Moj pokušaj

Pratite Vaš uzgoj i napredak, ovdje objavite Dnevnik Uzgoja
HypnoToad
Moderator
Moderator
Has thanked: 532 times
Been thanked: 1211 times

Re: moj pokušaj

Post Postao/la HypnoToad »

Pa, micelij cubensisa se sasvim dobro razvija sve do 21*C, tek ispod se usporava.
To mi je čudno za tyvek, on se dosta brzo osuši i kad je vlažan, naravno skinuo si foliju sa poklopca? Moguće da je pre vlažno u tom zatvorenom frižideru, ako ti je u kući temperatura oko 22*C, probaj ih izvadit van na par dana, na neko čisto mjesto (bolje što višu policu pošpricanu dezifektantom (netreba biti mrak)
Ajde sretno i samo strpljivo!
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
kontaminacija
rank5
rank5
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Post Postao/la kontaminacija »

tangichu,, relativna vlažnost u mom frižiderčiću je 70% a temperatura je 27.8 celzijusove skale.
evo budem stavio u dnevni boravak tu je uvijek manje više OK temperatura (jedino noću nije) pa budemo vidjeli.

ili da probam prozračiti frižiderčić, smanjiti temperaturu na recimo 22/23, njegovu vlažnost na recimo 30% pa da vidimo....
neda mi se baš stavljati to u dnevni boravak jel je prašina i kuha se (masnoće). ovo sad stoji u mojoj kupaonici u kutu jednom gdje je relativno čisto pa sam mirniji makar u tom pogledu :|
HypnoToad
Moderator
Moderator

Oke, može i tako, spusti temp na oko 23-24 i otvori ga jednom na dan da se malo prozrači i da ti se osuši tyvek. Ma bit će sve dobro kad je već krenulo i nema zelenog, samo budi strpljiv! \M/
Red
Moderator
Moderator
Has thanked: 242 times
Been thanked: 708 times

Post Postao/la Red »

cisto da razjasnimo jednu stvar. Nije uopce vazno kolika je vlaga sada trenutno u kontejneru jer to nema veze sa nicim, ono sto je bitno je kolika je vlaga UNUTAR tegla a to bi trebala biti oko 90%,(a to naravno uvelike ovisi kako si pripremio svoj substrat) sto je potrebno za razvoj micelija. Tebi je sada samo bitna temperatura i mrak. u ovoj fazi....

kasnije kada porodimo tegle mozemo pricat o vlagi, sada ne. vlaga je kakva je u teglama, i micelij treba zraka, tako da mora ulaziti bar nesto malo zraka u te tegle...

sjecam se kada sam jednom prilikom zaboravila maknut foliju sa svojih tegli. micelij nikako da se razvije kako treba, sve nesto jadno i sporo, ono vidim mucim se... i onda TA dam...maknem foliju, i nakon 2 dana akcija. Filter vata je regulira i to uspješno, ne dozvoljava sranjima da ulaze, vlagu odrzava a ipak sve to skupa diše.
meni su najcesce tegle u toj fazi stojale negdje vani, u nekom ormaricu u kuhinji u mraku. nikakav kontejner. ako nije zima naravno :)
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
kontaminacija
rank5
rank5

ajde baš budem probao smanjiti temperaturu. moram reći da raž izgleda baš baš suho... stvarno mi nije jasno kako može tako izgledati a da ima dovoljno vlage. smežurana je i pokoja kapljica vode je na stjenki ali to je sve vrlo slabunjavo. baš nevjerujem da ima 90% vlage unutar teglice moje slatke male ljepuškaste :x

no uglavnom, nemam slike i jako mi je žao zbog tog glupog kabela od fotića jel da imam slike bilo bi mi puno lakše vama to predočiti.
kontaminacija
rank5
rank5

za koji dan ću imati jednu staklenku od cca 2 ili 3 deci potpuno potpuno koloniziranu. nju mislim staviti u galoon od 5 litara na dno one kuglice glinene-
ove ostale se ništa nemiču nekidan sam ih protresao pa ću čekati još malo da vidim hoće li se više pokrenuti taj proces njihove kolonizacije, ove velike bombastik su se krenule lagano kolonizirati. ali to će trajati jaaaako dugo pošto su one od meni se čini dvije litre, a to mi nije ni bitno,.. samo da su one žive i bez žutozelenih pjegica i sl.

