Svaki trip je karakterističan i s razlogom je takav, nevezano za supstancu koja djeluje u organizmu. Debela većina toga je u samoj osobi i kako se ona trenutno osjeća, što je nedavno proživjela, gdje se nalazi, s kim je na tom mjestu, itd, itd...masa parametara, a najmanje sama stvar gljiva. Ja volim uzeti poveću dozu, bilo lsd, gljive i slično, ali ne radi samog čina, već uživam u tom osjećaju odvajanja od fizičkog. Doživio sam od najvećih strahova(paranoja, umiranje, gubljenje, petlje, i slično), do najvećih smjehova i radosti...ali sam poslije svakog tripa bio zahvalan sam sebi ma kakav god on bio, uvijek čovjek izvuče nešto što bi trebao, samo ako se prepusti.
Nadalje, za početnike: probajte sa dozom od 1.5 do 2.5g suhih...tu ne možete fulati. I još jedna bitna stvar, nekada 1.5g može "razbacati" osobu više nego 3g...set & setting, samo to. S vremenom je lakše to sve kontrolirati, kao i u svemu...al eto, i najiskusnijeg ponekad baci na "onu stranu". Osjećajte se ugodno, uživajte, prepustite se do krajnosti, ne očekujte nešto određeno i trip će biti prekrasan, uvjeren sam u to.
Sad, što se tiče "bedare"...lako je reći upute, ali ih ponekad nije lako provesti u djelo. Bitno je u svakom trenutku znati da ste pod utjecajem toga, tj. u sebi biti svjestan istog. Znati da će i tome doći kraj ako vas okrene na "bad". Treba reći sam sebi da je sve u redu i početi razmišljati o nečem sasvim drugom ili početi raditi nešto što vas zabavlja. Nema tu neke mudrosti...svatko je poseban i ima svoja "pravila" koja nauči s vremenom kako je to biti u nekom drugom stanju svijesti.