evo zapoceo sam ovu temu jer imam velikih problema sa mojim psom koji kad odemo iz kuce ne prestaje zavijat, u tolikoj mjeri da su se susjedi poceli zaliti....
pas mi ima godinu dana i strasno je pametan i privrzen, uzeo sam ga iz azila kad je imao 4 mjeseca i do sada sam ga uspio nauciti jako puno stvari i strasno je poslusan, to kazem jer mi ovo nije prvi pas i mogu reci da ponesto znam o njima, ali valjda ima neku traumu iz azila ili je postao toliko vezan za mene i curu da ne moze biti sam...
pokusao sam svasta, isetati ga do iznemoglosti, sa hranom, sa svojim komadom odjece(da osjeti miris dok me nema), radio i tv bi mu pustao da rade, pokusao sam ga ignorirati kad pocne zavijat, pokusao sam razumno mu objasniti da cu se vratiti, izasao bi i cekao da pocne zavijati pa bi se vratio u kucu i izgrdio ga, cekao bi da prestane zavijat pa bi se vratio u kucu i nagradio ga za to, neznam sta sve nisam - ali ne pali !!!
njemu je glavno da je s nama, voli se voziti u autu i nije mu bitno nista drugo, ali ne mozemo ga uvijek uzimati, pogotovo kad idemo van cijelu noc.....
cak kad mu dam hranu(a strasno je pohlapljiv)nece jest - ide on van sa nama
ja ga obozavam i meni u biti to ne smeta ali mislim na njega - jer sigurno mu nije lijepo kad zavija,a i na susjede koji zele normalno spavati
ako mozda netko ima kakav savjet ili bilo sta drugo - javite - hvala