aries75 je napisao/la: Možda da vi skeptici, probate bar par mjeseci biti vegetarijanci, tko zna što bi otkrili
Na isključivo vegetarijansku prehranu sam bio prešao pred sada točno 10 godina. Jeo sam sve što se preporučuje novopečenim vegetarijancima, zobene pahuljice, sve integralne pizdarije, rižu, paštu, kruhove, mliječne proizvode, hrpu voća, orašastih plodova i nešto povrća. U prvih godinu dana sam dobio 30 kila čiste masti, dvije upale debelog crijeva, anemiju, snaga mi je pala za bar 30% i imuni sustav mi je bio potpuno poremećen. Nakon godinu dana sam prešao na kao dijetalnu vegetarijansku prehranu, bio sam potpuno slab i bezvoljan, i konstantno neopisivo gladan. Ali i dalje sam tupio po svojemu, bio sam uvjeren u moralnu ispravnost vegetarijanske prehrane i nisam želio slušati svoje tijelo koje je vrištalo u mukama. Trebalo mi je više od 6 godina da saniram štetu uzrokovanu s 2 i pol godine vegetarijanstva. A nikada se potpuno neću moći riješiti masnih stanica stvorenih u tom periodu.
Tako da ako ti želiš biti vegetarijanac, zbog moralne superiornosti ili kojeg god drugog razloga, samo daj, ali nemoj tvrditi da je za svakoga. I da imaš malo objektivnosti bi vidio da je ustvari moderno vegetarijanstvo u našim krajevima naučeni obrazac, moderni trend preuzimanja istočnjačkih tradicija je doveo vegetarijanstvo kao nešto uzvišeno kako bi se razmaženi zapadnjaci moglo osjećati superiorno.
Trebalo bi napraviti eksperiment, uzet ovcu, hranit je mjesec dana pečenim mesom, tigra mjesec dana s plodovima i travom i čovjeka iz neke Indijske zabiti koji se nebrojenim generacijama hrane vegetarijaski hraniti mesom. Što misliš koji od ova tri bi se jedini uspio prilagoditi nagloj promjeni prehrane?