Dnevnik 314 - Thai na kokosu
- 314
- rank12

- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 143 times
Dnevnik 314 - Thai na kokosu
Uzgoj Thai na kokosu
dobrodošli na otvorenje, grickalice i čaj su na stolu pa se poslužite i uživajte dok prezentiram dosadašnje korake.
uspješno sam kolonizirao 4 tegle raži, koje su u ponedjeljak dosegle 100% kolonizaciju. Pošto u pon nisam uspio nabaviti kokos, tegle sam izvadio iz boxa na hladno mjesto nebi li zaustavio daljnji razvoj micelija do četvrtka kad mi stiže kokos (tj. danas).
Kokosove cigle su doma, sad upravo pijem kavu i pišem post, kasnije se bacam na posao i slikal budem proces dok radim, tak da mogu kasnije olakšat nekome posao.
(sad me stislo, pa moram na ono mjesto)
najbolje da odmah krenemo na posao korak po korak uz pratnju slika... mislim da sad sve imamo i prema Hypno-vom gaidu izračunao sam da za 4 tegle raži trebam cca. 0,5kg kokosa. Jedan paket kokosa kojeg ja imam teži cca. 160 gr, imam ih 3 - a to je cca pola kile.
Na svakih 100 gr (10dkg) kokosa ide 6 dcl vode, znaći 6dcl*50dkg=300dcl (3 litre vode).
Na pakovanju kokosa koje sam ja kupio nije pisala težina nego litraža.....jedna cigla je 2 litre, tako kad kupujete pripazite na to.
idemo dalje..... sad poklopite posudu i ostavite 30 min da kokos upije vodu,nakon pola sata sve dobro promiješajte i pustite par sati da se ohladi... kad se ohladilo, pripremite posude, vilicu, tegle, alkohol, masku, rukavice, marker, foliju i papirnate ručnike
uspješno sam kolonizirao 4 tegle raži, koje su u ponedjeljak dosegle 100% kolonizaciju. Pošto u pon nisam uspio nabaviti kokos, tegle sam izvadio iz boxa na hladno mjesto nebi li zaustavio daljnji razvoj micelija do četvrtka kad mi stiže kokos (tj. danas).
Kokosove cigle su doma, sad upravo pijem kavu i pišem post, kasnije se bacam na posao i slikal budem proces dok radim, tak da mogu kasnije olakšat nekome posao.
(sad me stislo, pa moram na ono mjesto)
najbolje da odmah krenemo na posao korak po korak uz pratnju slika... mislim da sad sve imamo i prema Hypno-vom gaidu izračunao sam da za 4 tegle raži trebam cca. 0,5kg kokosa. Jedan paket kokosa kojeg ja imam teži cca. 160 gr, imam ih 3 - a to je cca pola kile.
Na svakih 100 gr (10dkg) kokosa ide 6 dcl vode, znaći 6dcl*50dkg=300dcl (3 litre vode).
Na pakovanju kokosa koje sam ja kupio nije pisala težina nego litraža.....jedna cigla je 2 litre, tako kad kupujete pripazite na to.
idemo dalje..... sad poklopite posudu i ostavite 30 min da kokos upije vodu,nakon pola sata sve dobro promiješajte i pustite par sati da se ohladi... kad se ohladilo, pripremite posude, vilicu, tegle, alkohol, masku, rukavice, marker, foliju i papirnate ručnike
Zadnja izmjena: 314, dana/u 30.01.2012, 12:36, ukupno mijenjano 2 puta.
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1211 times
Re: Dnevnik 314
Odlično!
Hvala na detaljnom opisu i slikama!
Hvala na detaljnom opisu i slikama!
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
- 314
- rank12

Re: Dnevnik 314
Zadnja izmjena: 314, dana/u 23.12.2011, 00:30, ukupno mijenjano 1 put.
- 314
- rank12

