Morning Glory (Vrtni Slak) Ipomoea

Svaka biljka, svoja priča. Upoznajte magične biljke i način na koji ih možete uzgojiti.
Odgovori
naturista
rank2
rank2

Re: Morning Glory (Vrtni Slak) Ipomoea

Post Postao/la naturista »

Pa da li taj Landolez sto raste svuda ima neka psihoaktivna svojstva?
naturista
rank2
rank2

Post Postao/la naturista »

Danas sam kod babe u basti naleteo na ovaj cvet. Da li je to mozda neka vrsta Morning glorya, jako mi lici

slika

slika
faceOff
rank11
rank11
Has thanked: 225 times
Been thanked: 335 times

Post Postao/la faceOff »

Navodno modri sadrži najveću koncetraciju alkaloida. Oko mene ga ima pono, ali nisam do sada ništa pokušavao. Jednom davno sam probao skupiti sjeme, ali nije ga bilo dovoljno. Baš malo
faceOff
rank11
rank11

Post Postao/la faceOff »

Ne, ova slika je neživa., fotošopirana
Ako je stvarna, onda je već prema ljubičastom spektru
Plava o kojoj govorim je nekako mekano plava, nježna. Prema unutrašnjosti ide sve svjetlije, skoro u bijelo. I žuto u sredini
faceOff
rank11
rank11

Post Postao/la faceOff »

Dobra fotka! :thumbsup:
Jesi li kakve filtere koristio?
rank1
rank1
Been thanked: 2 times

Post Postao/la Monako_22 »

media/uploads/27a013f67f7c8fc5fa5d70a93 ... 4f077.jpeg

Pre nešto oko godinu dana sam naručio semenke i mogu da kažem da je, brate, to baš čudna rabota. Efekat varira od semena do semena, a bogami i od raspoloženja osobe.
Odlučim ja da posadim poslednja tri semena (bio sam alav, jbg). Prva klica izbije, ja presrećan, kao da sam dobio na lotou. Prođe par dana i... naravno baba baci tu zemlju u svoje cveće. Žena mislila prazna saksija…
Malo sam propatio, neću da lažem.
I skoro, prolazim ja jednom ulicom, kad ono vidim čaure meni poznate biljke. Reko „Nema šanse.“ Otvorim jednu i imam šta da vidim.
Trenutno uživam u euforičnom efektu, naravno uz oprez. Aj tako… odo ja da poskidam ono žbunje, pa se javljam 😅👋

Edit: media/uploads/27a69a278e4bdfb6a7450c93f ... 8da8c.jpeg
Monako_22
rank1
rank1
Been thanked: 2 times

Post Postao/la Monako_22 »

Ako nekog zanima efekat, ovo je isključivo moje lično iskustvo i ne mora da znači da će kod svakoga biti isto.
Koliko sam uspeo da shvatim, ako je seme gorče, pretpostavljm se da ima više LSA, ako ne grešim. Kod mene je početak bio neki lagani high buzz, otprilike kao kad zvekneš čokanj rakije na prazan stomak. Nastavio sam da jedem kao alav, bilo je malo euforije, i onda je čuka krenula da radi svoje. Ko je prvi put probao travu zna taj osećaj, puls mi je bio oko 180–190 bpm.
U tom momentu kao da je high naglo skočio prešao je u mrak pred očima. Trajalo je baš kratko. Legao sam, smirio se i sve je prošlo za par sekundi. Odmah me je stigao jak umor, nešto između sna i jave. Snovi su bili baš čudni i realistični. Spavao sam kratko, oko dva sata, i probudio se potpuno svež.
Posle sam pokušao da analiziram šta se desilo i jedino rešenje mi je bilo da probam ponovo, ovaj put sa više semenki. Međutim, tada sam imao samo kratak i blag high, posle čega bi me brzo stigao umor. Kesica se ispraznila i to je bilo to. Iskreno, nisam bio nešto posebno oduševljen.
Ono što mi je bilo zanimljivo jeste da sam naredna četiri do pet dana spavao po pet ili šest puta dnevno, po dva do tri sata. Spavao sam kao zaklan. Koliko god zvučalo smešno, tako je bilo. Snovi su bili polu-lucidni, negde između sna i jave, a tu pospanost nisam mogao da kontrolišem ni minut.
Ovaj put tog jakog momenta nije bilo, samo kratak high i ništa više. To je moje iskustvo, pa ako je neko imao slično ili drugačije, neka podeli. Pozdrav svima. :sunn:

Edit: Da napomenem samo da ništa od ovoga nije došlo naglo, već se sve postepeno razvijalo kroz par sati. ✌️
Odgovori