Mala pomoc?!
-
jelen
Re: mala pomoc?!
proslo je dve nedelje od kako sam stavio raz i verm zajedno i sad to tako stoji.na povrsini se pojavilo jako malo micelina sa strane ga ima vise,ali jako jako izgleda malo.temperatura je bila do 30 C.sloj verm ja malo dablji.pa mozda zbog toga.vidi se kako krece micelin lepo da se grana na donjem sloju vermikulita i polako izlazi na gornji sloj...
dali da cekam jos koji dan da se malo razvije,ili da otvarm posudu i pocnem da koristim sijalice?
dali da cekam jos koji dan da se malo razvije,ili da otvarm posudu i pocnem da koristim sijalice?
Stavi neku slikicu, pa češ dobiti bolji savijet. Ovako možemo samo nagađati.
U svakom slućaju dva tjedna je jako dugo. Kolonizacija casig sloja traje 3-7 dana.
U svakom slućaju dva tjedna je jako dugo. Kolonizacija casig sloja traje 3-7 dana.
Follow the white rabbit...
- mandelbrot
- rank8

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 6 times
Ja sam imao nekih problema, ostavio sam 2 tjedna da se kolonizira casing, nije se skoro nista koloniziralo, svega par malih bjelih manjih nakupina micelja, i stavio sam pod lampu, poceo luftat i dobio poprilicno dosta gljiva...tako da mislim da to nije toliko bitno koliko se ceka..1%, 10%, 100%...najbitniji je FAE = fresh air exchange = izmjena svjezeg zraka....svjetlo isto pomaze naravno ali nije najbitnije..
z = z*z +c
- mr. gljiva
- rank11

- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 97 times
jesi stavljao foliju preko kejsane posude ili si samo ostavio zatvoreno u većoj posudi? 
skuliran do jajc 
-
jelen
sutra slike ne mogu sad trenutno nije mi fotoapart tu
cekam jos 3 dan dok ne dobijem pare.kupim sijalicu i pocnem luftati 2 do 3 puta dnevno.koristio sam kutije od sladoleda od 1 kg koje na sebi imaju poklopac,ali sam ja za svaki slucaj da bude lepo zatvoreno stavio foliju od gore,i naravno to je stojalo u drugoj kutiji

- mr. gljiva
- rank11

- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 97 times
mislio sam možda se gornji sloj isušio pa nije mica mogla prorasti,ali očito to ovdje nije slučaj.
skuliran do jajc 
-
jelen
e evo danas sam kupio kontejnere,tajmer i neku obicnu stedljivu lampu day night.nisam imao za nesto bolje.
1.zanim me oko osvetljenja?malo da se pojasni posto je dosta bitna stvar kad lepotice pocnu rasti?
.kakve sijalice su dobre.ima ih raznih.ne znam ne razumem se mnogo.
2.slikao sam http://img205.imageshack.us/img205/9426 ... 001.jpgova je mutna malo ali vidi se sa strane kako je izbilo...vermikulit je bio vlazan nije bio suv,vlaga je unutra bila 100%
http://img339.imageshack.us/img339/7909/28072010.jpg ovo je druga malo bolja.
3.sad kad sam uveo svettlo 12\12,i svez vazduh 3. do 4 puta na dana..dali ima jos nesto preporuceno sto bi trebao da radim ili je to to? za sad bicu sretan i da jedna izraste opet imam print
4.narucio sam 1 kg razi i agar.jos petrijevke da nadjem. i opet pocinjem sa growom..
mislio sam nemerno kontaminirati tegle. cisto da vidim kakv efekata daju na kraju i da vidim sta se moze sve razviit iz pokvarenih tegli.visak posla jbg,ali kasnije cu onda znati na cemu sam.
1.zanim me oko osvetljenja?malo da se pojasni posto je dosta bitna stvar kad lepotice pocnu rasti?
2.slikao sam http://img205.imageshack.us/img205/9426 ... 001.jpgova je mutna malo ali vidi se sa strane kako je izbilo...vermikulit je bio vlazan nije bio suv,vlaga je unutra bila 100%
http://img339.imageshack.us/img339/7909/28072010.jpg ovo je druga malo bolja.
3.sad kad sam uveo svettlo 12\12,i svez vazduh 3. do 4 puta na dana..dali ima jos nesto preporuceno sto bi trebao da radim ili je to to? za sad bicu sretan i da jedna izraste opet imam print
4.narucio sam 1 kg razi i agar.jos petrijevke da nadjem. i opet pocinjem sa growom..
mislio sam nemerno kontaminirati tegle. cisto da vidim kakv efekata daju na kraju i da vidim sta se moze sve razviit iz pokvarenih tegli.visak posla jbg,ali kasnije cu onda znati na cemu sam.
- Red
- Moderator

- Has thanked: 242 times
- Been thanked: 708 times
kako kaze Žaba: Za uzgoj gljiva najbolje je svijetlo na 6500 K. To su ti one spiralne štedne žarulje, ako ne piše točna oznaka onda ti piše DAYLIGHT BULB, znači danje svijetlo, ja imam philipsovu, oko 50 kn koštaju. I uglavnom se po shroomeryju ljudi slažu da je najbolje 12-12h.
manja temperatura, 23-25°, zrak i luftanje, manja vlaga, 70-80% da potakne pinanje ...to je to
manja temperatura, 23-25°, zrak i luftanje, manja vlaga, 70-80% da potakne pinanje ...to je to
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
- mandelbrot
- rank8

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 6 times
Ja imam obicnu daylight neonku od 18W i kosta 8kn u P.P. Maksimiru. Isto je spojena na timer 12/12, ne grije se uopce a daje dosta svijetla...
z = z*z +c
-
jelen
ljudi sta ako posle nedelju dana ne krece da nice nista?
sta da radim temperatura do 26 C,luftanje 2,3 puta na dana...??
sta da radim temperatura do 26 C,luftanje 2,3 puta na dana...??