HypnoToad je napisao/la:
Prvo me zanima da li već znate kako će biti riješena voda, tuševi, wc-i? Da li u kampu postoji vodovod ili cisterne ili nešto? Nekako sumnjam, ali vrijedi pitati. Sredina ljeta, bit će užasno vruće, svi će se znojit, da li će se moć negdje polit vodom il barem bacit u kakav potočić ili lokvu u blizini? WC toi-toi pretpostavljam? Ali najviše me zanima pitanje pitke vode, da li će se moć negdje natočit ili kupit?
Što me dovodi do sljedećeg pitanja. Kakav će bit odnos prema unošenju boca i pića? Opet me tu najviše brine voda, jer ako bude samo negdje jana od pola litre za 10 kuna, onda je to problem. Ali i kakav je odnos prema unošenju manjih količina alkohola, da li će se tolerirati pokoja boca, ili smo osuđeni na skupu razvodnjenu pivu?
Iako su ti već neki djelomično odgovorili evo i mog odgovora:
Voda je u velikim karnisterima od 1000 litara, koji se nalaze nedaleko od svakog stejđa po cijelom festivalskom prostoru. Pune se nekoliko puta dnevno. Ta voda je pitka i naravno besplatna, tako da ne morate kupovati vodu na šanku.
Što se tiče tuševa, naravno da ih ima. Ove godine se radi na tome da budu bolji nego prošle. Ako je veliki red na tuševima, okupati se možete i u potočiću koji je pravi izvor rashalđenja za vrće dane. Kako je festival na ekološkom imanju sa certifikatom četverolisne djeteline, voda iz potoka je čista i pitka, PA VAS SVE MOLIMO DA POD TUŠEVIMA KORISTITE SAMO BIORAZGRADIVI SAPUN, A ZA KUPANJE U POTOKU NIKAKVE SAPUNE! Dobili smo taj prekrasni prostor u prirodi, pa je u redu da ga ostavimo čistog kakvog smo ga i našli. Biorazgradive sapune možete kupiti i na info pultu festivala.
Wc-i su nažalost Toi-toi (nadamo se samo još ove godine), ali se čiste i prazne svaki dan, te imamo tim koji se trudi da stalno imate i wc papira
UNOŠENJE ALKOHOLNIH I OSTALOG PIĆA JE DOZVOLJENO ALI SAMO U KAMP, NA FESTIVALSKI PROSTOR MOŽETE UNJETI SAMO PLASTIČNE BOCE VODE! Zašto? Zato jer se radi na pomaganju lokalnoj ekonomiji, pa tako lokalni trgovci imaju svoje dućane tamo, a sva cuga na šanku (osim nekih žestica) je made in Hrvatska.