Lov na Psilocybe u divljini
-
Gusahipnotizer
- rank1

- Has thanked: 1 time
Re: Lov na Psilocybe u divljini
Pozdrav treba mi neko ko dobro poznaje gljive, no posto me pere amnezija zaboraviti cu pogledati forum
Moj instagram je @gsa0tc
Zanima me samo par pitanja.
Hvala Vam unaprijed!! <3
Moj instagram je @gsa0tc
Zanima me samo par pitanja.
Hvala Vam unaprijed!! <3
- huana.meri
- Moderator

- Has thanked: 289 times
- Been thanked: 317 times
-
Gusahipnotizer
- rank1

- Has thanked: 1 time
Zna li iko ista o gljivama u Hercegovini, kod Mostara,klima mediteranska no sume su kamenite i uglavnom hrast raste i njemu slicna stabla... Sad mi treba nesto za jesen
- Shnjic
- rank2

- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 10 times
Evo me na omiljenom mestu, u mojoj kucici drugoj u srcu prvoj na 350mnv, predzadnja u selu. Sat vremena odatle je najvisi vrh 750mnv. Kasno sam od neke guzve skontala da sezona odmice i pojurila ovamo, radovala se juce pljusku medjutim pade i sneg... A obecala sam sebi da cu je ove godine traziti i naci, pa makar jednu, promrzlu... danas sam mimo logike bauljala, grabuljala, uz potok, niz potok, kroz jarke, trcala uz planinu do nekih cetinara da me ne uhvati mrak... ne vredi... skoro sve se beli, nisam realna...previse zelim da je vidim, moracu da se smirim... nasla nesto al nije to to
Sutra se smilovao drug iz sela do nekog vodopada u planinu da me vodi, mozda nece puno da otopi al' bar da pokusam da skontam put za ubuduce... Saznala sam i za neko brdo sa jelama op op
Ovde inace ima puno gljiva leti, svi iz sela idu u akciju, prosto mora da ima nekog mesta da pase i serbikama... Samo tajming je bezveze, ponedeljak cu u zoru par sati pre posla da obidjem okolinu koliko mogu...
Nego, i sledeci vikend pada kisa izgleda, skrcala sam dane odmora i bolovanja... ima li neko rad da jedan dan zajedno lunjamo po kisi i blatu? Bilo bi dobro da mu odgovara Sumadija ili okolina? al moze i da zapicimo gde god, ako veruje da to ima smislaa!
Skoro sam teska srca dala pare hordasima za dva dobra putovanja i mrsko mi je vise to ono bas...
Non stop sam u prirodi sa psom, al zeznuto mi je malo da se izgubim kolko zelim kad sam sama...a toliko ima putica i puteljaka, da ti se zavrti u glavi!
Sutra se smilovao drug iz sela do nekog vodopada u planinu da me vodi, mozda nece puno da otopi al' bar da pokusam da skontam put za ubuduce... Saznala sam i za neko brdo sa jelama op op
Nego, i sledeci vikend pada kisa izgleda, skrcala sam dane odmora i bolovanja... ima li neko rad da jedan dan zajedno lunjamo po kisi i blatu? Bilo bi dobro da mu odgovara Sumadija ili okolina? al moze i da zapicimo gde god, ako veruje da to ima smislaa!
Skoro sam teska srca dala pare hordasima za dva dobra putovanja i mrsko mi je vise to ono bas...
Non stop sam u prirodi sa psom, al zeznuto mi je malo da se izgubim kolko zelim kad sam sama...a toliko ima putica i puteljaka, da ti se zavrti u glavi!
Zadnja izmjena: Shnjic, dana/u 24.11.2024, 13:56, ukupno mijenjano 1 put.
- faceOff
- rank11

- Has thanked: 211 times
- Been thanked: 310 times
Ja navijam za storma.Shnjic je napisao/la: 24.11.2024, 00:45 ... ima li neko rad da jedan dan zajedno lunjamo po kisi i blatu? Bilo bi dobro da mu odgovara Sumadija ili okolina?
Topla soba, kauč, deka, grickalice, romantična komedija...Shnjic je napisao/la: 24.11.2024, 00:45 al moze i da zapicimo gde god, ako veruje da to ima smislaa!
I wave my skinny arms like a tall flower in the wind
- Shnjic
- rank2

hahah tako a, trolujmo, trazila sam...
ljubav prema serbikama godine ne broji!
Ma ovde mi ne treba niko, osim domacih, istrazicu svoju planinu sama! xD malo po malo, bar sad nema zmija
Moze dosuse moze neki lovac na puhove, ukampovale se debele ushonje, prave zurku po odzaku celu noc...
E nista se ne topii.. ali idemo laganoo, ponecu bacac plamena
ljubav prema serbikama godine ne broji!
Ma ovde mi ne treba niko, osim domacih, istrazicu svoju planinu sama! xD malo po malo, bar sad nema zmija
Moze dosuse moze neki lovac na puhove, ukampovale se debele ushonje, prave zurku po odzaku celu noc...
E nista se ne topii.. ali idemo laganoo, ponecu bacac plamena
- faceOff
- rank11

