Gljive- Psihodelicno Iskustvo- Trip gajd

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
Klaypex Delusion
rank5
rank5
Has thanked: 2 times
Been thanked: 33 times

Re: Gljive- Psihodelicno Iskustvo- Trip gajd

Post Postao/la Klaypex Delusion »

Zgubidan je napisao/la:
mr. gljiva je napisao/la:samo za tebe? :)) valjda ne misliš pojest to sve, jer više od 5-6g nema nekog smisla ;)
Pa kaj ja znam, mislim da ima smisla. Mora da pere jako:) Osim toga, ima se, može se:)
15g ti je overkill... imaš za 2 dobra puta...
"Since that day, I haven't been the same" :mushroom:
Gorda
rank9
rank9
Has thanked: 86 times
Been thanked: 91 time

Post Postao/la Gorda »

Nije tolika frka pojest to, već kako mr.gljiva kaže, koliko to zapravo ima smisla? pojest ćeš 5-6g i bit izvan sebe, baš kao i na 15g. Radije usreći nekog nego vejstat džaba... :-?
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
Zgubidan
rank7
rank7
Has thanked: 26 times
Been thanked: 103 times

Post Postao/la Zgubidan »

Pa ja ne znam dal ja uzgajam neke slabe Golden Tičerke, al vec mi je par puta 5-6 bilo taman premalo:) Pa je odluka da se ispod 10 ne jede:)
Gorda, trenutno sam u fazi kad mi je pun k usrećivanja drugih! Svi redom nezahvalnici koji se jave sam kad ih treba usrećiti! I nekak mi se čini da ljudi ne cijene dovoljno gljive! To me razjebe jer je u njima moj trud i vrijeme i pažnja i ljubav:) Pa dok mi neka budaletina izvali da mu je bolji ex...
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
Gorda
rank9
rank9
Has thanked: 86 times
Been thanked: 91 time

Post Postao/la Gorda »

Dobro, tu te razumijem, nekako i ja imam osjećaj da ljudi oko mene gube taj osjećaj dijeljenja nečega i slično. A što se potencije tiče, možda te sad 3g opere više nego ikad...barem doziraj onda vremenski, ako već želiš jest više. Mislim, samo sugestija, da ne shvatis krivo... ;)
I slažem se da su gljive ipak posebna stvar kad spominjemo "supstance"...

hev a najs trip :cheesy:
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
antoniopavaroti
rank14
rank14
Has thanked: 358 times
Been thanked: 338 times

Post Postao/la antoniopavaroti »

Fig je napisao/la:Kakva galama :)

Ne bi htio da se ikome zamjerim ili slično, samo da dam nekakvo svoje mišljenje u vezi svega ovog, koje naravno nije ništa posebno, već samo moje i sa tim bitno najviše meni. Čini mi se kao da je stvar u samom pristupu.
Slažem se sa napisanim i samim naglaskom na majci prirodi, ali opet ne vidim razloga zašto se ne bi vodila rasprava, a sa time i iskustva sa sintetičkim drogama, i to iz prvenstvenog razloga edukacije. Svi ćemo mi od iskustva drugih saznati više o tome, te kakav je utjecaj ostavilo na dotičnoj osobi. Negativni ili pozitivni postovi o sintetičkim drogama stvaraju raspravu u kojoj možemo doći do neke istine, za mene to bolje nego da ih uopće ne spominjemo, ili samo u nekom kontekstu. Mislim da je forum veoma slobodan i da se o svemu mogu vodit rasprave, sa naglaskom da budu pravilnog pristupa i ne znam kako bi se izrazio, nekog odraslog pisanja i razumijevanja.

Dobio sam dojam ovog foruma kao slobodnog i veoma prijateljskog okruženja, kao nekakvo društvo prijatelja gdje se razglabaju razne i svakakve teme, i svatko nekog može nešto naučit, makar i ono što ne bi trebalo raditi. Zašto da bježimo i ignoriramo nešto kada raspravom i prvenstveno iskustvima možemo štošta naučiti o svemu jedni od drugih. Nije nužno reklamirat nešto ako o tome pričamo, savjetovanje je naravno druga stvar, ali ne vidim zla u raspravi i dijeljenju personalnih iskustva o svemu općenito, ne samo o sintetskim drogama koje su još poželjne za spominjanje radi usporedbe i iskustava sa psihodeličnim dijelom ovog foruma, te edukacije o njima samima.