e sad pošto imam za početak dosta malo koloniziranog zrnja, svega tih par deci,... zanima me s čim da ih kejsam ?
ja sam mislio vermikulit pomiješati s još nečime,, palo mi je napamet kuruznog klipa izmrviti na onom mrvilu za orahe mrvit... :) :) :)
neznam koliko mi je pametno nešto izmišljati da nebi uništio svoj prvi growčić :)
ali bi volio što što bolje iskoristiti to svoje zrnje...

i još nešto. praktički nije bitno koliko malo imamo zrnja ? što ga npr. manje imamo to će kolonizacija kejsinga duže trajati ? jesam li u pravu ili brijem krivo ? :) :) :)
HypnoToad
Moderator
Moderator

Nebih savjetovao kukuruzni klip za početak, može se kontaminirati, a i više odgovora bukovačama.
Moja preporuka bi ti bila da se prošetaš do nekog većeg pet shopa i potražiš coco coir, jer ~3 deci zrnja nije baš neka količina, a s kokosom to možeš proširiti na litru. I dosta je siguran, tako da uz malo sreće nemožeš sjebat. Onda kasnije možeš ili nemoraš kejsat sa vermikulitom.
Ovo zadnje ne kužim... Bitna ti je količina zrnja za krajnju količinu gljiva.
kontaminacija
rank5
rank5

natjerao sam govnance da proradi, odnosno sam našao kabel pa mogu staviti te slike jeeeei

slika
raž čisto promješana i bez ikakvih naznaka da će myc napasti

slika
slika
kontaminacija al na čepu

slika
svi na okupu

slika
slika
slika
slika
slika
orao1- b+

slika
slika
slika
slika
slika
slika
orao2- hualta- malo sporije konolizira ali lijepo napreduje na par mjesta se razvija

slika
slika
slika
slika
ovo mi je najbolja staklenka- najmanja je a ovako stoji već par dana

slika
slika
slika
slika
slika
evo ovako otprilike izgledaju moje staklenke- tako taj myc stoji i stoji danima i satima i noćima.-...

slika
slika
jeli ovo kontaminacija ?

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Red
Moderator
Moderator
Has thanked: 242 times
Been thanked: 708 times

Post Postao/la Red »

da, cudno paucinasto to izgleda, ovo sto pitas za kontaminaciju.

ovako sa slike ne bi se zaklela jer je dosta bijelo, a ja znam da se meni takva kontaminacija znala napraviti ali bi bila ipak malo sivija a ne tako snijezno bijela kao micelij...e sada ne znam jel to do svjetla na slici ili sta...ali pretpostavljam da cim pitas sumnjas jer je struktura drugacija od ostalog micelija? :-?
ako se razlikuje i zbilja je paucinasta a ne cvrsta i lijepa kao micelij, nazalost moguce da jeste :-\

ne mogu biti sigurna, vidjet cemo sta misli Hypno za sekond opinijon :-B
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
HypnoToad
Moderator
Moderator

E neznam ti ni ja ovo s paučinom, nisam siguran, mada mi izgledaju relativno dobro. Meni je ta jebena dactylium plijesan napala skoro sve tegle s par vrsta koje sam stavio. Valjda. Nemam pojma, kad se rasplamsa izgleda ko micelij! Ili micelij izgleda ko paučina! Nemam pojma, al znam da mrzim tu plijesan. Pusti tegle još neko vrijeme, ako vidiš da se to bijelo deblja i jača, onda je vjerojatno micelij. Al znat ćeš kad se potpuno kolonizira po mirisu kad otvoriš, paučina nema skoro nikakav miris, a micelij miriši po sviježim gljivama.
Odgovori