Za izradu tinkture korišteno je 5 grama suhih Golden Teachera koje su izmrvljene u prah. Gljive su stavljene u alkohol, točnije rakiju, jaku nekih 40 % stupnjeva. To je tako stojalo 24 h uz povremeno miješanje svakih sat-dva. Odmah nakon nekoliko minuta poprimilo je neku tamno plavu boju, vjerovatno zbog oksidacije aktivnih tvari. Nakon 24 h sve je fino procijeđeno kroz gazu da nema nikakvih komadića i sl. Gljive su ponovno namočene u malo alkohola i tako ponovno ostavljene 24 h da se kisele. Te dvije ture su nakon toga pomiješane i dobilo se nekih 150 ml tinkture. Sve fino spakovao u bočice. Možda je ipak malo 5 gr gljiva nasprem 150-ak ml alkohola, ali evo, danas je je testirana, kapnuto dvadesetak kapi na jezik i nakon nekih dvadesetak minuta se osjećao lagani buzz i lepršavost misli i tijela,kao i kad se mikrodoza pojede.
Fotkao sam samo završnu fazu, a sljedeći puta ću fotkati i sam proces izrade.
Razlog pravljenja tinkture od magičnih gljiva je taj što smatram da su ekstremno zdrave kada se uzimaju na ovakav način, u malim količinama. Već sam pisao o dobrobitima mikrodoziranja, ako tko nije čitao evo link ovdje.
https://www.themajka.com/viewtopic.php?f=26&t=2479
I naravno, evo par fotkica