Growkit: Prvi uzgoj - trebam pomoc i savjete
- Lethaldose
- rank2

- Been thanked: 1 time
Re: Growkit: Prvi uzgoj - trebam pomoc i savjete
Onda jel mi netko moze rec to o prskanju sad kad su pinovi tu?
-
shroomko
- rank14

- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 208 times
Nikad se ne prska po gljivama, uvijek sa strane po vrećici.
- Lethaldose
- rank2

Hvala starishroomko je napisao/la:Nikad se ne prska po gljivama, uvijek sa strane po vrećici.
-
dr.manijak
- rank14

- Has thanked: 101 time
- Been thanked: 232 times
Ajde ajde slike slike.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
- Lethaldose
- rank2

nije velika razlika sta se tice pinova od jucerasnjih slika. sutra cu slikati nove.dr.manijak je napisao/la:Ajde ajde slike slike.
Osobno šprickam po cijelom boxu, ne pazim na to da ne ide direktno po gljivama...do sad nisam imao problema. I vani pada kiša. 
Što se tiče domaćih vs. kupovnih (mislim na kit preko neta recimo)
Gljive nemaju genetiku čvrstu kao biljke, pa ne znam koliko je to realno točno. Također ni količina spora ne igra nikakvu ulogu. Cubensis je cubensis...da istom metodom radiš na "domaćim" sporama, sumnjam da bi osjetio neku razliku u potenciji. Količina je druga tema.
A i općenito diskusija o potenciji nije baš nešto čega se treba držat kao pijan plota...previše je parametara, a i nekad te 1.5g opere žešće nego 3g. Pričam iz osobnog iskustva.
A ulične su često loše iz milijardu razloga...starost, način sušenja, način skladištenja...
Što se tiče domaćih vs. kupovnih (mislim na kit preko neta recimo)
Gljive nemaju genetiku čvrstu kao biljke, pa ne znam koliko je to realno točno. Također ni količina spora ne igra nikakvu ulogu. Cubensis je cubensis...da istom metodom radiš na "domaćim" sporama, sumnjam da bi osjetio neku razliku u potenciji. Količina je druga tema.
A i općenito diskusija o potenciji nije baš nešto čega se treba držat kao pijan plota...previše je parametara, a i nekad te 1.5g opere žešće nego 3g. Pričam iz osobnog iskustva.
A ulične su često loše iz milijardu razloga...starost, način sušenja, način skladištenja...
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
- mr. gljiva
- rank11

- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 97 times
Kako su mi slatki članovi kojima krenu prvi put gljive, skoro svakih 12h apdejt sa slikama
još se dobro i držiš Lethal
I dobro veliš gorda, ovisi i u kakvoj ti je "fazi" mozak pa se lako dogodi da na manjim dozama dođu nekakve dublje misli i prodiranje u bit nečega (trenutna spoznaja, neznam kako bi to drukčije opisao) dok te na višim dozama peru i vizuali i misli 500 na sat pa se nekada ne uspije sve pojimiti i "zapamtiti" već ostane samo onaj overall osjećaj ZNAM
I dobro veliš gorda, ovisi i u kakvoj ti je "fazi" mozak pa se lako dogodi da na manjim dozama dođu nekakve dublje misli i prodiranje u bit nečega (trenutna spoznaja, neznam kako bi to drukčije opisao) dok te na višim dozama peru i vizuali i misli 500 na sat pa se nekada ne uspije sve pojimiti i "zapamtiti" već ostane samo onaj overall osjećaj ZNAM
skuliran do jajc 
- Lethaldose
- rank2

Growkit: Prvi uzgoj - trebam pomoc i savjete
A nista onda vas danas moram hardcore spamati slikamamr. gljiva je napisao/la:Kako su mi slatki članovi kojima krenu prvi put gljive, skoro svakih 12h apdejt sa slikamajoš se dobro i držiš Lethal
![]()
Gledam danas da jedan kit zaostaje za drugim dosta.
Btw tu di ih drzim nemam nikakvo grijanje. Temperatura je oko 20 sad. Posto imam grijac za akvarije da li bi bilo dobro da uzmen neku veliku plasticnu posudu i stavim u nju 10-tak cm vode i ubacim grijac da grije na 23-24. Stavim neko postolje i na to stavim kitove ovako u kartonskim kutijama pa da ih voda grije od dole? Ili da ih jednostavno izvadin iz kutija i cijeli kit sa kesom ubacim u vodu i stavim da grije na 22-23?
Ako neko ima bolju ideju neka kaze.
Evo ja sam ovako sad napravio, stavio sam ih u ovu plastiku i stavio vode i njih unutra, i stavio grijac da grije na 24 stupnja. Jel ovo ok?

-
shroomko
- rank14

- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 208 times
Zalijepi stranice i dno kutije duct tapeom ili nečim drugim što će blokirati svjetlost. Ne želiš da ti gljive počnu rasti sa strane kutije di nema mjesta. Duct tape 50 mm ti je najbolji jer je jedan krug dovoljan.
- Lethaldose
- rank2

Ocu to nije probl. Nego oce li ovo sa grijacem i toplinom vode bit dobro? I da li bi morao pokrivati sve ovo da bude toplije?shroomko je napisao/la:Zalijepi stranice i dno kutije duct tapeom ili nečim drugim što će blokirati svjetlost. Ne želiš da ti gljive počnu rasti sa strane kutije di nema mjesta. Duct tape 50 mm ti je najbolji jer je jedan krug dovoljan.