Last minute pitanja
- faceOff
- rank11

- Has thanked: 211 times
- Been thanked: 310 times
Re: Last minute pitanja
Jedno pitanje u vezi vermikulita?
Koliko ga ustvari ima smisla miješati sa kokosom? Prije sam ga stavljao, + gips.
Mislio sam opet, ali sad sam išao provjeriti omjer vode koji trebam.
Vermikulita pola litre drži nešto više od 2 deca vode.
100 g kokosa mi ekspandira na 1.3 1.4 litre. Pola litre kokosa ima vode koliko i pola litre verma, a uz to je hranjiv?
Ako budem radio više kutija, trebat ću naručivati verm, a ne znam koliko uopće on značajno pridonosi
Koliko ga ustvari ima smisla miješati sa kokosom? Prije sam ga stavljao, + gips.
Mislio sam opet, ali sad sam išao provjeriti omjer vode koji trebam.
Vermikulita pola litre drži nešto više od 2 deca vode.
100 g kokosa mi ekspandira na 1.3 1.4 litre. Pola litre kokosa ima vode koliko i pola litre verma, a uz to je hranjiv?
Ako budem radio više kutija, trebat ću naručivati verm, a ne znam koliko uopće on značajno pridonosi
I wave my skinny arms like a tall flower in the wind
- long_pipe_magician
- rank4

- Has thanked: 71 time
- Been thanked: 37 times
Mislim da verm služi ponajprije kao asporber vode, da održava vlagu. Pošto sam ja od više ljudi dobio odgovor da je kokos dovoljan (coco coir) u supstratu, mislim da ti verm uopće ne treba. Kao ni kava, gips, konjski izmet i ne sjećam se što si sve nabrojao. Već ti je storm napisao, puno baba kilavo dijete. Čak i da dobiješ malo više to je neznatno, a potencija varira i ovisi očito o više čimbenika a ne samo o hranjivosti supstrata. A sad pošto si mi isjerao pitanje morat cu ga postaviti ponovo:
Nakon što sam žličicom prebacio micelij iz kita u staklenke tritikala koji sam prvo natapao u vodi jedan dan, pa ga prokuhao, ostavio da se suši 2 dana, pa ga sterilizirao u express loncu; micelij se počeo širiti ali ima i kontaminacija. Zanima me gdje sam pogrješio, koja je to pljesan i kako je dospijela unutra. Inače, mislim da mi je u teglama previše vlage?
I čudno mi je zašto je na jednom dijelu tritikal jako vlažan, a na drugoj strani unutar iste staklenke čini se suh? Tegle držim na grijaču za podno grijanje u kutiji. Unutar kutije je temperatura 24C, pretpostavljam da je na dodirnom dijelu tegle i grijača 30C.
Svaka pomoć je dobrodošla.
media/images3/1615508490.jpg
media/images3/1615549671.jpg
media/images3/1615552793.jpg
media/images3/1615461819.jpg
Stvara se kao paučina na površini žitarica. A i unutar na rubovima. Pretpostavljam da je to cobwebb.
Nakon što sam žličicom prebacio micelij iz kita u staklenke tritikala koji sam prvo natapao u vodi jedan dan, pa ga prokuhao, ostavio da se suši 2 dana, pa ga sterilizirao u express loncu; micelij se počeo širiti ali ima i kontaminacija. Zanima me gdje sam pogrješio, koja je to pljesan i kako je dospijela unutra. Inače, mislim da mi je u teglama previše vlage?
I čudno mi je zašto je na jednom dijelu tritikal jako vlažan, a na drugoj strani unutar iste staklenke čini se suh? Tegle držim na grijaču za podno grijanje u kutiji. Unutar kutije je temperatura 24C, pretpostavljam da je na dodirnom dijelu tegle i grijača 30C.
Svaka pomoć je dobrodošla.
media/images3/1615508490.jpg
media/images3/1615549671.jpg
media/images3/1615552793.jpg
media/images3/1615461819.jpg
Stvara se kao paučina na površini žitarica. A i unutar na rubovima. Pretpostavljam da je to cobwebb.
- faceOff
- rank11

...
Zadnja izmjena: faceOff, dana/u 13.03.2021, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.
- long_pipe_magician
- rank4

