molim za savjet
Panaeolus cintulus outdoor uzgoj
- Guybrush Threepwood
- rank3

- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 6 times
Panaeolus cintulus outdoor uzgoj
Evo jos jedan dnevnik vezan za outdoor... Prosle godine pocetkom 10 mjeseca sam naso p. cintulus na nekakvom kompostištu koje je bilo većinom sastava konjskog gnojiva slame i zemlje i one piljevine za konje. S tog nalazista sam uzeo oko litru-litru i pol micelija i spremio ga u teglu na balkon i pokrio kartonom. Mic je uspjesno pretrpio zimu i hladnocu i sad je vidno ojačao i kolonizirao površinski sloj... razmisljam dal da 'presadim' taj mic na neki travnjak i da malo pognojim sa konjskim gnojivom ili da ostavim u tegli pa da u njoj rastu gljive
molim za savjet
molim za savjet
Re: Panaeolus cintulus outdoor uzgoj
Po ja bih svakako iskopao komad zemlje i to sve fino smisksao i "presadio"... Znam kako je sa azurensicama fino raditi vani (također preživile zimu). 
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
- Guybrush Threepwood
- rank3

Svakako piši kako napreduje kroz vrijeme...pratim! Zanimaju me "egzoticne" gljivice... cubensisa smo se nagledali. 
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
- Guybrush Threepwood
- rank3

Evo svjeza vijest, presadio sam micelij u teglu jer mi se cini da cu imat bolju kontrolu nad vlagom i neznam mislim da ce ljepo izgledat kad se sve malo primi i niknu gljive 
evo fotke
media/images/1363789833.jpg
media/images/1363765047.jpg
prvo sam stavio sloj zemlje, onda sloj micelija i onda gore travu, ubiti korijen trave sam uguro u micelij tako da mic lakse prozme zemlju oko korijenja. Nadam se da bu to bilo dobro, wish me luck
evo fotke
media/images/1363789833.jpg
media/images/1363765047.jpg
prvo sam stavio sloj zemlje, onda sloj micelija i onda gore travu, ubiti korijen trave sam uguro u micelij tako da mic lakse prozme zemlju oko korijenja. Nadam se da bu to bilo dobro, wish me luck