neki postotak ljudi koji su jako osjetljivi na gljive i bolje uzeti manje ako si jedan od njih.

Ne, nisam lud...to je opcionalna stvar i svatko bi sam trebao znati koliko jak trip priželjkuje. Mogu reći da doza od 0.5g jedva da daje ikakve efekte, bar kod mene, a i debele većine s kojima sam tripao. Od 2g suhih se nitko neće pogubiti ako nije super ekstra osjetljiv, pa mozda ni tad. tripao sam na razne načine, sa raznim ljudima i na različitim količinama...da ne pričam o kombinacijama... od 1.5 do 2g covjek moze biti potpuno opusten ako se boji nekakvog "beda"...

Pričam isključivo o Cubensisima. A i što kažeš da možeš uzeti još, tu si u pravu...ali ja to osobno ne volim, baš zato što trip ima svoje stadije.
shroomko
rank14
rank14
Has thanked: 138 times
Been thanked: 208 times

Post Postao/la shroomko »

Gorda je napisao/la:Pričam isključivo o Cubensisima. A i što kažeš da možeš uzeti još, tu si u pravu...ali ja to osobno ne volim, baš zato što trip ima svoje stadije.
Ne volim ni ja, ali to nije poanta za nekog tko uzima prvi put.
Prvi put vrijedi princip - better safe than sorry.

Ja osobno nikad ne uzmem manje od 2g suhih i to ako idem van među ljude. Doma bar 3g. Ali imam iskustvo da se netko pogubio na negdje 1.7g - "nije znao di je". I to mu nije ni bio prvi put, već drugi - treći. Tako da bolje jako oprezno dok si čovjek ne odredi dozu, a kasnije oprezno. Jer imao sam jedno iskustvo di sam želio da sam uzeo manje i to nakon što sam ih uzeo 10-tak puta.
oseloth
rank13
rank13
Has thanked: 29 times
Been thanked: 64 times

Post Postao/la oseloth »

Mokre su jače. Imaju više psilocina i psilocibina, dok se sušenjem psilocin gubi. Jetrenih preradi psilocibin u psilocin pa ga ima manje u suhima
Psychonaut
rank11
rank11
Has thanked: 85 times
Been thanked: 178 times

Post Postao/la Psychonaut »

Prvo, postoje velike varijacije u potenciji gljiva, cak i okviru iste vrste. Tako da nekada 1g suhih moze biti jako kao 3g, nista neobicno. Osoba koja je samnom jednom uzela 2g suhih p. semilanceata je tripovala dobrih 5 sati, i povratak je trajao skoro toliko. A bilo je i slucajeva kada se se od 2g Bohemica gotovo nista ne osjeti. Zato treba znati kakve gljive konzumirate.

Mada bih rekao bih da je 1g neka bezbjedna doza za pocetak. Bolje je na pocetku malo nego previse.
Pozivam te da budes moj ucitelj
Odgovori