Što se čita?

Svakog dana, novo otkriće
Odgovori
Sempervivum
rank2
rank2
Been thanked: 3 times

Re: Sto se čita ?

Post Postao/la Sempervivum »

Ne mogu da nadjem da download-ujem,help...

Evo ovdje mozete skinuti knjigu,ko zeli.http://www.antropozofija.org/articles/p ... %20DNK.pdf
Red Weed
rank6
rank6
Has thanked: 65 times
Been thanked: 44 times

Post Postao/la Red Weed »

slika
^Ali tO jE sAMo MojE MisLJeNJE!!!
Ajujem te... Aj[mo]uJe[dno]
Ronin

Post Postao/la Ronin »

1948.jpg
1948.jpg (68.28 KiB) Pogledano 2145 puta.
slučajno nađoh knjigu na polici svoje sobe prekrivenu prašinom ,i tako ju odlučih pročitati..... :)
Old_Harold
rank2
rank2
Has thanked: 9 times

Post Postao/la Old_Harold »

dr.manijak je napisao/la:NAjzad sam uzeo da citam DMT - Duhovna Molekula ODUSEVLJEN SAM iako sam stiga tek do 67-te strane(epifiza).
Kad god uhvatim vreme procitam po desetak stranica (iznova).
Sad sam sebi skuvao kaficu i krecem u citanje.
A nakon toga se skida tantra joga za citanje i vezbanje. :ymdevil:
ovo je prava stvar za procitati i pogledati dokumentarac ;)
Gadgadni je napisao/la:slika
Predstavljena nam je u obliku dijaloga između Gospodina Krišne, Svevišnje Božanske Osobe i Njegovog bliskog prijatelja Arjune. Na bojnom polju Gospodin poučava Arjunu znanju o samospoznaji, razotkriva istinsku prirodu čovjeka i svijeta koji ga okružuje i govori o njegovom vječnom odnosu s Bogom.
ako ikako mozete doci do ove knjige ...(imaju dva izdanja) trazite onu s vise stranica,)

moja literatura je krenula izucavanjem vlastite duhovnosti (krscanske), dakle biblije
slika
, sto smatram kao jedan od nelosih literatura zainteresiranih za razvijanje duhovnog jastva od 4.-6. razreda osnovne skole (u mom slucaju pisem)... poslije 6. raz. o.s. dosla mi je u ruke sveta knjiga zidova (talmud)
slika
... medutim moja znatiZELJA je bija jaca od svega sto je krojilo moj, dotadasnji, zivotni stil... potrazio sam i ostale svete knjige, sljedeca je bila kuran
slika
...a potom mi je (valjda mojom zeljom za znanjem) dosla tibetanska knjiga mrtvih...
slika
nakon izucavanja takove vrste, u pojedinim segmentima, literature duhovne prirode, a drugim, materijalne... Dosla mi je knjiga Al Jiwah - knjiga sotonizma...
slika
sve skupa trajalo je, uz lucidne snove i moje intenzivno meditiranje (svaki dan bar jednom)s povremenenim lucidnim snovima (jednom u mjesec - s vremenom sve cese) sve do 3. raz. s.s. nakon cega mi je upala u ruke knjiga o astralnoj projekciji
slika uz nju bi valjalo da se procita i slika
preko koje sam spoznao da sam vec nekoliko puta bio projiciran, sto u principu nije zadovoljilo moju potrebu za otrivanjem istine. tu se nasao i cijeli serijal castanede
slika
poslje toga dobro proucio kabalu
slika
kod ovakve literature preporucio bih jos i
slika
ili bilo sto sto mozete nabavit od njega...
3. srednje upoznao sam se sa raznim opijatima (vecinom sinteticke "prirode" lsd, mdma i dmt) sto mi je pod odredenim uvjetima omogucavalo pristup onom cilju kojeg sam trazio kroz samospoznaju putem meditacije.. ne projiciranje vec bivanje... ali se sitentika, kao takva, pokazala da ima velik ucinak na fizicko tijelo u jako jako negativnom smislu (a i okolina koja je nastavila sa sintetikom promijenila je sliku kojom se predstavljaju poznatoj i ne poznatoj blizoj okolini)... odustao sam od tog pravca ka mom cilju i otkrio magicne gljive... (preko samana koji su koristili ajuasku (youtube) a potom i nekolicinu "samana" u regiji koji su me uputili i u sam ritual amanite (putovanje je bilo izvan ocekivanog ali isuvise mracno kroz sve stadije)... no mislim kako amanitu namjeravam koristiti tek nakon nekog odradenog iskustva na polju psi-a.
jednostavno su me ocarale, pojeo sam 4,5g praha cubensesa i to je bilo ono sto sam trazio od svog meditativnog stanja... ponovio sam nekoliko puta i svaki put bi onamo kamo idem sve lakse dolazilo.
u meduvremenu sam dosao do Terence McKenna jer je istinski zagovarac prirodnih puteva, za razliku od Timothy Learya koji je bio cista sintetika.
[media]link[/media]
[media]link[/media]
iako to nije sve od njega i ako ga se uhvati poslusati, ima podosta (pogotovo za pocetnike) dobrih smjernica. Iskusniji ce upotpuniti neke nedoumice, ako su ih imali ;)
obavezno pokusati doci do serijala knjiga od Sri Srimad - bahavad gita kakva jeste
- ambrozija predanosti
- nauka o samospoznaji
- savrsena pitanja , savrseni ogovori
- zivot nastaje iz zivota
- put savrsenstva