Manijak je iznio jako oštre stavove prema ketaminu, ali zašto se ne bi ispričala cijela priča nego samo dio nje. Ne znam otkud tolika mržnja prema tome, vjerojatno zato što je wizard iznio svoj post previše hedonistički, tako mi se čini, te još nedavna stvar koja se desila narkozi, strašno. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali do sintetičkih droga isto dolazimo putem prirode, sve je to priroda modificirana ljudskim rukama. Znam da se vode rasprave i dijeli dosta iskustva od lsd-u, dmt-u, mdma-u, te čak imaju i svoje zasebne teme. Pa ketamin isto ima povezanost sa psihodelijom na neki način, ima djelovanje disocijativne anestezije i dolazi do halucinacija, te raznih uvida na većim dozama predviđenima za takvo nešto. Pa prema tome ne vidim razloga da se ne pišu iskustva i sa takvom supstancom, ili bilo kakvom, kako bi iz prve ruke pročitao iskustva i rasprave ljudi. Bila ona negativna ili pozitivna, veoma će mi koristiti. Netko će sad reći da ovo nije narkomanski forum, pa i nije, apsolutno se slažem sa time, ali zašto bi i bio samim spominjanjem i raspravom uz pravilan pristup kad je svrha edukacija kao i kod bilo koje druge teme i stvari, a ne samo urokavanje kako neki gledaju. Taj pristup bi bio ključan. Pisalo se i o sintetskoj vutri, te smo fino došli do zaključka kako je sranje uz raspravu i dijeljenje iskustava.
Nikoga se na ništa ne potiče i savjetuje, stojim uz to sa svojom individualnošću, već samo dijeljenje iskustva i izlaganje svojih slobodnih mišljenja uz koja se netko može povezat svojima i sl.

Oprostite ako ste me krivo shvatili ili uopće niste, nije ni bitno, ne branim ja nikoga ni ništa, samo pokušavam dočarat slobodu izlaganja i postanja misli vezanih za bilo kakvu temu, sve dok je na individualnoj razini. Lakše da napišem ovdje svoje nedoumice, pa da me netko od članova savjetuje. Kao npr. šta je wizard napisao, samo što on ima tako neki čudan bahati stil pisanja (bez uvrede), a manijak je s druge strane napisao svoje isto tako oštro osuđujuče mišljenje, i sad je na zbunjenom morpheusu da uzme to i pročita više o ketaminu te sam po sebi vidi dal bi mu pasalo ili ne, a iskustva još ljudi sa time bi mu još više pomogla. Sorry, samo moje mišljenje. Vjerujem da je wizard taj svoj post nekako ljepše sročio i povezao sa samom psihodelijom, te nadodao još kojekakva objašnjenja zašto to i kako to, da bi se onda drugačije pristupilo samom postu. Napisao bi i ja štogod morpheusu vezano za ketamin, neko svoje razmišljanje nakon samog iskustva sa njime koje mi nije nikako sjelo i post bi bio negativnog prizvuka, ali ne bi ništa savjetovao i sl., samo puko razmišljanje, al neću zbog “pravila“, ili je dopušteno samo izlaganje negativnih iskustava kemije?

Mislim, ne podržavam ni ja većinu sintetičkih droga i sl., te se okrećem živim biljkama i samostalnom preparacijom prosvijetljujućih ugodnih stvari, te ostalog suživota uz direktnu prirodu, ali sam samo htio iznijet mišljenje da ne vidim razloga da se o takvim stvarima ne piše i također dijeli iskustva, a pod time ne mislim da to mora biti pozitivno već jednostavno istinito.
Nadam se da sad neću dobit neki ban ili nešto :(

