❧ Amanita Muscaria (Muhara) Info ☙

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
AFX
Moderator
Moderator
Has thanked: 594 times
Been thanked: 490 times

Re: ❧ Amanita Muscaria (Muhara) Info ☙

Post Postao/la AFX »

huana.meri je napisao/la: 26.07.2024, 22:17 i mene svrbi muhara dugo, bratić mi brije par sezona na njima, oduševljen je..
Uh i mene..
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.

"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
huana.meri
Moderator
Moderator
Has thanked: 289 times
Been thanked: 317 times

Post Postao/la huana.meri »

mene više strah da mi se nesvidi svinji, ću ostat na tom 20 god ko na psilocibama...
bratić neda pisnit na muharu, a prije 20 god nije dao na dinamo, pa na pivo, pa na travu, pa na bonbone, speed, sad je i psilocibe odvojio od muhare debelo, od aye, dmtja....ugl nešto što ako prokopčamo, vjerovatno postaje ko krastavci u zimnici...
on mikrodozira skroz sad valjda, ili je kao malo stao, al nevjerujem, spika tipa opizdi bajkom na muhari neku silu kilometara, ubrdo nizbrdo, ima neke drugačije uvide, ugl radi nas obojicu to sve da počnemo jahat po tom, tog se bojim, da nepočnem hodat ko deda mraz naokolo...
inaće od psilociba imam neki film koji sam fulao s psilocibama, da ih jedem i kampiram di rastu, iako stignem i to, ali muharu nekako brijem da moram tako prvu, među sestrama, u kolu što se kaže..., to mislim na jaču dozu da vidim svinja malo šta je, a manje, to ko doping, nestaješ, od aktivnosti do ideja valda...
ugl poz imam preneseno iskustvo, no da se mora imat vremena za đebalebarit za to, ko i za sve, brzat i silit, nikako nije dobro...

edited:
kaže bratić samo sušene šešire, i tinktura, nikako extra dekarboniziranje, i da posebno je naglasio da mu iboteinska sjeda poz a ne negativno, kao drugačiji trip nego kad samo muscumol dereš u jako dekarb. šeširima ili tinktura valda...nekužim ga baš, moraću krenit, lol
Napred je natrag a natrag je napred, pazi kamo ti ideš ;)
Vutrila✌️
rank2
rank2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Post Postao/la Vutrila✌️ »

Kad i gde bi mogo da potrazim psilocibe u centralnoj srbiji, planina Goč mi je blizu na primer... Bas nekako ne umem da ih primetim a svasta od gljiva sam uspeo da nadjem... Ne znam mislim da ima konja na goču pa bih tamo mogo da potrazim onu sto raste iz govana 😂 samo ne znam kad bi bas bilo top top vreme... Moram da ih nadjem ove godine
huana.meri
Moderator
Moderator

serbike tek u desetom mjesecu do božića, konjska balega di god naiđeš ima poslje kiše, cjelo ljeto i jesen ranu
Vutrila✌️
rank2
rank2

Znaci moze na goču da ih ima, to mi treba da znam... Ma platio bi coveka da me odvede i pokaze mi kako izgledaju u prirodi i na kakvim mestima rastu posto ocigledno nesto radim pogrešno... Al znam, ne moze da se plati 😁
huana.meri
Moderator
Moderator

dugo već razmišljam o komercijalnoj expediciji, naučnoj, ne lovačkoj, da obiđemo u par dana bar 3 terena različita, 2 planine različite, no nisam nekako uzo nikad to za fokus...
inaće mi je jedan dan, odnosno 20 sati s vožnjom dovoljno da se namirim za god dana, ali kad je nekom prvi puta, kao kad je meni bilo, nije dovoljno jednom...
nakon prvog pokazang vikenda sam išao za 2 nedelje sam, i normalno skoro se izgubio...
za 2 sezone sam našao na drugoj planini sam, bez ikake pomoći...
e sad, može se sve to ubrzat, naučit za vikend, 3 dana, ali treba se org. i krenit, spavanja, vozila, klopa, duvanja, org. čuvanja pasa ako idemo na 3 dana, nije sad neka opaka exp. ali nije ni za nekaku limuzinu baš...naj oprema za gljivarenje je roba koju nosite kad idete u drva u šumu, krčit grunt, a vrijeme je najbolje kad je najgore, kad curi danima i kad baš prestane padat i curit...ushićenje branja na mokro i ladno može dovesti do lažnog osjećaja koji vodi u prehladu, pucanje ligamenata od klečanja i sl...treba bit oprezan...
volio bi da prije toga uspijem obić sekulinačke stjene jer godinama mi je to želja a nisam uspio 2 puta več po zimi...
zapravo, postoje 4 staništa jaka baš a udaljena i razdvojena koja ja znam...Papuk, Mrkopalj, Čabar, Velebit sjverni, vjerovatno i Risnjak kompletan....
najbolje je odma prvi lov ponjet doma supstrat s planine na kkojem je rasla kultura i nastavit ga doma....
normalno da napadaš svake god u planinu opet, i čekaš doma svoj prčvaljak da vidiš kako će i kad rodit, ja sam strepio i oće li, jer sam kao nisko, pod jabukom breskvom, bazgom, bagremom, ali nema veze, ide mala ko prava kad uvati pod za yaya
Vutrila✌️
rank2
rank2

