Što se čita?
- krepet
- rank4

- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 42 times
Re: Što se čita?
N. Herman - Bog nadohvat duše
Ova je knjiga, kako u predgovoru piše urednik knjige, otac karmelićanin Jure Zečević, u Indiji jedna od najčitanijih knjiga sa Zapada. Kako to da “običan brat kuhar” Lovro i nakon tristo godina pobuđuje tako veliko zanimanje, a njegovi se spisi prevode na razne jezike? Više je razloga, između ostaloga, zanimanje za mistična iskustva, Lovrin jednostavan i neposredan stil, privlačnost njegova lika itd. Glavna poruka brata Lovre jest vježba prisutnosti Božje – to je iskustvo, odnosno stanje u kojem se živi osjećajući Božju blizinu, a vježba kojom se dolazi u to iskustvo proces je ili put. Ta osnovna misao brata Lovre, o posvješćivanju prisutnosti Božje, u određenom je smislu veliko “otkriće” i “novost” na polju duhovnosti. Tu je svijest on učinio temeljem cijeloga svojega duhovnoga života. Njegov jednostavan poziv prilika je za svakoga kršćanina. I kako kaže brat Lovro: “Da bismo bili s Bogom zajedno, nije prijeko potrebno uvijek boraviti u nekoj crkvi. Svatko može od svojega srca načiniti tihu kapelu u koju će se, pokadšto, povlačiti da ponizno, skromno i u ljubavi razgovara s Bogom. Svaki čovjek može tako govoriti s njime, jedan više, drugi manje. On zna koliko mi možemo. Dakle, počnimo!”
Ova je knjiga, kako u predgovoru piše urednik knjige, otac karmelićanin Jure Zečević, u Indiji jedna od najčitanijih knjiga sa Zapada. Kako to da “običan brat kuhar” Lovro i nakon tristo godina pobuđuje tako veliko zanimanje, a njegovi se spisi prevode na razne jezike? Više je razloga, između ostaloga, zanimanje za mistična iskustva, Lovrin jednostavan i neposredan stil, privlačnost njegova lika itd. Glavna poruka brata Lovre jest vježba prisutnosti Božje – to je iskustvo, odnosno stanje u kojem se živi osjećajući Božju blizinu, a vježba kojom se dolazi u to iskustvo proces je ili put. Ta osnovna misao brata Lovre, o posvješćivanju prisutnosti Božje, u određenom je smislu veliko “otkriće” i “novost” na polju duhovnosti. Tu je svijest on učinio temeljem cijeloga svojega duhovnoga života. Njegov jednostavan poziv prilika je za svakoga kršćanina. I kako kaže brat Lovro: “Da bismo bili s Bogom zajedno, nije prijeko potrebno uvijek boraviti u nekoj crkvi. Svatko može od svojega srca načiniti tihu kapelu u koju će se, pokadšto, povlačiti da ponizno, skromno i u ljubavi razgovara s Bogom. Svaki čovjek može tako govoriti s njime, jedan više, drugi manje. On zna koliko mi možemo. Dakle, počnimo!”
- 55cacc2d7823
- rank3

- Has thanked: 141 time
- Been thanked: 67 times
poslana donacija na zlibrary, dobio 999 skidanja dnevno narednih 30 dana. uzivajte.
site; https://singlelogin.re/
user; gntkmzsvogudgbfdgp@avxrja.com
pass; CIcyFjkzdYTBhNmZkZDgSPRmd
- huana.meri
- Moderator

- Has thanked: 289 times
- Been thanked: 317 times
- faceOff
- rank11

- Has thanked: 211 times
- Been thanked: 310 times
Ima li razlike ovaj zlibary i na .onion?55cacc2d7823 je napisao/la: 30.09.2024, 15:10 poslana donacija na zlibrary, dobio 999 skidanja dnevno narednih 30 dana. uzivajte.
I wave my skinny arms like a tall flower in the wind
- 55cacc2d7823
- rank3

razlika je ta sto se sa oniona moze skidati dmca content koji je uklonjen na clearnetu. osim toga isti su vlasnici i baza. medjutim onion zadnjih dana trpi ddos pa ne mogu pristupit, cekam da skinem neki dmca content. na clearnetu mogucnost downloada takvog contenta gase kako bi agencije teze odradile takedown domena. account bi trebao da radi na oba. javi ako imas kakvu onion adresu da radi.
- 55cacc2d7823
- rank3

izvinjavam se na spamu ali evo jos jedan link za koji mi je trebalo vremena da ponovo nadjem. gore su torrenti sa preko 1000 terabajta clanaka i knjiga. koliko sam shvatio ti torrenti sadrze sve podatke koji su na zlib, scihub, libgen itd. neki dio vrti datacentar urdn.com.ua.
Kod: Označi sve
https://annas-archive.org/datasets- 55cacc2d7823
- rank3

godina dana prosla od zadnjeg posta. kao klinac sam znao procitati knjigu jer sam morao, sada ih procitam sa zanimanjem. nesto u zadnje vrijeme vrtim film u glavi - od nas samih nema bjezanja. u medjuvremenu sam citao sun tzu umijece ratovanja.
Zadnja izmjena: 55cacc2d7823, dana/u 24.10.2025, 10:16, ukupno mijenjano 1 put.
- huana.meri
- Moderator

- Has thanked: 289 times
- Been thanked: 317 times