Psihodelici i vegeterijanstvo

Mmmmmm...što se to u kuhinji sprema?
HypnoToad
Moderator
Moderator
Has thanked: 532 times
Been thanked: 1211 times

Re: Psihodelici i vegeterijanstvo

Post Postao/la HypnoToad »

A ne? A što je po tebi inteligencija?
intelligence
/ɪnˈtɛlɪdʒ(ə)ns/
noun
1.
the ability to acquire and apply knowledge and skills.

2.
the ability to learn or understand things or to deal with new or difficult situations.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
Psychonaut
rank11
rank11
Has thanked: 85 times
Been thanked: 178 times

Post Postao/la Psychonaut »

Pogledaj samo Japance. Tradicionalno oduvijek jedu biljke, rižu i ribe. Stereotipično su poznati kao sitni i žuti. Ako ti se da proučavati, možeš potražiti studije i usporedne tablice što im se dogodilo u zadnje 2-3 generacije, otkako su se otvorili 'zapadnoj kulturi' i počeli jesti ogromne količine govedine, i svega ostalog što zapadnjaci jedu. Prosječna visina im je porasla za skoro 20 centimetara, težina za toliko kila, što kosti, što ostaloga. Neki elementi u prehrani mogu brzo promijeniti ljude.
Slazem se da da elementi prehrane mogu mijenjati ljudi(upravo je to bila moja pocetna poenta na ovoj temi!), ali ne mislim da su radi o genetskim promjenama. Genetske promjene su strasno spore, pogotovo u uslovima kad nema velikog evolucionog pritiska(kao sto je stvar sa danasnjim ljduima). Gentski materijal nam je svima veoma slican, zato svi imamo skoro isti potencijal :)
Pozivam te da budes moj ucitelj
luther7hrol
rank9
rank9
Has thanked: 215 times
Been thanked: 93 times

Post Postao/la luther7hrol »

Mislim da je razum strana instalacija nesvojstvena čovjeku, inteligencija kako ju kruto gledamo koja ukoliko nema svoj intutitivni pandan mnogo više odmaže nego pomaže. Pogledajte samo sve druge oblike života za koje se obično smatra kako "nemaju inteligenciju". Blaženo su usidreni u baš ovaj trenutak, u čistoj ljepoti postojanja.
Mnoge drevne autohtone i šamanske kulture sačuvale su znanja o ne-logičkom, budnom i hipersenzitivnom čovjeku prošlosti koji je nasilno promijenjen od strane moćnih grabežljivaca.
Možda nam se baš kroz tu modifikaciju počinje vezivati jedenje mesa jer je u nas ugrađen nasilni i kompetitivni impuls.
HypnoToad
Moderator
Moderator

Sjevernoamerički Indijanci su jeli meso bez predrasude pa ih se svejedno smatra simbolom jedinstva s prirodom. A prije nego su im Europljani doveli konje, lovili su bizone tako da ih natjeraju u stampedo preko litice. Uzeli bi ono što im treba i što mogu iskoristiti, od ostalih poginulih životinja bi uzeli samo grbu ili srce, trupla pustili strvinarima. Krug života uvijek je bio i bit će.
luther7hrol
rank9
rank9

Slažem se, ali Indijanci su u svakom smislu živjeli u skladu s prirodom. Uzimali su od nje ono što su trebali, vraćali joj svojim doprinosima. Bizone i druge životinje lovili su svojim lukavstvom, a ne iz obijesti kao bijelci. Koristili su se svojim tijelom, instinktima i pameću kao oružjem, umjesto bijelaca koji su to činili mehanički, zbog moči, zarade i da pokažu da su nadmoćni nad prirodom. Priroda je u svojoj mudrosti očito uredila takav poredak stvari da se svatko hrani nečijom energijom, sviđalo se to nama ili ne. Zato, ako to već činimo, trebamo činiti imajući potrebe prirode na umu, a ne samo svoje.
Slažem se s tvojim načinom da sam uloviš svoju ribu, to je upravo ono što govorim svima: ako nemaš stomak da sam uloviš svoj plijen, onda ga nemoj ni loviti.
HypnoToad
Moderator
Moderator

Eto to je to, u potpunosti se slažemo. Vidiš na primjeru Indijanaca da nije sam čin jedenja drugih životinja, kako to neki ovdje pokušavaju predstaviti, ono što razdvaja 'prosvijetljene' od glupih i primitivnih. Taj problem je daleko kompleksniji. Bliže je ono što ja govorim, a i ti, da moramo slušati svoje potrebe, uvijek imajući u vidu potrebe i poredak prirode.
luther7hrol
rank9
rank9

Da, baš to. Indijanci imaju i običaj da se izvinjavaju životinjama koje ulove. Možda su postojali neki u plemenima koji bi odstupali od ovih običaja ali starješine su uvijek naučavali ispravnim načelima. O bijelcima zbog kojih se *duboko sramim* što pripadam toj rasi, neću ni riječi više reći. Ja sam domorodačka duša. Kultura i duhovni sustavi američkih domorodaca ženski su orijentirani i superiorni svim abrahamskim religijama koje su nasilne i patrijarhalno ustrojene, iako imaju i taj muški, ratnički layer ali on dolazi povrh matrijarhalnog temelja. Od toga kreće i fundamentalno drukčiji pristup prirodi kao i životu samom između ovih dvoje.
Ronin

Post Postao/la Ronin »

Hypno inteligencija je kad se okreneš oko sebe i vidiš da nema više indijanaca i bizona,niti japanaca,i tih zlatnih vremena ..i kad shvatiš da nečeš živjet 100 godina .... Onda se probudiš i vidiš da ti komad mesa i salata svjetli u mraku.... i shvatiš da češ jednog dana završit u bolesničkoj postelji sa križom Isusa Krista iznad glave...i hrvatskim grbom
HypnoToad
Moderator
Moderator

=)) =))
luther7hrol
rank9
rank9

LOL, i slikom Svetog Ante i Ante Gotovine na junačkim prsima :)) :)) =))
Odgovori