Mislim da ću najbolje objasnit nakanu ako citiram Red što je već jednom napisala wizardu:
Red je napisao/la:Mislim da je problem nastao u tvom pristupu, nadam se da razumijes na sto mislim. nista lose. pisi sto zelis, ali ostani u duhu foruma. Zahvaljujem :x
Mislim, ovo je samo moje mišljenje... neću ja ništa forsirat, uzimam teme koje mi pomažu i u kojima ja nešto mogu pridonijet, ostalo izbjegnem ako su takva pravila, nije bed. Samo sam bio ponukan da napišem mišljenje u vezi ovog, sve na prijateljskoj razini naravno :YMPEACE: i rado prihvaćam kritike da vidim gdje sam griješim. Možda je ovaj post bio suvišan jer sam drugačije pohvatao neke stvari, te u tom slučaju oprostite... a možda i nije jer sam nešto novo rekao... al siguran sam da valjda neće biti na odmet.
Možda je ovo moje javljanje malo kasno ..s obzirom na datum..ali opet s obzirom na poruku ovaj post će biti aktualan i nakon inog vremena..dakle da ne dužim , Fig je potpuno u pravu , po meni ovdje bi svatko trebao pisati svoja mišljenja..iskustva..događaje ..ideje..prjedloge i sve ono što bi bilo koga moglo interesirati..Netreba misliti da čak i "kemijske droge " ne zanimaju nekog. Zanimaju ..jer čovjek je radoznalo i društveno biće a po meni se sloboda i demokracija poznaju upravo po slobodi pisanja i izražavanja mišljenja..Predlažem da svatko tko je član pa i tko nije ,ima pravo iskazati svoje mišljenje a bez da bi ga netko "popljuvao" ili mu zabranio daljnje pisanje i učestvovanje . Jednako tako svatko ima pravo da u granicama pristojnosti i kulture izkaže svoje eventualno kontra mišljenje ..Po meni nebi trebalo u ovom sajtu za kojeg osobno smatram da je veoma produktivan i društveno koristan pišući prije svega o pomalo "tabu " temama koje su prisutne u našem društvu . Za mene ne postoje tabu teme ..apsolutno ništa što se događa pod nebeskom kapom ne može i ne smije biti tabu ..ili neugodno ili neobično ili sramno , odnosno bilo koje ime i naziv nečeg što je evidentno kao pojava ili događanje u društvu nebi trebalo skrivati pred diskusijom i raspravom svekolikog društva a koje se sastoji prije svega od nas pojedinaca..dakle ..pišimo o svemu o čemu i za što je ovaj dobar site i napravljen . Lov na vještice očogledno nije završen a nikad i neće , jer uvjek će biti onih ljudi koji će smatrati da je nešto ili netko manje ili više dostojan rasprave pa čak i zabrane razgovora i analize nekih pojava koje su svakako prisutne u društvu. Nije čudno što ljudi zabadaju glavu u pijesak poput noja misleči da problem ako se ne vidi i ne postoji. U svemu tome , jedino je žalosno što ti ljudi čine večinu . Utjeha je ipak u jednoj činjenici..sva ta silna masa takozvana "večina" nikad nije u povjesti ništa učinila za prosperitet i napredak ljudskog roda nego su za to zaslužni samo pojedinci koji su se rađali povremeno u tami ljudske povjesti svjetleči svojim životima i djelima poput baklje na tamnom putu probitka i razvoja..I za kraj jedna paralela..kao i ljudi koji tvore večinu i nikakve koristi od toga tako i gljive ..od ogromnog broja vrsta i sorti , samo je par vrsta onih pravih koje pružaju spoznaju , koje hrabrima omogučuju da lete , da vide druge stvarnosti , dimenzije ...i tako upoznaju magiju postojanja , čudesnost svjetova koji su inaće sakriveni i nedostupni ograničenim "tabu" ljudima zarobljenim u svojim klišejima i obrascima društveno prihvatljivog ili neprihvatljivog ..Zato..živjele gljive ( a i sve ostalo) , psihonauti i svi oni koji istražuju svjet u sebi i oko sebe i koji nam hrabro pišu o tome , mole za podršku ili savjete ..dajmo im podršku i naše razumjevanje :thumbsup: (-|
" Ako želiš pobjediti ..ne smiješ izgubiti"
oseloth
rank13
rank13
Has thanked: 29 times
Been thanked: 64 times

Post Postao/la oseloth »

Ono što sam naučio iz gljiva je da ih treba jesti proljeće, ljeto, jesen i to striktno vani. Sve ostale opcije su puno negativnije.
dawsongeek
rank8
rank8
Has thanked: 50 times
Been thanked: 110 times

Post Postao/la dawsongeek »

jebote ja ne znam vidim da se tu spominju porcije po 5,6,10 grama ... mene je 2 grama i to većinom abortusa(thai) izbilo,lansiralo, išaketalo,iscipelarilo i odvojilo glavu od tijela :psy brijem da pojedem 3-4 mgra da bi se transformirao u neko drugo biće :D
I VODA JE OTROV U PREVELIKOJ DOZI ... BUDI UMJEREN !
oseloth
rank13
rank13

Post Postao/la oseloth »

Doze su stvarno relative i nema pravila
dawsongeek
rank8
rank8
Has thanked: 50 times
Been thanked: 110 times

Post Postao/la dawsongeek »

da, slažem se ... ajd da sad pitam ... pročitao sam da gljive mogu poplavit na mjestima gdje ih dodirneš, a ove moje koje sam uzgojio i brao nisu bile svjetlo plave, plavkaste, modre i sl. ... bile su ispunjene "tintom" ... plavo plavo :

slika

jel to možda razlog što su tako jako djelovale jer jeo sam ih ja dosta puta prije a nikad nisu tako djelovale ... tako agresivno :confusedd:
I VODA JE OTROV U PREVELIKOJ DOZI ... BUDI UMJEREN !
oseloth
rank13
rank13

Post Postao/la oseloth »

Do sada sam primijetio da su plavije što se potentnije. Pplavo je oksidirani psylocibin ako se ne varam.
Odgovori