Last minute pitanja
Re: Last minute pitanja
Jel trebaju da budu ovako veliki kao kod ostali na slikama kontejneri, preveliki su mi, kontam mali grow, samo da probam jednu gljivu , i zanima me ovaj grijač sto sam kupio jeli ide cijeli u vodu ili pola ili dokle vec ? slika grijača ispod

- oseloth
- rank13

- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 64 times
Grijač može cijeli u vodu. No ja nisam imao sreće sa grijanjem preko boce. Jednostavno ne može zagrijati prostor kartonske kutije. Grijanje sam na kraju riješio žaruljama i thermostat om od centralnog. Pa ako imaš thermostat viška spoji ako ne mislim da ne košta više od 50kn.
-
Redemption666
- rank2

Što napraviti ako micelj nakon što dobro krene prestane izbijat na površinu i ne miče se već 5-6dana(Vermikulit naravno). Ja sam malo provjetrio i sve mi je imalo pomalo čudan miris. Što vam pada na pamet? Kolonizacija? Špricanje? Provjetravanje?
- oseloth
- rank13

- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 64 times
Nešto od uvjeta ne štima. Kod mene slična situacija. Sad mi je pak temp na 24 i nemam gdje i kako spustiti. Toplo u sobi. Probaj dodati vlage. Čekanje je jedini spas.
Uredno provjetravaj, povremeno, po potrebi, špricaj i to je uglavnom to...možeš samo čekat.
A što se temp tiče, nema toliko značajnu ulogu da bi zbog toga sve stalo, a to govorim iz prve ruke (ako je oko 20ak, možda koji stupanj gore, to je ok). Meni se kolonizacija potpuno nesmetano odvila i na temperaturama ispod 18-19 C, a nekad je pak bila i na 28-29 C.
Frutanje također, mališanke rastu kao sumanute, a temp varira od 17 do 26C, bar što sam uspio popamtiti...nikakvih zastoja nema. Mislim da su vlaga i kisisk daleko bitniji faktori.
A što se temp tiče, nema toliko značajnu ulogu da bi zbog toga sve stalo, a to govorim iz prve ruke (ako je oko 20ak, možda koji stupanj gore, to je ok). Meni se kolonizacija potpuno nesmetano odvila i na temperaturama ispod 18-19 C, a nekad je pak bila i na 28-29 C.
Frutanje također, mališanke rastu kao sumanute, a temp varira od 17 do 26C, bar što sam uspio popamtiti...nikakvih zastoja nema. Mislim da su vlaga i kisisk daleko bitniji faktori.
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
Kontam hoće li mi iko poslat makar link kako da odradim ovo dalje ? ili šta već amazonian-cubensis-kokos-zemlja-i-kukuruz-t1697.html
nisam nigdje nasao kokos i zemlju sa kukuruzom,ili mogu samo kokos i kukuruz ? Help me pls imam teglu micelija 98% hahah
nisam nigdje nasao kokos i zemlju sa kukuruzom,ili mogu samo kokos i kukuruz ? Help me pls imam teglu micelija 98% hahah
- Beli mag
- rank4

- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 31 time
Radi se o kokosovoj ljusci koju možeš kupiti u svim pet shopovima
Tu imaš kako pripremiti substrat sa kokosovom ljuskom (coco coir): https://www.themajka.com/uzgoj-na-kokos ... r-t93.html
Zemlju sa kukuruzom? To ne postoji! Pogledaj link gore i na taj način pripremaš substrat s kojim pomiješaš kolonizirano zrnje (kukuruz, raž, proso,...). Valjda si na to mislio
Tu imaš kako pripremiti substrat sa kokosovom ljuskom (coco coir): https://www.themajka.com/uzgoj-na-kokos ... r-t93.html
Zemlju sa kukuruzom? To ne postoji! Pogledaj link gore i na taj način pripremaš substrat s kojim pomiješaš kolonizirano zrnje (kukuruz, raž, proso,...). Valjda si na to mislio
Konstruktivna pitanja smetnutih umova
Upomoc. zuta bljuzga napada
drugari imam problem. na stranama supstrata mi se pojavila fneka zuta bljuzga. nesto tao sluz, kao slina zute boje. sta je to? neka kontaminacija?
Re: Upomoc. zuta bljuzga napada
Mozda je samo 'Mycelium piss'. Da li previše tekućine stavljaš?
I love not man the less, but nature more.
-
dr.manijak
- rank14

- Has thanked: 101 time
- Been thanked: 232 times
Re: Upomoc. zuta bljuzga napada
Hoce to, nije nista strasno, mozes i da obrises nekom salvetom.
Nista za paniku uglavnom, desi se nekad, posle 2-3 flusha.
Nista za paniku uglavnom, desi se nekad, posle 2-3 flusha.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?