Znaci ako se posloze kockice raspoložen si za spavanje u sumi po kisi... Milina 😁 imam jos jednog drugara koji je bas u rambo fazonu... Jel bi odgovarao oktobar za te putašestvije? 😁 A sad vidim da su sva odredišta u Hrvatskoj pa je ipak nemoguce ovo sve jer ne da mi se bas preko granice da nosim torbu psilociba😂
huana.meri
Moderator
Moderator

prvo da piknem pratera, smiješ se i javit, lol....jesi počeo spavat?
prater je bio samnom u jenom napadu baš, a kasnije sam skroz, pa može napisat malo o tome jeli mu dovoljno bilo to pola dana....ja mislim da treba više...

da ja samo u RH i znam sajteve, imaš u Srbiji isto ako ne i više, samo neće fukare da kađu kamo, svi nešt kao čuvaju sajt a to je krivo, sajt divlji ja fantazija da vidiš kamo ih seliš k sebi, da što bolje iskopiraš u svojoj blizini, a i kad tražiš sam di nisi nikad bio, kad ideš po flori i fauni, po kulturi nasada, onda bauljaš dok se nepočneš osječat kao tamo di si bio i brao, takvo mjesto, dan, okruženje, sve, isto tražiš...
normalno da u bauljanjima naiđeš kasnije masu puta i uz cestu, asvalt, kanal, potok, drvarnica, počne te to pratit nekako, kad krene, sama buljara ti prepoznaje dan kad je taj, za koju gljivu, kao danas npr mene svrbi od jučer kako kod mojeg konje mora bit pansica...idem skoro baš kod njega u provjeru, nosim mu kuhanjak za poklon...

za kraj, normalno da je moguće ponjet micelij doma, kupiš najjeftiniji cvijet od 3 l supstrata živi, zamotaš u celofan, a u cvijet umjesto čistog humusa nakrkaš micelij da uživa dok putuje a ne da je upakovan u transportnte subjekte...
rizik je svakako ali ja bi tako da idem...
da moram baš...
inače, Tara, ovaj dio iznad Vukovara, ali Srbija, znam da ima...
U Srbiji je V. Petar najjači na tom divljem terenu koliko ja znam, momak živi gore dok je sezona, čuli smo se intenzivno kad je krenio, pravi mađijaš, rodom iz Bajine Bašte, al neznam jel blizu nje i lovi, pa te na pvt mogu probat spojit da imaš u srbiji nekakog vodiča za početak, da ubrzaš rovarenje i samostalnije kreneš solo, brže, sigurnije...
inače lik ima i kobilu ljubimicu, s njom se sprdamo uvjek isto kako ona sprema za njega sve, zab sam kak se zove...

edited: možeš se ti kockat, ali medved nije šala, ja spavam u autu jer kratko spavam, inaće imaš skloništa planinasta s ležajevima, svaka planina ti ima svoj neki red, propis, kad se i kako koristi koje sklonište ako moraš, trebaš, ima kod nas puno smještaja u blizini baš koji se plati, neki je bliže civilizaciji, a velebit je više divlji zapad i kolibe koje možeš unajmit...
ljudi ti hodaju po tom, oko toga, režu drva, gaze, pojma nemaju po čem hodaju...
znanje je moć, ;)
Vutrila✌️
rank2
rank2

Huana pravi si izvor informacija, hvala ti puno na izdvojenom vremenu za ovakva obrazlozenja... I da u srbiji su svi stisnuti i niko da kaze gde konkretno ima necega kao da se moze uzeti sve iz sume, ali mozda i bolje, poslednje sto bih voleo je da pojedini krenu da traze gljive... Ja znam da sam ja proso masu puta pored toga samo nisam znao da gledam... Pa nemoguce je nalaziti lavlje grive, ganodermu lucidum, i masu retkih gljiva a pored nicega potentnog da nisam proso, pa nekako mi ne pije vodu ili je ipak moguce?
huana.meri
Moderator
Moderator

moguće da nisi prešo, a ima svega kod nas da, bogati smo ko Belgija zlatom...
šute ali beru, napada se to opasno, pojma nemaš...
vidi se kad ideš gore i sretneš ekipu koja lovi i brije, a vidiš i kad su krkani, masovna berba, izvrtanje staništa....
pisao sam već o tome da sam imo osječaj da to treba gore sve pohapsit, tu marvu u grupama koja doslovno opeljuši cijelo područje....onda sam promjenio taktiku, našao još, drugdje, bliže sebi, preselio sve genetike na jedan svoj sajt i tako, bitno je da se kultura pomogne u divljini a ne da se osakati postojeće stanište....nije problem sto sve skinu, ali kad ideš prvi put, najbolje je da je sajt pun a ne da 2 sata tražiš 30 gljiva....
ugl kad uletiš, ide to, dodješ na dane da znaš da rastu pa neideš gledat jer si prekjuče bio...ostaviš sve male da puste spore i strunu, i tako....ko svinje kad imaš, samo nemoraš svaki dan ranit, a imaš prasce skroz skoro, lol
Odgovori