Lov na Psilocybe u divljini
Re: Lov na Psilocybe u divljini
evo i definitivne potvrde da i u hrvatskoj ima magičnih gljiva...bio si u pravu u svemu, pa i u doziranju...30 gljiva, s tim da su neke bile puno veče a neke manje, ono,...lagani trip.
i kod mene ih ima i danas...neke sam ubrao, neke još pinaju ali ih ima poprilično.
eto, konačno sam i to dočekao...sad jesam li ih, kako je netko već rekao, privukao silnom željom ili su mi oduvjek bile tu pred nosom ili me Bog možda nagradio jer su i njemu već dopizdili moji silni neuspjesi u uzgoju...neznam!
samo znam da su tu i kako god bilo...dobro mi došle ljepotice.
vama, dragi moji profesori, još jedno veliko HVALA...šta drugo da vam kažem, stvarno ste prva liga!
a svima ostalima preporučujem da malo pronjuškaju jer se itekako isplati
i kod mene ih ima i danas...neke sam ubrao, neke još pinaju ali ih ima poprilično.
eto, konačno sam i to dočekao...sad jesam li ih, kako je netko već rekao, privukao silnom željom ili su mi oduvjek bile tu pred nosom ili me Bog možda nagradio jer su i njemu već dopizdili moji silni neuspjesi u uzgoju...neznam!
samo znam da su tu i kako god bilo...dobro mi došle ljepotice.
vama, dragi moji profesori, još jedno veliko HVALA...šta drugo da vam kažem, stvarno ste prva liga!
a svima ostalima preporučujem da malo pronjuškaju jer se itekako isplati
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1211 times
Odlično!!! Evo sad svima jedan veliki "I TOLD YOU SO!" svima koji su govorili da psilocibinske gljive ne rastu kod nas! Ja ću na jesen dat SVE od sebe da vam dokažem da kod nas raste i Psilocybe cyanescens, a netko tko živi negdje gdje ima puno pašnjaka i livada treba tražit semilanceatu, jer se sigurno isplati! Ali i ovo je već odlično!
U Trip kronike forumu probaj malo opisat kakav je bio trip, kakav osjećaj u tijelu i u glavi, baš me zanima da li se razlikuje od cubensisa.
U Trip kronike forumu probaj malo opisat kakav je bio trip, kakav osjećaj u tijelu i u glavi, baš me zanima da li se razlikuje od cubensisa.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
- Red
- Moderator

- Has thanked: 242 times
- Been thanked: 708 times
tako sam sretna da je ovo imalo sretnan zavrsetak a ne neko razocaranje.
molim te, bar neki mali trip report baci da podjelis sa nama kako ti bilo
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
kako vam se ove čine...jel bi mogle to bit cyanescens?
Hypno šta ti kažeš...ostali?
- HypnoToad
- Moderator

Ne. Mycena ili neki neaktivni panaeolus.
Cyanescens ne izgleda ni približno slično, raste u kasnu jesen na ostatcima drva.
Za sve vas koji ste zainteresirani za traženje psilocybinskih gljiva, proučite dobro te 3-4 vrste koje rastu kod nas, naučite im sva obilježja, godišnje doba i stanište pa onda tražite, nemojte za svaku malenu gljivu odmah pitat dal je "magična".
Cyanescens ne izgleda ni približno slično, raste u kasnu jesen na ostatcima drva.
Za sve vas koji ste zainteresirani za traženje psilocybinskih gljiva, proučite dobro te 3-4 vrste koje rastu kod nas, naučite im sva obilježja, godišnje doba i stanište pa onda tražite, nemojte za svaku malenu gljivu odmah pitat dal je "magična".
- Echoes
- rank4

- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 48 times
da, moram primjetiti da ljudi svako malo postaju sliku neke random gljive/biljke koju nađu kraj kuće jer im "izgleda magično". wtf? 
ja sam gotovo siguran da sam viđao Psilocybe semilanceata kod mene na livadi.
ali sad kad znam i njene karakteristike, nema je ni za lijek.
valjda zna šta ju čeka pa se sakrila
ja sam gotovo siguran da sam viđao Psilocybe semilanceata kod mene na livadi.
ali sad kad znam i njene karakteristike, nema je ni za lijek.
valjda zna šta ju čeka pa se sakrila
tišina je najbolji jezik
- HypnoToad
- Moderator

Semilanceata raste od 10 do 12 mjeseca!! Sada je nema smisla tražiti, u kasnu jesen kada temperature padnu ispod 15 stupnjeva, onda ju odi tražit. Dobro nauči i zapamti apsolutno sve karakteristike, ima dosta sličnih conocyba, mycena i drugih gljivica koje se mogu zamijenit s semilanceatom.
-
zuwonga
vidite kaj poznato,
malo smo se drajvali s bajkovima, doduše već je mrak pal
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 3323_n.jpg
ova u sredini me malo podsječa na bohemicu...
malo smo se drajvali s bajkovima, doduše već je mrak pal
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 3323_n.jpg
ova u sredini me malo podsječa na bohemicu...
- HypnoToad
- Moderator

Ništa nažalost, Psathyrella. Al priznajem, dosta liče, ali stručak bi odmah poplavio da je psilocyba.
Bio sam danas u šumi, pre toplo je još za njih, treba se strpit da temperatura padne na oko 10*C i onda ić tražit.
Bio sam danas u šumi, pre toplo je još za njih, treba se strpit da temperatura padne na oko 10*C i onda ić tražit.