Lov na Psilocybe u divljini
-
zuwonga
- pecurko
- rank14

- Has thanked: 228 times
- Been thanked: 291 time
Re: Lov na Psilocybe u divljini
Mada ova Psathyrella sadrzi psilocibina u tragovima
http://www.tabaccheria21.net/funghi_ita ... andolleana
http://www.tabaccheria21.net/funghi_ita ... andolleana
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
ckola moago si par printova napravit i uzgojit tu gljivu i napraviti sto vise printova mozda cak poslat i na fsre pa da je oni onda umnozavaju
da imamo i gljvu sa nasih krajeva
da imamo i gljvu sa nasih krajeva
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1211 times
Moram priznat da nisam siguran... Naravno siguran sam da nije ništa psihoaktivno, ali neznam točno koji je rod... Iz kravlje balege, kažeš? Hmmm...
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
a jebi ga.a ima ih jos,a pitam čitao sam i tak to pa ono i ja bi magičnu gljivu!!!thans hypnotoad na informaciji

a,kae ovo?

a,kae ovo?
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1211 times
Mycena.
Bez uvrede, ali mislim da su šanse da nađete "magičnu" gljivu izrazito malene. Kao prvo, stalno ponavljam da kod nas samo Panaeolus subbalteatus raste na pognojenoj zemlji, ali ne direktno na izmetu. Hrvatska se ne nalazi u subtropskom pojasu, nema cubensisa i tropicalisa (koji jedini rastu na izmetu)ovdje. A za cyanescens je još uvijek pre toplo, i raste na rubovima šuma.
Ukupno 3 vrste, samo tri vrste ljudi, se mooožda može nać kod nas, pan subb, psilocybe cyanescens i p. semilanceata, ništa drugo, proučite ih malo.
Il još bolje odite se šetat šumom, berite gljive koje vam izgledaju zanimljivo, tražite neke koje ćete moć klonirat i uzgajat, magične ovdje nećete naći.
Bez uvrede, ali mislim da su šanse da nađete "magičnu" gljivu izrazito malene. Kao prvo, stalno ponavljam da kod nas samo Panaeolus subbalteatus raste na pognojenoj zemlji, ali ne direktno na izmetu. Hrvatska se ne nalazi u subtropskom pojasu, nema cubensisa i tropicalisa (koji jedini rastu na izmetu)ovdje. A za cyanescens je još uvijek pre toplo, i raste na rubovima šuma.
Ukupno 3 vrste, samo tri vrste ljudi, se mooožda može nać kod nas, pan subb, psilocybe cyanescens i p. semilanceata, ništa drugo, proučite ih malo.
Il još bolje odite se šetat šumom, berite gljive koje vam izgledaju zanimljivo, tražite neke koje ćete moć klonirat i uzgajat, magične ovdje nećete naći.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
a ok,jebi ga ja neznam toliko kao ti.dobio sam spore,pa ak se sta zabijeli u tegli,bum se ponovo javil,neću više trazit po šumi.
- Red
- Moderator

- Has thanked: 242 times
- Been thanked: 708 times
ako si drzao mjesto vlaznim tokom ljeta (ako si ih sam uzgajao), mozes ocekivate frutanje oko novembra- decebra, kad je kisno razdobolje i temp padnu oko 5°. zavisi od vremena koliko ce puta frutat, ako je vrijeme povoljno moze vise puta...
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