Pecurko F+ 1st try

Pratite Vaš uzgoj i napredak, ovdje objavite Dnevnik Uzgoja
drvo.bor
rank3
rank3
Been thanked: 4 times

Re: Pecurko F+ 1st try

Post Postao/la drvo.bor »

Hvala Pecurko.
Follow the white rabbit...
pecurko
rank14
rank14
Has thanked: 228 times
Been thanked: 291 time

Post Postao/la pecurko »

Evo dve case sam kejsovao pre 7 dana i nisam bio do danas kuci, cela povrsina je bela s'tim sto je preko neka kao paucina.
Ima li sta od ovoga i sta da radim?
slika
By pecurko at 2010-10-01

slika
By pecurko at 2010-10-01
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
Red
Moderator
Moderator
Has thanked: 242 times
Been thanked: 711 times

Post Postao/la Red »

uffff... ta paucina je nazalost kontaminacija. ja bi to sve bacila, i krenula na novu turu... e sada ako netko od momaka ima koju ideju spašavanja, nek ti da savjet vise.
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
HypnoToad
Moderator
Moderator
Has thanked: 533 times
Been thanked: 1213 times

Post Postao/la HypnoToad »

Da, nažalost Dactylium plijesan.
Najbolje je baciti i krenuti sve ispočetka, ali ovo je jedina plijesan za koju donekle ima lijeka. Ako želiš pokušat iz ovoga izvuć nešto, pošpricaj sve temeljito s hidrogen peroxidom (H2O2). Ubit će plijesan a neće oštetiti micelij. Ali pošpricaj samo jednom, ako nakon par dana vidiš da se sve vraća, onda borba postaje pomalo uzaludna...
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
pecurko
rank14
rank14

Post Postao/la pecurko »

E ovako: Ovo sa predhodnih slika sam bacio, ali sam pre toga(kad sam nabavio expres lonac) odradio prebacivanje razi iz preostale case u dve tegle sterilnog kukuruza.Sterilnom hirurskom pincetom sam ubacio po 10-tak zrna razi i te tegle su jako brzo bile bele za nekih 15 dana.
Kejsao sam to, pa je posle pregrevanja zbog pokvarenog grejaca, trebalo jedno 5-6 dana da micelij nastavi probijati vermikulit.
Situacija je ovakva: Sad mica prekriva 70-80 % kejsa, ali nigde nema pinova ni posle 10 dana na svetlu.Provetravam jedno 4-5 puta dnevno, ali se jos nista ne desava, osim sto mica raste iz dana u dan, pa se pribojavam onog overlay-a.
Na koji nacim mogu da podstaknem pinanje?
Sta radim pogresno?Da li uopste treba da provetravam pre nego sto pinanje krene?...
mandelbrot
rank8
rank8
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Post Postao/la mandelbrot »

Izmjena zraka ti je najbitnija za pinanje i niza vlaga....ali samim time sto uvodis svjezi zrak smanjujes vlagu pa to ide jedno s drugim. Princip ti je da moras micelju stvorit nepovoljne uvjete za dalji rast i s time potaknut pinanje. Ako su uvjeti i dalje pogodni na rast, samo ce nastavit rast i stvori overlay. Nepovoljni uvjeti za rast su niza temperatura, niza vlaga i svjez zrak odnosno izmjena zraka(o2 unutra, co2 van ;) ). Mozes probat cold shock napravit, stavit micelj u fridge preko noci, nisam osobno probao s PC gljivama ali mi je upalilo na bukovacama.
z = z*z +c
pecurko
rank14
rank14

Post Postao/la pecurko »

Hvala Mandelbrot :)
Razmisljao sam bas sinoc da ih zveknem u frizider, ali nisam imao srca, mozda bih trebao jos da snizim T, jer sam snizio samo 2'c, bilo je dok je prorastalo 26'c, sad je 24-25 na kraju foto-perioda.Probacu da spustim na 21-22'c.
Aj pa ce valjda nesto da ispadne...
Odgovori