Lov na Psilocybe u divljini

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
huana.meri
Moderator
Moderator
Has thanked: 289 times
Been thanked: 317 times

Re: Lov na Psilocybe u divljini

Post Postao/la huana.meri »

takodjer sistem za sirotinju, ventilator u suhoj sobi, plitica od kartona, preko nekaka mreza ili vreca poljoprivredna od kupusa nova i udri vent na njih, brze ce osusit a nakon par dana, vec mozes mlohave u rernu i na 30ak celzija, sa otvorenom rernom da izlazi zrak van, cak i 40 celzija, kad ti postanu chips krhke ili kako volis, vadis van, da u sobi malo otpuste i onda u spremu na cuvanje....u rerni ce ti malo potamnit vise nego inace, no nemas brige, bice ko vjesticja crna magija onako....
Napred je natrag a natrag je napred, pazi kamo ti ideš ;)
storm.raver
rank11
rank11
Has thanked: 103 times
Been thanked: 365 times

Post Postao/la storm.raver »

Brat zabo pola kile čim priča o dehidratoru lol :D Šta znam, ni ja ga nisam koristio za serbike,stavljao sam papir na radijator serbike na papir i u toku noći se osuše. Skladištio sam ih dalje tako i nikad nisu gubile potenciju niti trulile. Tako sam i cubensis sušio pre kada sam gajio.
:mushroom: learning things :mushroom:
huana.meri
Moderator
Moderator

ma brine se da ne propadne to malo sta je ubo, da je cetvrt kile nabo garant bi sliko, ko bi izdrzo da sam 6 slika, lol...
krecu krecu, samo da nebude idiota koji su vec prevrnili stanista u potrazi prerano....

napomena lovcu da obavezno but stemove nasadi na nekako granje mrtvo, tanko, mokro, bilo sta, da ima mic da se takmici dok nepripremis bukvu, jelu, neamm pojma sta brijes, ugl ove but stemove moras ostavit na zivotu, i to ih rasiri da svaki pokrene svoju genetiku, kasnije lako oberes kad koloniziraju sve...micelizaciju drzi pod kontrolom sad dok imas malo svega, jer vani jos ima gamadi koja pojede sve, tek kad dobis kvrgu, onda selidba van i sta im bog da u sumarku
Konkordiadiskord
rank1
rank1

Post Postao/la Konkordiadiskord »

Pozdrav, može li neko pomoći u id. Nađena na đubretu obraslom travom na nasipu pored reke.
media/images5/1760423243.jpg
media/images5/1760352836.jpg
media/images5/1760410280.jpg
media/images5/1760389514.jpg
storm.raver
rank11
rank11
Has thanked: 103 times
Been thanked: 365 times

Post Postao/la storm.raver »

Konkordiadiskord je napisao/la: 13.10.2025, 11:26
Lacrymaria lacrymabunda
:mushroom: learning things :mushroom:
huana.meri
Moderator
Moderator

2-3 god sam ljeti boravio cesto na djubristu konjskom pored sume, posebno dobra lokacija bila, sad nema konja vise, no zimi nisam nikad nista ulovio, samo proljece ljeto jesen kad je toplo, onda sam se osjeco kao kralj govana, smijo se autima kako prolaze u daljini skupima, a u govnima magija, konji sastrane, bas period nekako ko alisa
Stennk
rank1
rank1
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Post Postao/la Stennk »

slika
Danasnji ulov
Marooned78
rank1
rank1

Post Postao/la Marooned78 »

Pozdrav. Ima li itko informacije vezane uz Psilocybe u sjevernoj Hrvatskoj? Konkretno - planina Ivančica, Ravna gora i taj dio regije. Unatoč naporima za sada nisam bio uspješan pa bi svaka informacija dobro došla.
huana.meri
Moderator
Moderator

bukovo jelova stovarista stara ili nova, di je neprestan okret trupaca, u tom krugu parsto m cekiraj sve, trayi vise yatamnjena mjesta koja imaju max visoku vlagu konstantno, serbica raste na lomu grana, kore, kajli, ne na trupcima velikim, tako da hrpe drvne mase ya truljenje sve su potencijal, samo kad je mokro jako i iznad 5 celyija....takodjer brzaci, potocici, ranije u godini visa mjesta kasnije u sezoni i nize rastu mozda....sretno, nikako osuncana strana di se susi tlo, samo mjesta di sunce nekad pokaze svoje zrake
Herr_Žika
rank1
rank1

Post Postao/la Herr_Žika »

Zdravo svima , zanima me dali je neko iz Braničevskog okruga išta našao i gde otprilike ,unapred hvala :x
Odgovori