Mala pomoc?!

Informacije o gljivama, uzgoju, metodama, nabavi materijala...
jelen

Re: mala pomoc?!

Post Postao/la jelen »

pa izgleda da je to lagano sivkasno paucinasto,eli ne moze jos da se kaze ima ga jako malo.za koji dan stvicu sliku pa cete proceniti...miris je onako bas neprijatan kada se priblizim kao ustajala voda podseca na znoj.
evo raz koju sam koristio http://img823.imageshack.us/img823/8607/img0026l.jpg
pa me zanima el ok?
Red
Moderator
Moderator
Has thanked: 242 times
Been thanked: 708 times

Post Postao/la Red »

raz je OK, tu ne mozes fulat i pogrjesiti, tako da to zaboravi :)

ako kazes da je tako i vec sada osjecas smrad... kontaminacija sigurno. vidjet cemo slike kada se malo rasir. koja ti je temperatura?
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
jelen

Post Postao/la jelen »

tegle drzim u sobi u rucnom frizideru.na sobnoj temperaturi oko 25-27 C.nemam sad jos novaca da kupim grejace i kontejnere.vruce je ovih dana mislim da je temperatura cak i vise.termometar mi nesto losiji pa ne pokazuje bas nesto najbolje..trudim se da konstnto temp.bude oko 27,28.
preko noci padne temperatura pa bude malo hladnije.mozda je to razlog?
Red
Moderator
Moderator

Post Postao/la Red »

ma ne sumnjam da je to razlog, sada je vrijeme dosta stabilno u temperaturi i ova je sasvim dobra.

ocito ti se razvilo nesto, kako - sta i zasto...jbg... vlaga unutar tegli, temperatura, sterilizacija, raz itd itd..mozda svasta.

kada vidimo sliku znat cemo... baci oko na temu kontaminacije pa prouci slike malo bolje.
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
jelen

Post Postao/la jelen »

naj verovtnije ce biti da je wet spot.zbog nedovljne sterilizacije razi...sutra kacim slike mislim da ce biti dovoljno da se vidi.
od pocetka sam znao da raz nije imala prijatan miris i da nesto nije dobro.
od printa sam napravio jednu spricu bio je redaka jako.tako da mi je ostalo jos malo spora u sprici koje nesmem da potrosim na neku glupost :-s
dali je bolje koristiti novu iglu kod inkulacije tegli,ili samo jednu tu koju sterilisem vatrom+alkoholom???
Red
Moderator
Moderator

Post Postao/la Red »

mozes jednu ali je steriliziraj kod svake tegle. steta da si tako malo napravio, samo jednu? ipak si mogao bar 5 izvuci iz jadnog printa, nema veze sto je jadan, ima spora bezobzira, bar 5 :)

wet spot sumnjas, ja reko nesto drugo po tvom opisu... hmmm

vidjet cemo sliku...
jelen

Post Postao/la jelen »

vise vuce na belo nego na sivo i izgleda kao paucina formira se negde pri dnu tegle.slicno wet spotu na temi kontaminacija..
Red
Moderator
Moderator

Post Postao/la Red »

uf sranje, wet pot je ubojica svega... ako je previse vode unutar tegle i visoka vlaga i temp, losa sterilizacija desi se vrlo cesto. pogotovo ako stavis previse spora, onda nije cudno uopce...
jelen

Post Postao/la jelen »

evo i slike prve tegle http://img208.imageshack.us/img208/1501/img0002iv.jpg
druga http://img705.imageshack.us/img705/3638/img0001rt.jpg
ne verujem da ima previse vode.lepo sam ga prosusio na krpi lepo ravnomerno rasporedio nije se lepio uopste..za temperturu nisam siguran.
u svaku teglu sam stavio po 2ml spora tako da mislim da to nije previse spora.
Red
Moderator
Moderator

Post Postao/la Red »

:ymdevil:

mislim da si digao paniku bezveze, koliko se meni cini, to je micelij... 99%

vidjet cemo sto kazu drugi :-?
Odgovori