- Has thanked: 71 time
- Been thanked: 37 times
Hvala ali pričekat ću odgovor nekog iskusnijeg. Isto tako cu zamoliti moderatora da te kartonira i blokirat te. Praviš se pametan, a uz to si i bezobrazan. Jedno i drugo bez pokrića.faceOff je napisao/la: 12.03.2021, 11:07 S obzirom da si bio ljubazan i odgovorio na moje pitanje, nećeš se ljutiti što ću i ja na tvoje
Malo pogledaj korake koje si napravio. Prije svega mentalne. Prije growa, iako nemaš pojma o procesu, odlučio si revolucionizirati uzgoj i napraviti nešto što, eto, nikad nikome nije palo na pamet. Otvarati sterilne žitarice, staviti komadić substrata(koji su u 99.9 posto slučajeva kontaminirani), i na sve ostale moguće načine otvorit vrata kontaminacijama, unatoč savjetima koje si od raznih članova dobio na raznim temama.
Pa se čudiš što si dobio jedan krasan kurac.
Ali nije sve tako crno. Ostavi ga nek izraste u komad kurčine, pa ga jedi umjesto gljive. Možda ti je potrebnije i više će ti pasati
Dobar tek
Pozdrav
Ljudi na druge projiciraju svoje potisnute želje i strasti. Iz toga se da zaključiti da si ti onaj koji je željan kurca. Samo si još u ormaru
Moguće naravno da su spore pljesni ušle unutra prilikom prijenosa. Ali može biti da je i ovo nešto drugo. Pošto ja ne poznajem vrste i nemam iskustva (pretpostavljam da je cobwebb iz slika) tražim pomoć na forumu koji je i namjenjen tome.
Meni se i dalje čini da je nekako previše vlažno u teglama. Neka iskusniji daju mšljenje. Ako je ovo pljesan koja je dospijela izvana to bi značilo da je posao u loncu dobro napravljen. Da nema bakterija.
Zanima me i zašto je pola tritikala u teglama vlažno s jedne, a naizgled suho s druge strane.
P.S. @faceoff Ja cu gljive uzgojiti, makar iz 10og puta i to mi znanje nitko neće uzeti. A ti koji se tu proseravaš svojim savjetima, već si napisao dovoljno gluposti i dokazao da ne razumiješ ono što radiš. Da znaš ne bi pitao takva pitanja i tvrdio da pšenica klije u frižideru. LP
Edit: Je li i ovo ta paučina ili bi ovo moglo biti nešto drugo?
media/images3/1615644458.jpg
media/images3/1615610036.jpg
- faceOff
- rank11

...
Zadnja izmjena: faceOff, dana/u 13.03.2021, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.
- AFX
- Moderator

- Has thanked: 594 times
- Been thanked: 490 times
J* vas bann i svađanje. Ne želim raditi na poslu, ne tjerajte me da radim i tu..
Radio sam s vermikulitom i bez. Moje osobno iskustvo je da mi je ipak bilo bolje s vermikulitom jer se bolje održavala vlaga..barem sam tako stekao dojam u svojim eksperimentiranjima.
Omjer vode sam radio odokativno.
Gle, možeš raditi oboje..i sa i bez..treba ti vlaga, zato je bolje "sa" + gips.
Šta se tiče toga gdje si pogriješio, vjerovatno u samom transferu zrnja ti je ušla nekakvo sranje..e sad jel zrakom ili preko žlice il s površine samog kita..to ti nitko nemože reći, jebiga, imao sam akcije gdje sam ful pazio i opet se to desilo.
Sadržaj tegle ti ne obećava..možeš teglu ostaviti negdje da se to razvije pa ćeš biti siguran, no kao što rekoh..ne izgleda obećavajuće..iskreno, ja bi na tvom mjestu lagano kretao s drugom turom jer bi računao da ništa od te.
btw.face..namaži ruke kremom
Radio sam s vermikulitom i bez. Moje osobno iskustvo je da mi je ipak bilo bolje s vermikulitom jer se bolje održavala vlaga..barem sam tako stekao dojam u svojim eksperimentiranjima.
Omjer vode sam radio odokativno.
Gle, možeš raditi oboje..i sa i bez..treba ti vlaga, zato je bolje "sa" + gips.
Šta se tiče toga gdje si pogriješio, vjerovatno u samom transferu zrnja ti je ušla nekakvo sranje..e sad jel zrakom ili preko žlice il s površine samog kita..to ti nitko nemože reći, jebiga, imao sam akcije gdje sam ful pazio i opet se to desilo.
Sadržaj tegle ti ne obećava..možeš teglu ostaviti negdje da se to razvije pa ćeš biti siguran, no kao što rekoh..ne izgleda obećavajuće..iskreno, ja bi na tvom mjestu lagano kretao s drugom turom jer bi računao da ništa od te.
btw.face..namaži ruke kremom
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
- faceOff
- rank11

Ma, ne svađam se, već se kreativno izražavam
Ali ajd, pretjerao sam i brišem sve. Izražavanje mi je očito u duhu vremena. Sve ide u k...., pa tako i ja
Vidiš, probat ću sa kremom. Možda cijeli postanem nekako nježniji, mekši...
Magician, dodaj lulu i ajmo dalje
Ali ajd, pretjerao sam i brišem sve. Izražavanje mi je očito u duhu vremena. Sve ide u k...., pa tako i ja
Vidiš, probat ću sa kremom. Možda cijeli postanem nekako nježniji, mekši...
Magician, dodaj lulu i ajmo dalje
- faceOff
- rank11

https://www.greengardentribe.com/what-i ... coco-peat/
For those who are confused between Coconut Coir and Coco Peat, they are the same material. Both terms are interchangeable.
For those who are confused between Coconut Coir and Coco Peat, they are the same material. Both terms are interchangeable.