woow hvala ti puno na opsirnom odgovoru, obozavam da pricam o ovakvim temama ali slabo imam s kim u "pravom svetu" pa me odusevljava svaka prilika da se razmeni makar koja rec na ove drevne teme.. svidja mi se tvoje pitanje pa cu ugrabiti priliku da kazem svoju ideju, a ako ko zeli slobodno nek da i svoju ideju

mislim da je sreca veoma individualna stvar, u smislu da se ispoljava kod svake osobe drugacije, no njen "recept" je isti, po meni, za sve ljude. dakle recept u krajnje skracenoj verziji glasi:
budi svoj, sledi svoj put, i posveti svu energiju rusenju ogranicenja koja te na bilo koji nacin sputavaju u tome.
jer nase traganje za srecom i jeste izazvano bunilom ovog drustva, i svi od malih nogu su uceni da budu nesto sto nisu. nasa potraga za srecom je nasa potraga za samim sobom. zato svi veliki ucitelji govore: sve sto trazis je vec u tebi. samo zelimo da prekinemo glumu, i da se opustimo, da se ophodimo kao mala deca ali kroz ceo svoj zivot. jer zato i jesmo na ovom svetu da se ispoljimo kao osoba koju smo zamislili dok smo bili u Izvoru, pre nego sto smo se rodili. i sta se onda desi? drustvo nas usmerava u nekom potpuno drugom smeru i tu sreca nestaje. Kao kada bi odlucio da odes negde u inostranstvo, da postanes npr. slikar, i pricas sa porodicom i prijateljima kako jedva cekas da slikas, i obozavas to da radis, i onda stignes na svoje odrediste i krenu da ti se smeju i kazu: care, pa ti si dosao ovde da cistis klozete i nosis smece, neces ti nikada biti slikar! e to je prica o gubitku srece, samo treba reci jebte se, odo ja da slikam! sa potpunom verom u sebe, jer to je ono zasto smo ustvari dosli, zasto bi sumnjali u to?
eto, to je moj neki recept za srecu, sa obrazlozenjem, ali njega sam stavio u 1 recenicu

necu se izvinjavati za dugacak post, jer nigde ne pise da mora biti kratak

Ja sam ono sto jesam, i govorim ono sto mislim, i necu prestati dok ne mislim da sam gotov. Beskrajna ljubav za sve, mir, mudrost, i da svako hoda svojim putem! Shivai
Jeste li culi, i ako jeste sta mislite o Basharu? ne mislim na teroristu, nego na entitet koji kanalise Darryl Anka. Ako niste preporucujem, neverovatan je, evo nesto za pocetak koga zanima, bas ne na trenutnu temu
[media]link[/media]