a za one koji vole citat mistik romane toplo preporucujem
slika

ima toga jos ako ima zaiteresiranih imam dosta *.pdf-ova i voljan sam ih podijeliti
Marijo
rank3
rank3
Has thanked: 28 times
Been thanked: 8 times

Post Postao/la Marijo »

Dnevnik Anne Frank
Osvrni se oko sebe jer priroda zove te,
Njemi glas iz daleka kao vapaj djeteta...
dr.manijak
rank14
rank14
Has thanked: 101 time
Been thanked: 232 times

Post Postao/la dr.manijak »

Bukowski poezije "Pesme 3"
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Red
Moderator
Moderator
Has thanked: 242 times
Been thanked: 708 times

Post Postao/la Red »

moć sadašnjeg trenutka :sunn:
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Ninti
Moderator
Moderator
Has thanked: 510 times
Been thanked: 409 times

Post Postao/la Ninti »

Natjerala se da procitam Orwellovu 1984. Antiutopijska novela koja budi osjecaje uznemirenosi i tjeskobe, al svejedno vrijedi je procitati jer nam nesto slicno mozda kuca na vrata :confusedd:
“Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience.” ― Mark Twain
Fig
rank9
rank9
Has thanked: 48 times
Been thanked: 112 times

Post Postao/la Fig »

Počeo, pa ako nekog zainteresira ima u privitku :)
[thumbnail]http://www.planetopija.hr/data/knjige/i ... slamke.jpg
I, na kraju, komu je namijenjena ova knjiga?

Po mome sudu, ona je namijenjena svim ljudima dobre volje, koji respektiraju i vole život te vide u njemu neiscrpnu, svakodnevnu inspiraciju. Ona će biti zanimljiva svakome tko iskreno traga za istinom s jedne strane potičući ga na vraćanje prirodi putem izravnoga kontakta s njom, a s druge sirane pomažući mu osvještavanje povezanosti raznih vidova života medu sobom.

Bit će dobrodošla svima kojima je na srcu prirodni način života i očuvanje prirode od zagađivanja.

Posebno će biti poticajna i neophodna svima koji se žele upustiti u prirodno poljodjelstvo i uzgoj zdrave i prirodne hrane, bez suvišne intervencije kemikalijama i složenom mehanizacijom.
Privitak/ci
Masanobu Fukuoka - Revolucija jedne slamke.pdf
(2.42 MiB) Preuzeto 88 puta.
Truthopia
rank3
rank3
Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times

Re: Što se čita?

Post Postao/la Truthopia »

Nakon egiptologije sam uzela predah,ali sad mi treba neko dobro,zanimljivo stivo,dajte preporuke,sutra idem put knjiznice,po knjigu jer su mi oci ispale od citanja na laptopu i iskreno nije to to dok ne osjetis stranice pod prstima i miris knjige.
Nemogu odspavat s laptopom na faci i onda se probudit i nastavit citat,dok s knjigom to mozes...
Izmakao sam mu stolicu. Nije pao - ostao je da visi!
Odgovori