Općenita rasprava oko uzgoja
Re: Općenita rasprava oko uzgoja
.
Zadnja izmjena: Clipssy, dana/u 03.08.2012, 19:15, ukupno mijenjano 1 put.
Introduce a little anarchy, upset the established order and everything becomes chaos
- Red
- Moderator

- Has thanked: 242 times
- Been thanked: 708 times
najblje ostaviti da se dobro osuši na suncu...
klija? jel si ga previse ostavio da se namace? inace nije problem ako je kijanje tek pocelo, sterilizacija ce zaustaviti proces...
klija? jel si ga previse ostavio da se namace? inace nije problem ako je kijanje tek pocelo, sterilizacija ce zaustaviti proces...
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
- Red
- Moderator

pa ne mogu vjerovat da klije... sterilizacija je trebala ubiti sve zivo i nezivo, pa i mogucnost klijanja... zbilja ne znam sto da ti kazem na ovo, prvi put cujem. slika? 
❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
nisam trnutno na selu al saljem fotke cim pre
probacu sa prosom jednu turu da napravim!
probacu sa prosom jednu turu da napravim!
Ja sam na raži radila, evo, četvrti dan, mislim, kako sam spore ubacila. Čarobno mi je bilo raditi naizgled sasvim obične radnje
Ja bih sad svaki dan po teglicu napravila
Početnička opsjednutost me puca...
Ne gledam često šta se dešava, temperatura im je 26 stepeni, teglice su okružene orgonitima i kristalima, prebacila sam ćebence preko svega radi tame, a i zato što mi gornja posuda ne uliježe potpuno u donju, pa da se ne rasipa temperatura bezveze.
Danas ću ih opet malo protresti i škicnuti šta se dešava
Ne gledam često šta se dešava, temperatura im je 26 stepeni, teglice su okružene orgonitima i kristalima, prebacila sam ćebence preko svega radi tame, a i zato što mi gornja posuda ne uliježe potpuno u donju, pa da se ne rasipa temperatura bezveze.
Danas ću ih opet malo protresti i škicnuti šta se dešava
- Red
- Moderator

nemoj tresti dok se ne oformi neki fini micelij. njemu treba par dana da se ponovo pokrene nakon muckanja pa ga u ovom trenu samo usporavas. inace muckanje nije obavezno, mnogi ga naprave svega par puta ako uopce.
vidi neka krene stvar, pa kad krene sama ces vidjeti dal je muckanje uopce potrebno. drzim fige
vidi neka krene stvar, pa kad krene sama ces vidjeti dal je muckanje uopce potrebno. drzim fige
- Mary Jane.
- rank9

- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 39 times
Da, dobro ti Red kaže, nemoj nepotrebno non stop trest teglice jer ti se neče uopče mycelij uspjet kolonizirat, ja osobno protresem dobro teglicu nakon inokulacije, i od tad ne diram i za 20-tak dana je teglica 100% kolonizirana.
"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla
- Nikola Tesla
Gdje je meni pamet bila kad sam čitala uputstva...
A dobro je da sam napisala šta radim, pa ste mi mogli pomoći
U uputstvu, sad čitam da se case otvara kad gljive krenu tek. Da li to znači da uopšte ni ne otvaram i puštam vazduh da se izmjeni u ovoj fazi razvoja?
Hvalaaaaaaaaa
A dobro je da sam napisala šta radim, pa ste mi mogli pomoći
U uputstvu, sad čitam da se case otvara kad gljive krenu tek. Da li to znači da uopšte ni ne otvaram i puštam vazduh da se izmjeni u ovoj fazi razvoja?
Hvalaaaaaaaaa