Sjutra cu imati sterilisan kukuruz kokicar nekoliko tegli.

Tegle od nutelle suljomiga je napisao/la: 16.04.2022, 02:46 Od danas imam 2 tegle GT i 1 mala tegla B+. Ovo su tegle od nutele, plasticni poklopci al mislim da nece praviti problem.
Sjutra cu imati sterilisan kukuruz kokicar nekoliko tegli.
![]()

Ja sam dosad u svojim skromnim pokusajima uvik zito koristija tako da nezz al mislin da s 2:1 nebi smija falit. 2:1 sub na rizuljomiga je napisao/la: 17.04.2022, 16:44 Vidim da ce ove tegle uskoro biti potpuno kolonizovane. Planiram da rizu prebacim u plasticnu kutiju kao sa slike, a substrat da napravim od kokosovog treseta, vermikulita i gipsa. Za sada jos uvjek nisam siguran dali cijelu plasticnu kutiju da punim substratom u nivou 10 cm ili da prebacim rizu sa substratom u manje kutije (velicine kutije za cipele) i postavim sloj perlita na dnu velike plasticne kutije pa na njemu da sta vim ove kutije sa substratom. Ima li neko iskustva sa ova dva nacina uzgoja? Koji je bolji?
Takodje nisam siguran za odnos kokosov treset vermikulit oriz gips voda. Na internetu ima puno razlicitih uputa. Ima li neko iskustva sa ovim?
![]()