Nisam nigdje naišla na ovu temu, pa otvaram radi diskusije i ako netko ima neki savjet, neki prirodni recept i tako to. Kad izanaliziram svoje zdravstvene probleme i tegobe, nekako se uvijek vratim na cirkulaciju i skužim da je zapravo loša cirkulacija uzročnik mnogih problema. Povezana je s niskim tlakom, glavoboljama, trncima u nogama i rukama, pospanosti i umorom itd. (naravno, ne moraju nužno ti simptomi ukazivati na problem s cirkualcijom, ali govorim za svoj slučaj). A da ne govorim koliko je grozan osjećaj kad obučeš duple debele zimske čarape i još uvijek su ti stopala hladna ko led. Ili kad ti se prsti zalede toliko da pobijele i nemaš više osjećaja u njima, a nakon nekog vremena počnu i boliti.
Ono što ja znam da je dobro za cirkulaciju je yoga (ali i fizička aktivnost općenito)... tako da moram to više prakticirati. No s obzirom da je ovo tema o ljekovitom bilju, zanima me ima li kakvih biljnih pripravaka koji poboljšavaju cirkulaciju? Nešto što mogu piti kao čaj recimo?
Podijelite sve što znate, pa možda pomogne i meni i drugima sa sličnim problemima...