Re: Dnevnik 314 - Thai na kokosu
Znaći nakon što sam prije pet dana stavio raž u kokosov treset micelij je potpuno izbio na površinu i otvorio sam posude, te upalio svijetlo na 12-12.
Iznenadio me brz napredak micelija, s obzirom da sam na vermikulitu i raži čekao duže, a bilo je u pitanju 20-30% pokrivenosti površine. Baterija na fotiću je bila prazna pa nemam sliku za priložiti...inaće sve je super i nema nikakvih znakova kontanimacije
Iznenadio me brz napredak micelija, s obzirom da sam na vermikulitu i raži čekao duže, a bilo je u pitanju 20-30% pokrivenosti površine. Baterija na fotiću je bila prazna pa nemam sliku za priložiti...inaće sve je super i nema nikakvih znakova kontanimacije
- Frenzy
- rank6

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 31 time
Koliko staklenki koloniziranog raža ide po jednoj ovoj aluminijskoj posudi? Logično mi je nekako jedna ali čisto da provjerim... Inače svaka čast na dnevnicima, čitam od početka, jako si pedantan oko svega što je pohvalno a i natjerao si me da počnem razmišljati o tome da i ja uzgojim svoje gljive. 
Misli se čiste dok je svijet u magli, koraci su lagani...
- 314
- rank12

po gajdu sam dobio 7 litara kokosa za 4 tegle, na kraju sam potrošio pola količine kokosa jer sam ograničen veličinom posuda i boxa.
u jednu posudu su išle dvije tegle i to je doseglo visinu substrata cca 5 cm, što je jako povoljno za dobre rezultate (opet imam velika očekivanja).
u jednu posudu su išle dvije tegle i to je doseglo visinu substrata cca 5 cm, što je jako povoljno za dobre rezultate (opet imam velika očekivanja).
- 314
- rank12

oj, sretna vam nova svima:)
kak ide?
ne znam - ček, kad sam stavio na pinjanje? aha, 27, nisam gledo zadnih par dana, bila je organizavija oko nove i tak, danas idem pogledati i nekak očekujem male piniće....sad mi je i fotić pun, pa bude pala slika.
vidim da ti imaš mnogos problemos
nisam imal takvih problema, ja sam prije svega sve komplet opral sa izosanom i vjerovatno sam pobio sve moguće.....
kak ide?
ne znam - ček, kad sam stavio na pinjanje? aha, 27, nisam gledo zadnih par dana, bila je organizavija oko nove i tak, danas idem pogledati i nekak očekujem male piniće....sad mi je i fotić pun, pa bude pala slika.
nisam imal takvih problema, ja sam prije svega sve komplet opral sa izosanom i vjerovatno sam pobio sve moguće.....
314 je napisao/la:oj, sretna vam nova svima:)![]()
kak ide?
sretna i tebi !
Bas me zanima u kojem je stadiju, i kak izgleda to sad, par dana kasnije, pa baci neku fotku kad ces moc
a moji problemi, mozda i nemam, vidjet cemo... bacio sam fotku pa cemo vidjet sve, sto i kako...
- 314
- rank12

evo išo sam snimit stanje i micelij je još više zauzeto površinu kokosa, čini mi se da se stvaraju lagane nakupine (čvorići) micelija, što bi bio znak da bi se za koji dan pinovi mogli pojaviti.
temparatura je 22,5 stupnjeva, vlažnost je nadam se dobra jer je box i poklopac full kondenziran...sad mi više ne stane hidrometar u box, pa ne mogu pratiti vlagu (moram to nekak srediti)
mislim si da sam možda malko prerano otvoril posude...al' brijem da to nema baš previše veze, možda malo produljuje vrijeme rasta...
evo i slička od danas, 6 dana nakon otvaranja posuda
temparatura je 22,5 stupnjeva, vlažnost je nadam se dobra jer je box i poklopac full kondenziran...sad mi više ne stane hidrometar u box, pa ne mogu pratiti vlagu (moram to nekak srediti)
mislim si da sam možda malko prerano otvoril posude...al' brijem da to nema baš previše veze, možda malo produljuje vrijeme rasta...
evo i slička od danas, 6 dana nakon otvaranja posuda