E sad cekam da mi stigne moj prvi print, da bih zapoceo svoj prvi grow. Samo imam jedan "mali" problem. Imam jako malu sobu (2 sa 2
Kratka pomoc pre prvog grow-a
Kratka pomoc pre prvog grow-a
Zdravo svima ovo mi je prva tema, dosad sam samo citaoi ucio, a bio sam jos i pre sto godina na Vutra.org
E sad cekam da mi stigne moj prvi print, da bih zapoceo svoj prvi grow. Samo imam jedan "mali" problem. Imam jako malu sobu (2 sa 2
) i zivim sa roditeljima... Hteo bih da napravim mali grow box koji mogu ustekati npr na orman. Jel ima neko savet za taj manji grow box i da li je lose to sto bi on stajao na ormanu, blizu plafona i coska sobe?
The Sun Is Shining The Weather Is Sweet
- Red
- Moderator

- Has thanked: 242 times
- Been thanked: 708 times
Re: Kratka pomoc pre prvog grow-a
box kupi kakva ti treba, tj velicinu koja ce ti najbolje odgovarat. box mozes smjestit gdje god zelis, u ormar, na ormar, ispod kreveta...nije bitno i nije nikakav problem 
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
Hvala, brinulo me sta moze uci unutra zbog rupa(plesan, bube i ostali retardi). Ali sad sam zbunjen, jer sam skontao da se grow box napravi... Stvarno nisam nasao na forumu ili netu, kako da kupim box..
- Red
- Moderator

- Has thanked: 242 times
- Been thanked: 708 times
ako si citao gajdove vejrujem da se spominju. kutija/ kontejner plasticni, to je grow box, ima za kupit tih kutija u svakom boljem hipermarketu.
procitaj si Uzgoj na raži, tamo imas svaki proces detaljno objasnjen. pa ako bude pitanja tu smo...
procitaj si Uzgoj na raži, tamo imas svaki proces detaljno objasnjen. pa ako bude pitanja tu smo...
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
Aaaa, bio sam sve odlucio kako cu, i sad citam razne teme, pa sam nesiguran kojim metodom da radim... Mislio sam cake- vermikulit i brasno, ono tipicno za prvi put, al sad kad sam video ovo sa kokosom ne znam da li da njega ukombinujem sa vermikulitom? I da li je tesko naci taj kokos...
- Beyond Le Fov
- rank14

- Has thanked: 425 times
- Been thanked: 1459 times
kokosa imaš u pet centrima, koristi se za tererij za reptile. Odi na kejsanje (nebitno al ono, preporuka), od zrnja nabaviš raž ili kukuruz, razviješ micelij u staklenki s raži ili kukuruzom, i kasnije kejsaš s vermikulitom (ako ga možeš nabaviti) u nekoj posudi iliti boksu, ako ne onda uzmi kokos ili zemlju. I sve to treba dobro sterilizirati, a kako što raditi čitaj u gajdovima.
Vec duze vreme citam i izucavam i sad cu napokon da pocnem
jedva cekam.. I prihvaticu savet i radicu casing. Puno hvala, predobar forum 
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1211 times
Kod zrnja ti je jedino obavezno da imaš express lonac, dok sa kejkovima možeš proć s običnim.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
- pecurko
- rank14

- Has thanked: 228 times
- Been thanked: 291 time
Ja bih ti ipak preporucio kejk za prvi grow, sa kejsom imas mnogo vise sanse da zeznes i kontaminiras.
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
Da, imam ekspres lonac, al hvala nisam znao da je obavezno... Imam vremena dok mi ne stigne print da odlucim sta cu, ali sve mi nekako naginje ka kejsingu...