Last minute pitanja

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
faceOff
rank11
rank11
Has thanked: 211 times
Been thanked: 310 times

Re: Last minute pitanja

Post Postao/la faceOff »

Ne znam drug, radim samo sa pšenicom i kokosom. Ovo kako ti radiš mi je potpuni misterij, nekako mi neučinkovit djeluje... Ali rekao si da ti uvijek uspjeva, tako da...
A temperatura ti sigurno nije ok. Treba niža biti
huana.meri
Moderator
Moderator
Has thanked: 289 times
Been thanked: 317 times

Post Postao/la huana.meri »

ćim nema u komori nakon pola sata orošenja, magle, nemaš dobru vlagu, a za čim da krene mic, mora bit mamac da ga razvučeš van po prostoru, a to je optimalna fina vlaga...FAE također igra ulogu u kolonizaciji, ne samo u frutanju....bez kisika svježeg se uvjek muči mic
Napred je natrag a natrag je napred, pazi kamo ti ideš ;)
Bogz_Okupaci
rank2
rank2
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Post Postao/la Bogz_Okupaci »

huana.meri je napisao/la: 21.04.2024, 08:04 konkretno najbolje uspjehe sam imao sa svojim koktel čašama i duplom alu folijom, nikakvi čepovi jer nepostoje, a čaša sam imao na vagone...
posložim sve čaše na dno lonca s krpom, ručnikom, vode da ima 4 prsta, u svim čašama kuhan kuruz, poklopljene sve duplom alu, i poklopac na lonac i kuhaj sat i neš,
kasnije s alkoholom inakuliram čaše, pazim, jer odižem jedan sloj folije a drugi bušim, nakon igle samo poklopim drugi sloj nazad i prebrišem alkoholom rub folije, čaše malo...neodižem cijelu foliju, samo jedan sloj rubno, da gurnem ispod iglu i probijem prvi sloj alu, kapiš?
praktički kockam se, ali sam imao pola pola uspjeha protiv kontaminacija, a dobro je jer ipak diše, nije herm zatvoreno pa da zafali kisika....
ovo je i meni metoda koja mi je bila daleko najuspješnija, samo što sam u čaše stavljao vermikulit i smeđe rižino brašno...

pojavio mi se micelij napokon u jednoj tegli raži :lovee: :lovee: i u još jednoj tegli kontaminacija... ostale zasad miruju....
Korisnik
rank2
rank2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 18 times

Post Postao/la Korisnik »

Kako po nasem da nadjem laminar flow na netu? Sta god da ukucam nema veze sa vezom i hepa i prevod ne pomazu, moze neka pomoc?
"Some people are so stingy that they think they will live forever, while others spend as if they will die tomorrow."
storm.raver
rank11
rank11
Has thanked: 103 times
Been thanked: 365 times

Post Postao/la storm.raver »

Laminarna komora
:mushroom: learning things :mushroom:
Korisnik
rank2
rank2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 18 times

Post Postao/la Korisnik »

storm.raver je napisao/la: 28.05.2024, 10:27 Laminarna komora
Zahvaljujem Storm, malo sam istrazivao uglavnom se ljudi odluce praviti iz delova sto cu i ja uraditi. Soma i nesto evrica za drvenu kutiju i filter je suluda cena :-?
"Some people are so stingy that they think they will live forever, while others spend as if they will die tomorrow."
Pecurkica♡
rank3
rank3
Has thanked: 48 times
Been thanked: 17 times

Post Postao/la Pecurkica♡ »

Pozdrav svimaa🤗 Treba mi savet.. Preselila sam se, i nemam klimu do sledeceg vikenda. Stavila sam ih u box u subotu, u nadi da nece biti jako toplo (jer sam u kuci). Zeznula sam se, na 1 kejku se zadebljava mic, ostali su jos i oke. Razmisljam da ih zatvorim i stavim u frizider dok ne ugradim klimu, al nisam sig koliko je i to pametno.. Luftiram 10x dnevno, spustam temp ledom.. spzsti se na sat vr i opet raste (od 28° do 32°). Ne znam sta da radim, za sad nema kontaminacije.. Ne mogu da ubacim slike, pokusacu u sl postu. Hvala unapred na savetima🍀
Pecurkica♡
rank3
rank3

Ne znam da li je nesto promenjeno, nema vise one opcije preko koje sam ubacivala slike..
faceOff
rank11
rank11
Has thanked: 211 times
Been thanked: 310 times

Post Postao/la faceOff »

Imam na frutanju dva monotuba na 32-34
Jedan ima pun k abortusa drugi puno manje. Pečurke su manje.
Na istoj temp imam dva u kolonizaciji. Traje dugo al skoro su gotovi. Sutra ću napravit drveni okvir da oba stanu unutra(jedan kraj drugog) sa malo lufta sa strane gdje ću natrpati kokos verm. I kejsing kokos verm (50-50)
I u hlad na terasu
Pecurkica♡
rank3
rank3

A sta mislis da ih zatvorim i stavim u friz na ned dana? Jednom mi je uspelo, a drugi x mi kontaminiralo nakon 2 dana luftiranja..
Odgovori