Last minute pitanja
- Mary Jane.
- rank9

- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 39 times
Re: Last minute pitanja
pojma nemam, neće valjat, nikad nisam ovako šta vidio, ljubičasta boja???

"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla
-
dr.manijak
- rank14

- Has thanked: 101 time
- Been thanked: 232 times
To su ti spore.
Ali ako obrnes sliku ka desno provalices da je u obliku pecurke, totalno ludilo.
Ali ako obrnes sliku ka desno provalices da je u obliku pecurke, totalno ludilo.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Vec drugu put mi se desava da tegle sa razi propadnu..postupak kako radim je sl
potopim na 24 sata ali bude sluzavo medju prstima pa jos i prokuvam tad raz nabubri...osusim na krpi i ubacim u tegle i na sterilizaciju.Sterilisem u obicnom loncu oko 90 min koji je zatvoren sa alu folijom i ne izlazi para.
Tegle posle 3 dana mirisu na nesto slicno vanili dinji i na nekim raz posivi a neke se spljeskaju jer su vlazne
Jel ima neko savet?
potopim na 24 sata ali bude sluzavo medju prstima pa jos i prokuvam tad raz nabubri...osusim na krpi i ubacim u tegle i na sterilizaciju.Sterilisem u obicnom loncu oko 90 min koji je zatvoren sa alu folijom i ne izlazi para.
Tegle posle 3 dana mirisu na nesto slicno vanili dinji i na nekim raz posivi a neke se spljeskaju jer su vlazne
Jel ima neko savet?
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1212 times
Da, nabavi ekspress lonac. Nažalost običan lonac je potpuno neupotrebljiv. Možeš imati sreće pa čak i uspjeti nekoliko puta, ali bakterijske endospore ne umiru na 100*C, trebaju im više temperature. A na ovim ljetnim temperaturama bakterije divljaju. Još do nekih 23*C micelij ih može prestići, ali ovako nema teorije.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
- Namaste
- rank2

- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 2 times
aaaaaaa neverovatno pecurka se oslikala od sporaaaaa

When you change the way you look at things, the things you look at change.
-
shroomko
- rank14

- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 208 times
Imam novo pitanje. Prvi flush je bio ok. Za drugi flush su bile visoke temperature i prekasno sam odnio vrećicu u klimatizirano. Uglavnom vermikulit je pocrnio čudno, sad sam dunkao i micelij mi se malo raspao na 2 dijela. Također je ovo zrnje puno manje bijelo, izgleda kao da se micelij "povukao", nestao ili izgubio na masi.
Planiram sad prekriti vermikulitom i napraviti treći flush i onda probati spasiti spore nekako - valjda pomoću agara.
Može li ovaj raspadnuti micelij dati bar 1 gljivu?
Mogu li nekako micelij staviti u agar i od toga napraviti novu turu na raži kao u guide-u?
Planiram sad prekriti vermikulitom i napraviti treći flush i onda probati spasiti spore nekako - valjda pomoću agara.
Može li ovaj raspadnuti micelij dati bar 1 gljivu?
Mogu li nekako micelij staviti u agar i od toga napraviti novu turu na raži kao u guide-u?
- Kimera
- rank4

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 18 times
Vermikult ti je pocrnio od spora najvjerojatnije ali postaj sliku da budemo sigurni da nije neka pljesan. Mislim da se ne trebaš brinut.shroomko je napisao/la:Imam novo pitanje. Prvi flush je bio ok. Za drugi flush su bile visoke temperature i prekasno sam odnio vrećicu u klimatizirano. Uglavnom vermikulit je pocrnio čudno, sad sam dunkao i micelij mi se malo raspao na 2 dijela.
Ako substrat nije potpuno iscrpljen dati će još gljiva bez obzira što je pukao na dva djela.shroomko je napisao/la:Može li ovaj raspadnuti micelij dati bar 1 gljivu?
Agar možeš uvijek koristit za spore ali ne znam zašto jednostavno ne uzmeš print,
jednostavnije je.
.
Zadnja izmjena: Clipssy, dana/u 02.10.2013, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.
Introduce a little anarchy, upset the established order and everything becomes chaos
- HypnoToad
- Moderator

- Has thanked: 532 times
- Been thanked: 1212 times
Oksidacija psilocina.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”