- Has thanked: 211 times
- Been thanked: 310 times
Trolujem
Jebiga, dobro nabačenu loptu moraš udarit na zajebanciju
Pogotovo ako je na stormov račun
Nije na tvoj
Jebiga, dobro nabačenu loptu moraš udarit na zajebanciju
Pogotovo ako je na stormov račun
Nije na tvoj
I wave my skinny arms like a tall flower in the wind
- storm.raver
- rank11

- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 365 times
Naći će ona serbiku, možda ne ove godine, ali naći će, ne trebam joj ni ja, ni niko, vidi samo tu posvećenost...
Mada moram priznati da sam pomislio da se prijavim na konkurs, par puta sam pročitao post, pun je duha i pozitivne energije, ali zvuči previše dobro da bi bilo istinito.
...
ima li neko rad da jedan dan zajedno lunjamo po kisi i blatu?
...
Naročito ova rečenica me je potukla na svim frontovima...Deco ovakvu ženu tražite da ne završite ko ja, koga jebe samo interventna ko i huanu.
Mada moram priznati da sam pomislio da se prijavim na konkurs, par puta sam pročitao post, pun je duha i pozitivne energije, ali zvuči previše dobro da bi bilo istinito.
...
ima li neko rad da jedan dan zajedno lunjamo po kisi i blatu?
...
Naročito ova rečenica me je potukla na svim frontovima...Deco ovakvu ženu tražite da ne završite ko ja, koga jebe samo interventna ko i huanu.
- Shnjic
- rank2

hahahha zasto ne ovee godinee
Oce konkurs da propadne, spustamo kriterijum na nekog ko je nije video ali je dobar vodic
Razmislite jos koji put... i pikanterije iz srca Sumadije se podrazumevaju
I meni ona zvuci previse dobra da bi bila istinita
Hvala za vetar u ledja, srescemo se nas dve, samo mislim da nije dobar trenutak... cak i da nema snega... tek sam danas skontala gde su vece sanse da je bude, nekad... moram da ucim puno...
I ne videh vodopada danas... chkemba je bio mamuran, ali sam istrazila recimo novih 15% planine
i mislim po mapi da sam skontala put do tamo, vodopad nije ni bitan nego tuda pici veci potok, suma gusta, stablaa golemaa.. bila sam pre vise godina...
Nego da sumiramo, bor, bukva, jela? severna strana, vlaga... Chatgpt kaze voli kupinu i koprivu, grancice, kompost, ima li pravila? jedva da sam nesto i mikena nasla.. dobro, sneg je.. al kad se otopi bice tona spljostenog liscaa... Da li ona moze i nakon snega i mrazeva kad krene lepo vreme ovih dana da daje pinove? I verovatno joj treba par dana, al jbg onda ce opet sneg i mrazevi jaoo...
Koliko je prisustvo drugih gljiva pokazatelj da je mesto/vreme optimalno i za serbiku? da sam dosla ranije ne znam, bilo je previse toplo, jel, nije bilo kisa.. jedva.. sad minusi...
Lepo spavajte svi vi sto je nalazite po mraku, uz asfalte xD
- storm.raver
- rank11

- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 365 times
Ne treba ti severna strana, to je bitno u prvom delu sezone kada je sunce jako, pa isuši zemlju sa svih drugih strana, sad vlage imaš svugde. Šta više, sad treba suprotno, jer će na severnoj strani biti najveći sneg i led.
Da, to drveće, što si navela, i dobro je da ima trave razne u blizini/ispod drveća jer to daje organski materijal.
Na mestima gde je, a ja zovem to permafrost, temperatura u teškom minusu i samo ponekad iznad nule, tu jedino možeš Flamullinu i bukovaču naći, ali ne i serbiku. Tu je sezona gotova. Gde se otopi sneg dovoljno da tlo deluje extremno mokro, nebitno ako je ostalo malo snega i leda, tu može biti serbika.
Da, to drveće, što si navela, i dobro je da ima trave razne u blizini/ispod drveća jer to daje organski materijal.
Na mestima gde je, a ja zovem to permafrost, temperatura u teškom minusu i samo ponekad iznad nule, tu jedino možeš Flamullinu i bukovaču naći, ali ne i serbiku. Tu je sezona gotova. Gde se otopi sneg dovoljno da tlo deluje extremno mokro, nebitno ako je ostalo malo snega i leda, tu može biti serbika.