Mala pomoc?!

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
jelen

Re: mala pomoc?!

Post Postao/la jelen »

e ljudi evo ovako mi je jedna tegla ispala sad je skroz bela.http://a.imageshack.us/img51/3259/img0016av.jpg,a ova druga nesto se desilo mozda zbog visoke temperature..ali ne verujem onda bi i ova prva bila takva.bile su u istim uslovima isti dan su inkulirane sve isto samo sto je jedna uspela a ova nije.http://a.imageshack.us/img251/2356/img0018tb.jpg
zanima me koliko tegla koja je potpuno pobelela moze tako da stoji?????gledam sto pre da ih stavlajm u posude sa vermom.ali nemam trenutno uslova :( za koji dan samo da mi matorci odu :D
i jos jedno pitanje sta da radim sa ovom teglom koja nije uspela?????
mandelbrot
rank8
rank8
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Post Postao/la mandelbrot »

Uvijek ih mozes stavit u frizider i micelj ce biti u hibernaciji i pauzirat...a za ovu teglu koja nije uspjela mislim da ti je najbolje bacit.
z = z*z +c
jelen

Post Postao/la jelen »

pa ne mogu frizider zbog matoraca :D jbg smislicu vec nesto.nego posto sad nism koristio nikakve kontejnere za grejanje nista samo na sobnoj temperaturi oko 25-29 C.kako da postignem da mi temperatura bude niza el ima resenje neko???nemam klimu,imam ventilator u stanu ali to nista ne pomaze.probacu sa rucnim friziderom ali ne znam oce temp. biti dovoljno niska....mislio sam grow da drzim u garazi ali tamo ima jako puno prasine i nema dovod svezeg vazduh,pa dali mi savetujete da pokusam ili da ne razmisljam o garazi uopste.???
mandelbrot
rank8
rank8

Ovo za smanjivanje temperature to je malo teze ako nemas klimu..ja npr. isto imam dobro rjesenu ventilaciju sa 4 ventilatora(intake, outtake) ali ne pomaze puno kad je sam zrak koji cirkulira vec na 28, 29 stupnjeva...nece to imat neku veliku ulogu za fruiting...najbitnjija je izmjena zraka i svijetlo...vecina savjetuje 2 do 3 puta dnevno proluftat kontejner i to je to...a isto mislim da mozes normalno ostavit tegle tjedan, dva da stoje tamo gdje vec jesu, nece im nista biti, samo ce se micelj jos bolje razviti i ocvrsnuti....ne treba u frizider..ionako se savjetuje uvijek da kad je tegle potpuno kolonizirana da se ostavi jos tjedan dana da stoji takva...
z = z*z +c
Red
Moderator
Moderator
Has thanked: 242 times
Been thanked: 708 times

Post Postao/la Red »

pa inace mogu stajat jos par dana, a sada jel ce izdrzat tjedan i vise ja ne znam, strah me da se zbog velikih temp i vlage ipak stvar ne sjebe. hmmm..ako nema drugog nacina da stavis u frizider (jer je to najbolja opcija) onda se nadaj da ce sve biti ok ;) sto drugo... sretno! :D

ovu drugu baci, nema pomoci
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Punxerklc

Post Postao/la Punxerklc »

jos nesto dali mi mozda savetujete neku laksu ili drugu tehniku uzgoja gljiva?
Probaj sa kejkovima. Koliko čujem kao stvoreni su za početnike, a i najlakši su za napravit. Ja ću isto slijedeći grow napraviti sa kejkovima tek toliko jer sam čuo dosta dobrih stvari o njima
mandelbrot
rank8
rank8

Svi kazu da su cakeovi jednostavniji makar se ja ne bih slozio...osim toga za cakeove ti jos dodatno treba i perlit za terarij dok ti za raz/casing metodu ne treba nista osim razi i verma...
z = z*z +c
jelen

Post Postao/la jelen »

e bas sam hteo da pitam za perlit :D znaci ne treba mi...
samo me zanima neko resenje kod odrzavanje temperature kad krenu da rastu??
dali bi moglo ovako?da terarij u kom mi rastu gljive da njega stavim u neku posudu a da oko te posude sipam hladno ledenu vodu svaki dan da bi se odrzavala temperatura do 25 C...
mandelbrot
rank8
rank8

Za cakeove trebas perlit zato da odrzava vlagu u terariju...kod razi to ne trebas jer se tamo koristi casing za odrzavanje vlage....ali nije sad perlit ono pod must have...ako ga nemas trebat ces spricat svaki dan ili smislit neki nacin za odrzavanje vlage....mislim da perlit nije problem nabavit, ne znam tocno ali netko ce sigurno odgovorit tko ima iskustva sa cakeovima....ovo za odrzavanje temperature mi se cini ok...makar evo meni sad na 32 stupnja uredno izraslo sve bez problema..
z = z*z +c
jelen

Post Postao/la jelen »

ma nije problem nabaviti perlit.nego problem su pare :D ali za koji dan se skupi pa se uzme.citao sam o cakeovima ne cini mi se previse komplikovano.sigurno cu pokusati i sa time..nego ovo sa razi mi je prvi put pa ne zelim da se sjebe nesto,improvizujem koliko mogu i trudim se da uspe ;) nego ljudi hvala vam ako mi nesto bude trebalo ja cu da pitam :p
pa za koji dan kad krene da rastu javljam.
Odgovori