dafodil je napisao/la:usro sam nacisto sve: print je bio jako los, nagrebao nesto i napunio dva sprica...dezinfikovano sve max. da bih se posekao na nozic i iskrvario po napunjenom spricu, drugi nije bio krvav...ipak sam se odlucio na inokulaciju pa ako sam spriceve unistio ponovo i taj deo price sa sve cekanjem postara nedeljama.
Ne mora ti to ništa značit, moj je isto bio da se usereš od miline, na kraju je svejedno sve izraslo.
dafodil je napisao/la:Napunio sam cetiri case sa verm+pirincano brasno+voda 2:1:1 odgore stavio sloj verma pokrio sa folijama i stavio u lonac na kuvanje (pod case podmetnuta kuhinjska krpa) 2 sata.
Nakon hladjenja i pregleda ustanovim da su dve case naprsle (vidi se ostecenje ali kada povucem prstom sve je glatko te mi se cini da case nisu skroz neupotrebljive i ne bacam ih odmah). I tako...inokulirao sam sa malo jacom dozom i stavio u sobu gde se bas bas dobro greje.
Sada cekam, bice pravo cudo ako bude ista od ovoga...

To izbjegneš tako da vodu ne zagrijavaš odmah na maksimalnoj temperaturi.
Što se tiče grijanja, to ti je dvosjekli mač - ako ih staviš blizu radijatora, brže će rasti, ali i mogućnost kontaminacije je nešto veća.
Meni je prvi grow uspio bez jedne jedine kontaminacije, a sjebao sam manje više sve sve što se sjebat dalo.
Mislim da je na kraju prevagnulo to što sam se stvarno trudio.
Sretno.