(ukoliko tema postoji, žao mi je, nisam vidio)
Dakle, o čemu se zapravo radi... Već godinama prakticiram česta kampiranja, čim krene "toplije" vrijeme, pa sve dok je podnošljivo, u mom slučaju od 3. do 11. mjeseca, ovisno o godini i vremenskim prilikama, naravno. Kako nemam ustaljeni ritam spavanja, bar dok spavam u svom krevetu, znam spavati i višak sati...ah, kad volim. No, ono što je zanimljivo je to da na kampiranjima spavam uglavnom max. 5h, tako da sam već oko 6-7 ujutro na nogama i osjećam se barem dva puta odmorniji negoli nakon spavanja kod kuće. Da li je to samo psihološko stanje ili stvarna energija, ne bih znao, ali me svakako zanimaju vaša iskustva i što općenito mislite o tom.
Trebalo bi uzeti u obzir da je komocija samog ležanja/spavanja u šatoru ili samo u vreći, kako god, daleko manja nego u krevetu na super madracu itd., a opet se bolje odmorim. Čak sam ispitao i nekoliko frendova s kojima kampiram i svi su mi potvrdili isto...
Sav taj svjež zrak, sunčeve zrake, jutarnje meditacije...nekako iscjeljuje čovjeka, daje mu energiju daleko veću nego da spava 10h u svom krevetu...bar u mom slučaju.
Možda se tema čini glupava, ali po mom, glupe teme i pitanja nema. Stoga, pišite što vi mislite o tome, vaša iskustva, koliko ćesto zapravo boravite u prirodi, itd, itd...