Naručio sam print sa FSRE-a negdje 20.9. i stigao je nakon 20-ak dugih i jedva iščekanih dana. 12.10. su inokulirane ni manje ni više nego tri tegle.
Nekoliko dana se nije ništa događalo (a u to vrijeme nisam ni imao baš neko dobro mjesto s adekvatnim uvjetima, tako da mi je to razumljivo), ali onda sam nakon par dana, gle sreće, primjetio par bjelih točkica
Jedna tegla je malo zaostajala, jedna je bila, onako, solidna, a jedna je vrištala od brzine kolonizacije (bijeli se ko luda
I tako je do dana današnjeg. Ove dvije su skoro potpuno bijele, a treća je rekao bih negdje na pola. Kako mi je ovo prvi pokušaj i dosad nisam uzgajao ni božićnu pšenicu, bijah odušvljen što mi je sve uspjelo.
Međutim, kako ne može ništa teći glatko, ova druga mi je u samo jedan dan razvila gadna zelena sranja po cijeloj tegli, a ova prva mi ima nekakve sumnjive žute fleke na jednom-dva mjesta, ali mi se čini kao da bi mi se to moglo samo pričinjavati jer se kolonija zaljepila za staklo tegle.
Pretpostavljam da ovu sa zelenilom mogu baciti, a ima li netko nekakvu ideju što bi moglo biti u prvoj? I kako to da sam zelenilo primjetio tek sada, kada se skoro potpuno koloniziralo i mogu li to nekako spriječiti ubuduće?
Isprike na dugačkom postu, malo sam se zanio