Identifikacija nepoznatih čarobnih gljiva
- sumasumarum
- rank3

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 6 times
- oseloth
- rank13

- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 64 times
Re: Identifikacija nepoznatih čarobnih gljiva
Help
Dakle u par saksija kraj cvijeća sam stavljao inficirane ali očišćene micelije. Nakon ovih par dana kiše i hladnoće krenule su gljive neke van. Print je trebao biti amozonian cubs no ovo ne izgleda na ništa. Niti imaju veo dolje, niti su crne po rebrima. Tko zna Šta sam dobio.
Jel može netko baciti pogled da se bar ustanovi je li iz vrste cubensisa uopće.

Dakle u par saksija kraj cvijeća sam stavljao inficirane ali očišćene micelije. Nakon ovih par dana kiše i hladnoće krenule su gljive neke van. Print je trebao biti amozonian cubs no ovo ne izgleda na ništa. Niti imaju veo dolje, niti su crne po rebrima. Tko zna Šta sam dobio.
Jel može netko baciti pogled da se bar ustanovi je li iz vrste cubensisa uopće.

- vrtniPatuljak
- rank3

- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 9 times
@oseloth nije ti to pc, zna se i meni desit da tu teglama sa biljkama narastu neke random gljive
"love the life you live, live the life you love.” - Bob Marley
- oseloth
- rank13

Ali ispod njih je nažalost micelij koji sam "bacio". Znači dobio sam patku. Nije ni čudo da mi već 6mj neće ništa iz pogona iskočiti. Bit ćče da sam prvi koji je sa FSRE dobio ćorak. Yupiii. I njega su valjda zavaljali. O jebemu miša. Sve ispočetka. a ja namnožio vodene kulture ko pravi
Iako bi ovo mogao biti Psilocybe cyanescens koji je krivo označen pa je zato bolje u zemlji rastao nego na suho. Psilocybe cyanescens nema ring (veo) i škrge su bezbojne. Čekam da se preokrene pa ćemo vidjeti
Iako bi ovo mogao biti Psilocybe cyanescens koji je krivo označen pa je zato bolje u zemlji rastao nego na suho. Psilocybe cyanescens nema ring (veo) i škrge su bezbojne. Čekam da se preokrene pa ćemo vidjeti
- vrtniPatuljak
- rank3

ako imaš mic zareži ga nožem, ako boja se promjeni na plavo-zeleno onda je pc, možda je baš narasla neka random gljiva iznad tog mic kaj si bacio
cyanescens ti nije sigurno on raste iz wood chipsa i agresivno polavi kad se stisne, također ima valoviti klobuk koji je tamne karamel boje
cyanescens ti nije sigurno on raste iz wood chipsa i agresivno polavi kad se stisne, također ima valoviti klobuk koji je tamne karamel boje
- oseloth
- rank13

čekam da se klobuk otvori do kraja pa ću znati da li je valovit. Istina da raste na drvetu no piše da raste na humusu a humus sam pravio i stavljao na cvijeće tako dau tome ima i lišća, i drveta i svega. I eto tu je narastao a nijedan cake u FC u 6mj nije dao plod. Pa gledam i tako. Micelij je plavo-zeleno reagirao na stisak.
Karamel boja odgovara za sada. Kao i boja škrga. No boju printa ću tek znati.
u svakom slučaju ne mislim ih jesti. Stavio sam još jedan cake pod zemlju i piljevinu pa ćemo vidjeti. Ako i ovdje naraste nešta ovako onda je print bio loš.
Karamel boja odgovara za sada. Kao i boja škrga. No boju printa ću tek znati.
u svakom slučaju ne mislim ih jesti. Stavio sam još jedan cake pod zemlju i piljevinu pa ćemo vidjeti. Ako i ovdje naraste nešta ovako onda je print bio loš.
Mislim da sam pronasao panterovu pupavku, pokusacu da okacim sliku. Interesuje ma dali postoji neki nacin da je iskoristim a da posledice nebudu fatalne??:D Bilo kakve informacije bice od koristi, pristup internetu mi je poprilicno ogranicen, hvala unapred.
ko smo s?ve mi?r
- vrtniPatuljak
- rank3

hmmmmm ja često idem u šumu brat gljive ali nikad ju nisam vidio u ovo doba, okači sliku svakako,kad bi uzimo muscimol odabro bi prije muscariu pošto je blaža i više istražena od panterine, za panterinu i 5 g može biti smrtonosna doza kako sam čuo
stay safe and responsible
stay safe and responsible
.
Zadnja izmjena: Clipssy, dana/u 08.10.2013, 14:36, ukupno mijenjano 2 puta.
Introduce a little anarchy, upset the established order and everything becomes chaos
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1211 times
Psathyrella candolleana.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”