Nisam stigao ranije da se javim, imao sam puno posla oko branja susenja. Bilo je puno problema i sa trihodermom.
Uglavnom imam dva tub-a sa B+ i dobio sam oko 90gr suvih. Do sada sam imao 2 flusha. Prvi flush je bio oko 50gr. Drugi 35.
Koliko vidim u trecem ce biti 15 20 grama suvih. Interesantno mi je sto u ovom trecam flush-u rastu veoma velike pecurke. To su ove pred kutije cigareta.
Imam jos dva monotub-a. U oba je micelijum sa kukuruza. Jedan je kolonizovan i u njemu se pojavljuje takozvani fluffy mycelium.
Mislim da je micelijum predugo cekao uslove za plodonosenje pa se zato desava ovo. Postoji mogucnost i da je do genetike.
Ovo je slika od prije par dana. Sada ima mnogo vise te pufnaste materije sto znaci da raste. Ipak mi se cini da nece smetati za rast, ukoliko ne nastavi da raste tako agresivno da pokrije cijeli sloj.
Ako sve od pocetka saberem trihoderma je unistila preko pola monotubova do sada.
Do sada sam postavio 8 monotubova. Tri tub-a je potpuno unistila trih. A iz jednog sam izvukao samo prvi flush.
Bas malo fotografisem jer se trudim da ne otvorim monotub bas nikad ako ne moram. Ne znam jesam li pomenuo da fanning ne radim uopste. Imam osjecaj da cu smanjiti sansu za kontaminaciju trih. a pecurke svakako rastu. Ova dva sledeca monotuba koja tek treba da radjaju, ako budem imao srece da se ne kontaminiraju, fotografisacu svaki flush.