Last minute pitanja
- advict1
- rank3

- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 25 times
Re: Last minute pitanja
Pomoc ljudii! Doslo je vreme za poradjanje,nisam bio par dana kuci,i sada ,10ak dana nakon full kolonizacije primetio sam na dnu jedne case nesto zuto,tokom kolonizacije niceg nije bilo :/
Ne znam da li da bi znacilo nesto da odsecem taj deo,ili da bacam odmah ? to je ova slika:
media/images2/90dc5e85a206e4d7b136ba39afd9e22c.jpg
A ova druga casa je skroz drugacije nesto,jako cudno,sumnjivo mi je,
ovo sto se cini da je zuto deluje kao vermikulit koji ima bakarnu boju i sjaji,tome nema spasa ? to je na slici ispod:
EDIT: Izvinjavam se,greskom sam ubacio 2 iste slike -.- ovo je druga casa iz donje polovine texta:
media/images2/d47adedd899bc93c1193e60e571782b3.jpg
Ne znam da li da bi znacilo nesto da odsecem taj deo,ili da bacam odmah ? to je ova slika:
A ova druga casa je skroz drugacije nesto,jako cudno,sumnjivo mi je,
ovo sto se cini da je zuto deluje kao vermikulit koji ima bakarnu boju i sjaji,tome nema spasa ? to je na slici ispod:
EDIT: Izvinjavam se,greskom sam ubacio 2 iste slike -.- ovo je druga casa iz donje polovine texta:
media/images2/d47adedd899bc93c1193e60e571782b3.jpg
Zadnja izmjena: advict1, dana/u 05.05.2014, 11:06, ukupno mijenjano 1 put.
To fathom Hell or soar angelic, just take a pinch of psychedelic 
- dawsongeek
- rank8

- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 110 times
metaboliti ... probavoliti
.... micelij diše, raste, jede pa tako piša i sere ... meni se čini da je to probavljena raž odnosno ništa alarmantno
I VODA JE OTROV U PREVELIKOJ DOZI ... BUDI UMJEREN !
- advict1
- rank3

hahah,nasmejao si me
hmm,voleo bih ja da nije nista alarmantno,ali ipak..
Sad ne znam ni da li smem da dunkam sve zajedno,ili ovo sumnjivo da stavljam posebno..
I kad bi to zuto bilo neka kontaminacija,da li bi pomoglo da isecem taj deo ili ne ?
Prvi grow pa imam bezbroj nedoumica
hvala svim dobrim ljudima bez kojih ni dovde ne bih stigao !
Sad ne znam ni da li smem da dunkam sve zajedno,ili ovo sumnjivo da stavljam posebno..
I kad bi to zuto bilo neka kontaminacija,da li bi pomoglo da isecem taj deo ili ne ?
Prvi grow pa imam bezbroj nedoumica
- Otto Grunf
- rank3

- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 12 times
Ovu Sa Druge Slike, Ako Je Crno Kako Se Meni Cini, Baci...
Mozes Je I Posebno Staviti Ako Ti Izgleda Dobro Pa Vidis Sta Ce Ispasti.
Mozes Je I Posebno Staviti Ako Ti Izgleda Dobro Pa Vidis Sta Ce Ispasti.
- advict1
- rank3

Ok 
A ovo zuto je znaci metabolit,nista opasno? Posto ga ima u jos jednoj casi,isto tako malo 2,3 mm ?
A ovo zuto je znaci metabolit,nista opasno? Posto ga ima u jos jednoj casi,isto tako malo 2,3 mm ?
- dawsongeek
- rank8

- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 110 times
ja u svakom growu imam na teglama te žućkasto-smeđe ispljuvke ... isto sam se raspitivao o tome kao i ti i dobri i pametni ljudi sa foruma mi rekoše da ništa ne brinem da su to metaboliti
na ovoj prvoj slici mi ništa ne upada u oko, a za ovu drugu bi reko da još nije na 100%... sad jedino što ja radim sa zrnjem, a ne sa kejkovima pa ne mogu bit sto posto siguran ali rekao bih da to nije kontaminacija ... ili pričekaj rađe da ti odgovori netko ko ima više iskustva s tvojom metodom
I VODA JE OTROV U PREVELIKOJ DOZI ... BUDI UMJEREN !
pozdrav svima, long time no see.
prije tjedan dana sam 'skuhao' coco coir, ispalo mi ga je vise nego sta sam planirao pa sam visak stavio u vrecicu i sa strane.
imam sljedecu turu koloniziranih teglica koje bih pomjesao s njim. da li mogu s njim ili da idem radit novi? kolko moze stajat vec pripremljeni coco?
prije tjedan dana sam 'skuhao' coco coir, ispalo mi ga je vise nego sta sam planirao pa sam visak stavio u vrecicu i sa strane.
imam sljedecu turu koloniziranih teglica koje bih pomjesao s njim. da li mogu s njim ili da idem radit novi? kolko moze stajat vec pripremljeni coco?

-
Shanti
- rank7

- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 86 times
@63m1n1
Bolje ti je novi da praviš..
@advict1
hahaa nemoj se cimat to je ništa,da vidiš kakve sam ja tegle porađo
Bolje ti je novi da praviš..
@advict1
hahaa nemoj se cimat to je ništa,da vidiš kakve sam ja tegle porađo
- advict1
- rank3

Oooo kakav intenzivan "miris" nakon dunkanja :O Procitao sam negde da posle dunkanja kejkovi smrde malo kiselkasto,hah,valjda je sve ok,i dalje se oseca na gljive ali malo cudno
.. ?
EDIT: da ne postujem bezveze,mogu i ovde,pitanje :
Napravio sam growbox ,rupice sam morao da busim uzarenim nozem ,nisam imao busilicu,pa su rupice male i nema ih previse.
Juce sam poredjao kejkove,e sad samo mi nije jasno koliko puta trebam to da prskam ?
Na videu Lets grow mushrooms kazu da u pocetku na svakih pola sata prskamo malo,a posle.. ?
Zbog tih malih rupica verujem da je vece vlaznosst unutra pa da ne preteram sa prskanjem ? Hvala
EDIT: da ne postujem bezveze,mogu i ovde,pitanje :
Napravio sam growbox ,rupice sam morao da busim uzarenim nozem ,nisam imao busilicu,pa su rupice male i nema ih previse.
Juce sam poredjao kejkove,e sad samo mi nije jasno koliko puta trebam to da prskam ?
Na videu Lets grow mushrooms kazu da u pocetku na svakih pola sata prskamo malo,a posle.. ?
Zbog tih malih rupica verujem da je vece vlaznosst unutra pa da ne preteram sa prskanjem ? Hvala
@advict
meni su na pocetku imale ful intenzivan miris jer sam dunkao u maloj posudi. kada sam stavio 2 kejka u posudu od 15L, miris je bio zanemariv. pa samo probaj dunkat u puuuno vode.
p.s. higrometar, i kada je ispod 80% prsci
p.s.s. ako nemas, svaki put kada prozracujes poprsci par puta
meni su na pocetku imale ful intenzivan miris jer sam dunkao u maloj posudi. kada sam stavio 2 kejka u posudu od 15L, miris je bio zanemariv. pa samo probaj dunkat u puuuno vode.
p.s. higrometar, i kada je ispod 80% prsci
p.s.s. ako nemas, svaki put kada prozracujes poprsci par puta