mislio sam i ja tako, no, ako imaš 10 C noću, moguće je...kad stanu na Velebitu i Papuku, kad udari led i snjeg, znaš di kreću, s druge strane Velog, prema moru, kako pada temp, one frutaju, jer nema leda i snjega....oštra i meka jesen i zima su im ok, samo nesmije ledit jako i suho bit skroz....ako im osiguraš permakulturu živu koja će im stvarat mikroklimu, znaći živi susjed, garant imaš kick, i pošto nema hibernacije i usporavanja na -2 ko kod nas gore, brže bi ih skido...

....npr rina od kuće u zasjenjen dio u dvoru, na rubu, napajanje konstantno prirodno....taj mic je luđak, česi, poljaci, rasturaju u analizama ozbiljnim, nađena pred mjesec i neš na sjeveru poljske uz more skoro, nazvan sam s terena dajrekt, pa fix info o turskoj, pazi sad, grčkoj, Atlas planinama u Africi....ovo je Alien micelj, uskoro ćemo svi shvatit koliko je oko nas a neznamo....trenutno je naša balkanska serbika u igri da je moguće najstarija ili druga najstarija genetika na planeti od koje su sve poslje potekle, no mogućnosti se drastično šire i za druge države, npr istok je na provjeri sad....kad sam vidio da na 3, 4 km visine u turskoj imaju šumu ko mi na pola km visine, kilometar, sve mi je postalo jasno....di je klima, micelij je tamo.....

Iran i okolne zemlje su isto sad velka briga pa čekamo ko će odradit teren na toj strani....