Napravio sam gomilu staklenki tako da bar jedna uspije. Sve staklenke su raž. U nekima ima i zrnca kave (onaj talog), kasnije sam pročitao Hypnotoadov post da je bolje natopiti raž u kavi pa sam tako radio.
Već sam imao nekoliko kontaminacija koje sam skuhao u ekspres loncu 90 minuta i onda očistio staklenke.
Ovo su cubensis mexicana od 11.9.

Sorry, ne znam kako da bolje ispadnu slike.
Ova srednja nije potpuno kolonizirana i ima u sebi dvije žive bube ili mušice! Koji šok kad sam to vidio. Uopće mi nije jasno kako su mušice tu dospjele. Radio sam sve u gloveboxu. Glovebox sam očistio alkoholom - nisam onim toksičnim sranjem koje ni ne znam ni kako se zove ni di bi kupio. Ne sjećam se da li sam klonirao ove gljive ili radio spore.
Nije ni bitno jel ove 2 koje su potpuno kolonizirane sad idem dunkati na 24 sata i onda prekrivam vermikulitom i napokon da nešto izraste.
Ovo je još 5 tegli neke istog dana neke i 5 dana ranije. U ekspres lonac mi stanu 4 tegle i ovo mi je bio zadnji flush, zadnji dan da probam nešto pa sam probao što više mogu. Klonirao sam gljive i napravio print i spore pa valjda će uspjeti bar jedna od 8 staklenki...

Ne znam kako se tako slabo kolonizira. Već je više od mjesec dana prošlo. Previše sam puta tresao i u nekima nema kave pa ide sporije, ali nekako kao da se kolonizira gornjih 70-80% i onda dole nikako ništa danima. Onda protresem i svejedno nikako da se sve kolonizira.
Idem sad dankati ove 2 koje su uspjele, a sutra ću poslikati cubensis cambodia.
I da, jel se može spasiti ta staklenka sa mušicama nekako? Pretpostavljam da mogu samo baciti?
EDIT: Ove 2 koje su uspjele mirišu odlično, kao najfiniji parfem.
U jednoj su se čak počeli stvarati mali pinovi, to sam bacio i obje staklenke stavio u 1 plastični kontejner, natopio vodom i sad je u frižideru.