Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
sminka
rank2
rank2
Has thanked: 3 times

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la sminka »

Jel trebaju da budu ovako veliki kao kod ostali na slikama kontejneri, preveliki su mi, kontam mali grow, samo da probam jednu gljivu , i zanima me ovaj grijač sto sam kupio jeli ide cijeli u vodu ili pola ili dokle vec ? slika grijača ispod
slika
oseloth
rank13
rank13
Has thanked: 29 times
Been thanked: 64 times

Post Postao/la oseloth »

Grijač može cijeli u vodu. No ja nisam imao sreće sa grijanjem preko boce. Jednostavno ne može zagrijati prostor kartonske kutije. Grijanje sam na kraju riješio žaruljama i thermostat om od centralnog. Pa ako imaš thermostat viška spoji ako ne mislim da ne košta više od 50kn.
Redemption666
rank2
rank2

Post Postao/la Redemption666 »

Što napraviti ako micelj nakon što dobro krene prestane izbijat na površinu i ne miče se već 5-6dana(Vermikulit naravno). Ja sam malo provjetrio i sve mi je imalo pomalo čudan miris. Što vam pada na pamet? Kolonizacija? Špricanje? Provjetravanje?
oseloth
rank13
rank13
Has thanked: 29 times
Been thanked: 64 times

Post Postao/la oseloth »

Nešto od uvjeta ne štima. Kod mene slična situacija. Sad mi je pak temp na 24 i nemam gdje i kako spustiti. Toplo u sobi. Probaj dodati vlage. Čekanje je jedini spas.
Gorda
rank9
rank9
Has thanked: 86 times
Been thanked: 91 time

Post Postao/la Gorda »

Uredno provjetravaj, povremeno, po potrebi, špricaj i to je uglavnom to...možeš samo čekat.

A što se temp tiče, nema toliko značajnu ulogu da bi zbog toga sve stalo, a to govorim iz prve ruke (ako je oko 20ak, možda koji stupanj gore, to je ok). Meni se kolonizacija potpuno nesmetano odvila i na temperaturama ispod 18-19 C, a nekad je pak bila i na 28-29 C.

Frutanje također, mališanke rastu kao sumanute, a temp varira od 17 do 26C, bar što sam uspio popamtiti...nikakvih zastoja nema. Mislim da su vlaga i kisisk daleko bitniji faktori.
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
sminka
rank2
rank2
Has thanked: 3 times

Post Postao/la sminka »

Kontam hoće li mi iko poslat makar link kako da odradim ovo dalje ? ili šta već amazonian-cubensis-kokos-zemlja-i-kukuruz-t1697.html

nisam nigdje nasao kokos i zemlju sa kukuruzom,ili mogu samo kokos i kukuruz ? Help me pls imam teglu micelija 98% hahah
Beli mag
rank4
rank4
Has thanked: 34 times
Been thanked: 31 time

Post Postao/la Beli mag »

Radi se o kokosovoj ljusci koju možeš kupiti u svim pet shopovima

Tu imaš kako pripremiti substrat sa kokosovom ljuskom (coco coir): https://www.themajka.com/uzgoj-na-kokos ... r-t93.html

Zemlju sa kukuruzom? To ne postoji! Pogledaj link gore i na taj način pripremaš substrat s kojim pomiješaš kolonizirano zrnje (kukuruz, raž, proso,...). Valjda si na to mislio
Konstruktivna pitanja smetnutih umova
Horos
rank6
rank6
Been thanked: 65 times

Upomoc. zuta bljuzga napada

Post Postao/la Horos »

drugari imam problem. na stranama supstrata mi se pojavila fneka zuta bljuzga. nesto tao sluz, kao slina zute boje. sta je to? neka kontaminacija?
Tain
rank6
rank6
Has thanked: 65 times
Been thanked: 51 time

Re: Upomoc. zuta bljuzga napada

Post Postao/la Tain »

Mozda je samo 'Mycelium piss'. Da li previše tekućine stavljaš?
I love not man the less, but nature more.
dr.manijak
rank14
rank14
Has thanked: 101 time
Been thanked: 232 times

Re: Upomoc. zuta bljuzga napada

Post Postao/la dr.manijak »

Hoce to, nije nista strasno, mozes i da obrises nekom salvetom.
Nista za paniku uglavnom, desi se nekad, posle 2-3 flusha.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Odgovori