Amazonian cubensis #2

Pratite Vaš uzgoj i napredak, ovdje objavite Dnevnik Uzgoja
oseloth
rank13
rank13
Has thanked: 29 times
Been thanked: 64 times

Re: Amazonian cubensis #2

Post Postao/la oseloth »

Bez eksperimentiranja nema napretka :-)

Ako bude dobro bude. Jako je sterilizirana pa ćemo vidjeti. Micelij plijesni se da razlikovati a bakterijama bi trebalo biti preslatko. Agar nemam a koliko sam čitao skup je.
Beli mag
rank4
rank4
Has thanked: 34 times
Been thanked: 31 time

Post Postao/la Beli mag »

Možeš li opisati izradu LC-a? Zanima me da li si stavio spore u LC ili dio gljive/micelija? U kakvim uvjetima si radio, što, odnosno koliko si koristio meda i vode za LC?
Konstruktivna pitanja smetnutih umova
oseloth
rank13
rank13

Post Postao/la oseloth »

Ovako

Pribor :
Tesla od krastavaca, senfa ili druga takvog oblika.
Med, domaći, mora biti prirodan i bez konzervansa.
Žličica
Ekspres lonac
Voda iz pipe
Mikropor traka
Šprica sa sporama

Nalio sam pola litre vode u teglu ispadne oko 2/3 puna.
Na svakih 100ml ide jedna žličica meda. Kažu bolje je podhranjen medij nego prejak.
Pet žličica meda u pola litre vode. Na poklopcu naravno rupa negdje uz rub radi kasnijeg lakšeg izvlačenja micelija. Poklopio sam folijom i stavio sterilizirati sve skupa 30min. 30min od početka pištanja
Nakon toga sam ga ostavio ohladiti. Nevjerojatno je koliko dugo se hladno. Valjda med ima jaki toplinski kapacitet.

Imam veliku kuhinjsku plohu na kojoj sve Inokuliram. Pređem je debelo alkoholom. Sve si tu priredim. Smirim se na sat u drugu sobu. Nakon što mislim da se sve ohladilo ušuljam se unutra u čistoj majci kratkih rukava. Pređem alkoholom ruke, stavim rukavice i ponovno cijelu plohu od dva kvadrata prođem alkoholom. I nakon toga sterilizacija igle, i pikanje. Promućkam špricu i piknem 1ml.

NAPOMENA
ja koristim bunarsku izvorsku vodu. Ako koristiš vodu iz gradske mreže bilo bi dobro ostaviti je preko noći u loncu da ishlapi klor. Ili destiliranu ili kupovnu ako misliš da je sigurnije.
Zadnja izmjena: oseloth, dana/u 24.03.2013, 09:57, ukupno mijenjano 1 put.
oseloth
rank13
rank13

Post Postao/la oseloth »

Bit će da je sve u temperaturi. Digao sam na 28 kako svi kažu baš za njih i od jučer do danas se mic na kokičaru udvostručio. Jupiiii.
Beli mag
rank4
rank4
Has thanked: 34 times
Been thanked: 31 time

Post Postao/la Beli mag »

Super, lijep i detaljan opis. Hvala ;)
Reci mi da li nakon što si piknuo spore preko micropore traku, da li staviš kasnije još jednu traku preko ili pustiš tako? Šprica ipak napravi rupicu na traci, stoga me zanima.
Konstruktivna pitanja smetnutih umova
oseloth
rank13
rank13

Post Postao/la oseloth »

Eh to sam zaboravio dodati. Ne stavljam je uopće dok steriliziram . Maknem alu foliju Inokuliram kroz rupu koju Pređem alkoholom i onda tek zalijepim mikropor traku s time da uvijek bacim onaj dio trake koji mi ostane od lijepljenja.
oseloth
rank13
rank13

Post Postao/la oseloth »

Kakve kokice, raž i ostalo. Ova riža je ludilo. 5 dana od inokulacije već je 50% uhvatilo. I to sam stavljao blago smrvljeno zrno bez verma koje još nisam nabavio. Da je verm unutra vjerojatno bi za koji dan bilo sve puno micelija. Riža je broj jedan i nije bez razloga BRF tek najbolji i najednostavniji. Bulkanje je samo radi količine a realno gledajući zar je količina uopće bitna. Bitna je kvaliteta. Par komada, par ali da vrijede.
oseloth
rank13
rank13

Post Postao/la oseloth »

Op op,
Riža fino napreduje. Zrno je cijelo i sad vidim da je malo prekompaktno. Nisam nabijao ali bit će da se samo malo poljepilo. Nema do verma i brašna. 30 dana raži nije ništa puno krenula. Nekih par posto ukupne mase. Šteta. Loša raž bit će.

Nego najbitnije. Med je krenuo. Lc funkcionira. Vidim unutra brdo malih krpica micelija. Svaki dan sve više. Bitno ih je samo tu i tamo razbiti i moći će se uhvatiti iglom bes problema. S time da sam komotno mogao u manjoj tegli raditi :-)
oseloth
rank13
rank13

Post Postao/la oseloth »

Update

Riža ide super iako malo sporo jer se malo betonirala. Sad će verm stići pa ću sa time bolje napraviti.
uploadfromtaptalk1365247498150.jpg
LC med ide sjajno.
uploadfromtaptalk1365247534899.jpg
name(or username)
rank2
rank2
Has thanked: 23 times
Been thanked: 1 time

Post Postao/la name(or username) »

Možeš li mi objasniti kaj s ovim medom i tak' to?
Odgovori