Kao što se vidi ovdje sam veoma svjež no imam podosta pitanja i nadam se da se neće povlačiti tema o tome u beskonačnost. I nadam se da ne pretrpavam forum ako ovako nešto postoji, ako postoji, analizirajuči moj post ove teme neka me admin preusmjeri i briše ovo.
Prije svega pozdrav svima!
Znači gljive te divne magične gljive su u pitanju. Naravno njihov uzgoj.
S obzirom da sam primjetio da su gljive veoma skupe na ulici veoma veoma( pritom mislim na porciju da je 500kn i još kvaliteta i nije najpouzdanija) odlučio sam se na vlastiti grow.
Moja pitanja ukratko:
1.Gdje nabaviti sjemenke sigurno i povoljno tj spore? Doduše povoljno i ne mora biti s obzirom na uličnu cijenu porcije
2.Koje uvjete trebam imati za growanje?
3.Kako napraviti selfmade growbox za gljive pritom da je veoma kvalitetan. Što preporučujete, iskustva?
4.Kako growati gljive( s obzirom da mi je prvi put trebam veoma detaljne informacije, vremenski tok, zaljevanje, plantanje, žetva i ostalo)
5.Gdje nabaviti zemlju tj pijesak i brašno za grow da je kvalitetno i sigurno.
6.Želim vaša općenita iskustva s gljivama koje mi savjetujete da sadim. Doziranje, efekti tj. učinak, vremensko trajanje, količina žetve i završna ocijena.
7.Dodatna oprema i poboljšivači za kvalitetan i dobar grow.
8.Proračun
9.Gdje bi se psiho gljive mogle nači u Slavoniji ako je netko u blizini, pogotovo područije Osijeka.
Nadam se da vas nisam ugnjavio svojim početničkim pitanjima te da će se pronači netko da odgovori.
Malo sam gledao site, ali dok još nisam bio registriran, ćim sam se registrirao odlučio sam postati.
Iskustvo imam jedino u uzgoju prekrasne sative. Uzgojio sam 5 biljaka u indoor uvjetima i narasle su mi oko dva metra. Divota za vidjeti, a i za popušiti!
Pozdrav još jednom svima
Edit: Narednih koji sat sam čitao postove i primjetio da ima guide-ova... Kome bi se dalo pisati bilo bi mi drago, kome ne neka me linka
Edit 2: Planiram raditi odmah iz prve veliki uzgoj, tipa da dobijem kilu do dvije(zimnica jel haha) pa bi mi i tu godilo iskustvo ako ima kakve razlike općenito...