veseljko ..nisi ti meni ništa rekao šta me ide a pogotovo Mamićevo "nabijanje" koje te vidim jako impresioniralo ..pa ako te to nabijanje tolko zanima slobodno reci ..mogu ti dati Mamićev broj pa se dogovori za roštiljanje..Rekao sam da nemam ništa protiv inicijative da se marica legalizira , glupo mi je ime "pahuljica" sory , imam pravo na mišljenje ebiga

..
Osim toga ubjeđen sam da nikakve pahulje pa čak ni mečava neće ništa legalizirati ..to si dobro zapamti Vesljko . Jednostavno nije svjest ljudi na tom nivou..ok? Pogotovo se ništa neće promjeniti RAZUMOM jer vlada bezumlje a bezumlje se ne mjenja razumom nego revolucijom . Kužiš ? Povjest je to dokazala bezbroj puta..Dakle za prave i velike promjene trebaju pravi i veliki potezi a za to opet terebaju biti ispunjeni neki uvjeti kao što je " kritična masa " " povjesni momenat " ili "klasni " ili "nacionalni" neprijatelj..da ti sad ne trabunjam neke od sociološih i društvenih teorija . Svega toga nema ..a niti će biti u dogledno vrjeme bar ne tu kod nas...U ovom momentu nemamo ni klasnog ni nacionalnog neprijatelja a niti velikog društvenog interesa , nema kritične mase . Jedini neprijatelj , ovoga momenta smo mi sebi sami sa svojim željama , prohtjevima , ambicijama , neskromnošću itd itd. Dakle , treba mjenjati sebe a to je najteže..jer društvo ili država se sastoji samo od velikog broja pojedinaca..Sve je jasno..Svaki narod zaslužuje upravo onakvu vlast kakvu ima..Mene zanima vlastita promjena..na tome radim . Jedan je mladi budistički svećenik molio "Bože molim te daj mi snage da ja i moja braća mijenjamo svjet "
Prošlo je tridesetak godina i nije ništa napravio , vidjevši to počeo je moliti novu molitvu " Bože , vidim da ne mogu promjeniti svjet daj da barem uspijem promjeniti svoje prijatelje " prošlo je još tridesetak godina i monah već u dubokoj starosti vidi da nije ni u tome uspio ..i reče " Ah , Bože , pogriješio sam , previše sam tražio i očekivao , molim te daj da probam promjeniti barem sebe "
Stvari će se promjeniti kad ljudima ojača vlastita svjest da je ta promjena nužna ..a zavisno od veličine promjene bit će potrebna i adekvatna protusila za izvršenje te promjene . Što se tiće legalizacije đoje , vutre , ja sam naravno ZA , ali previše je onih , ovoga momenta koji su "PROTIV " Previše je onih koji smatraju da je pravda i pravednost u vlasti večine i emocija i da samo oni imaju pravo na istinu jer su veči i jaći..Primjera je bezbroj..Možda je dobro ..vjerojatno je..jedna takva udruga, inicijativa , koja će pokušati nešto promjeniti Razumom , ja ne vjerujem da ćete uspjeti u tome ali to ne znači da nemate moju podršku..drage moje " pahuljice i pahuljani" . U svakom slučaju ..požurite sa djelovanjem i rezultatima..jer proljeće je veoma blizu a pahulje ko pahulje..