Amazonian cubensis #2
-
dr.manijak
- rank14

- Has thanked: 101 time
- Been thanked: 232 times
Re: Amazonian cubensis #2
Neće ti odatle ništa izrasti, baci to odmah.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
- oseloth
- rank13

- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 64 times
Neću. Moram vidjeti šta će biti. Ne smeta mi ništa.
Jel smeđa riža isto što i integralna?
Jel smeđa riža isto što i integralna?
-
dr.manijak
- rank14

- Has thanked: 101 time
- Been thanked: 232 times
- oseloth
- rank13

Bitno da je oni drugačije deklariraju. Super e sad da mi se jave ovi sa fungusa za verm.
- oseloth
- rank13

Bit će da je samo ovaj jedan kukuruz uhvatio plijesan. Ostalo je sve krenulo. Kombinacija kukuruza i riže ide pravo brzo. Raž je uber spora. Brže su ove tri nove stavljene 14 dana kasnije. Hehe. Crazy shrooms.
- Beli mag
- rank4

- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 31 time
Reci mi da li si prokuhao raž ili je samo močio u vodi? Kod mene je isti problem sa pirom, ali brijem da je to zbog neprokuhavanja.
Konstruktivna pitanja smetnutih umova
- oseloth
- rank13

A dakle ovaj kukuruz i raž su pizdarije. Raž već 22 dana nije mrdnula. Ima nešta sitno oko par zrna i tako stoji.
Kukuruz koji sam smiješao sa krupno mljevenom rižom nije mrdnuo ali zato je sva riža uhvatila. Od sada pa na dalje radim samo sa rižom i vermom po starom dobro pf tek-u. Nek dobijem 2g ja sretan ali ovo nema smisla. 5 dana je trebalo riži, znači da bi cijeli cake bio gotov za 10. To ću lijepo prebacivati u case sa vermom tanki sloj i koliko naraste naraste.

Kukuruz koji sam smiješao sa krupno mljevenom rižom nije mrdnuo ali zato je sva riža uhvatila. Od sada pa na dalje radim samo sa rižom i vermom po starom dobro pf tek-u. Nek dobijem 2g ja sretan ali ovo nema smisla. 5 dana je trebalo riži, znači da bi cijeli cake bio gotov za 10. To ću lijepo prebacivati u case sa vermom tanki sloj i koliko naraste naraste.

- oseloth
- rank13

Dakle jučer sam u trenutku dosade, inspiracije i jubitua došao do ideje napraviti 9er tek, sa dugim zrnom riže. Imao sam i kratko zrno pa sam napucao dvije one dvije ove. U svaku sam na vrh umjesto verma stavio krupno mljevene riže suhe kao barijeru. Očistio rub, alkoholom. Sve sterilizirao i napikao.
Onda sam nagdje pola sata kasnije odlučio napraviti i LC na medu pa sam i to napikao. I sad imam hrpu svega. Šta uhvati uhvati. Ovo sve sam radio zbog osjećaja da ono prvo ništa neće uspjeti jer 22 dana stoji sve kako je i bilo prije 18 dana. Tako sam se odlučio na rižu koja se uhvati za 5 dana a za deset je skoro gotova. Stavljeno je u čaše da ih mogu poroditi u kolačiće. Jedna je samo u tegli i ta će ići u case, sitno je zrno u pitanju. Izgleda skoro kao raž. Možda će se dati lomiti kako mic raste.
Ako LC uspije bit ću presretan jer ih onda mogu imati na čuvanju u frižideru mjesecima kao i spore ali brzina je duplo ili troduplo brža. Puno manje šanse kontaminacije u vremenu čekanja da se spore dogovore. Ovako mic ulazi unutra i sve kreće odmah po dobroj temperaturi. Ihhhaaaa
Onda sam nagdje pola sata kasnije odlučio napraviti i LC na medu pa sam i to napikao. I sad imam hrpu svega. Šta uhvati uhvati. Ovo sve sam radio zbog osjećaja da ono prvo ništa neće uspjeti jer 22 dana stoji sve kako je i bilo prije 18 dana. Tako sam se odlučio na rižu koja se uhvati za 5 dana a za deset je skoro gotova. Stavljeno je u čaše da ih mogu poroditi u kolačiće. Jedna je samo u tegli i ta će ići u case, sitno je zrno u pitanju. Izgleda skoro kao raž. Možda će se dati lomiti kako mic raste.
Ako LC uspije bit ću presretan jer ih onda mogu imati na čuvanju u frižideru mjesecima kao i spore ali brzina je duplo ili troduplo brža. Puno manje šanse kontaminacije u vremenu čekanja da se spore dogovore. Ovako mic ulazi unutra i sve kreće odmah po dobroj temperaturi. Ihhhaaaa
- Beli mag
- rank4

- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 31 time
Problem LC je nevidljivost kontaminacije. Kod takvog rada sa micelijumom ne možeš zapaziti da li ti se kultura kontaminirala sve dok ne koloniziraš zrnje. Sam sam razmišljao o toj metodi, ali nakon kraćeg proučavanja ipak se ispostavilo da je agar najbolji i nasigurniji izbor. U svakom slučaju i tvom izboru, na tebi je da eksperimentiraš, a ujedno doprinosiš znanju šire zajednice 
Konstruktivna pitanja smetnutih umova