Zimske radosti

Njegujte svoje tijelo i duh u skladu sa prirodom
Odgovori
Psychonaut
rank11
rank11
Has thanked: 85 times
Been thanked: 178 times

Zimske radosti

Post Postao/la Psychonaut »

Evo jedne teme o zimskim aktivnostima koje su nam prirasle srcu :)

Za mene je to uglavnom skijanje, i od ove godine snowboarding. Prije nekih mjesec dana sam prvi put stao na dasku, i stvarno mi se svidjelo. Pogotovo je bilo dobro prije par dana, kad sam na nagovor prijatelja konzumirao malu dozu gljiva na planini, nakon cega je ostatak dana bio prekrasan - boravak u prirodi, sve ide od ruke (sto je pocetniku veoma znacajno), gotovo kao plesanje na snijegu, gljive su odlicne uciteljice za ovakve aktivnosti :psy Inace nas cesto paralise strah, a pod uticajem psihodelika tom strahu ne robujemo, cak ga mozemo bolje razumjeti i iskoristiti :)

Uglavnom, sad sam pun entuzijazma, i idem u nabavku nove opreme :hehee:
Pozivam te da budes moj ucitelj
Red
Moderator
Moderator
Has thanked: 242 times
Been thanked: 708 times

Re: Zimske radosti

Post Postao/la Red »

kod mene nazalost rijetko ima snijega pa bas i ne mogu doci do izrazaja koliko bi voljela :P

nisam neki avanturist, moj maximum na snijegu je sanjkanje, izrada snjeska i anđela u snijegu, ispijanje kuhanog vina i uzivanje u bijelini :ymdevil:

nije impresivno niti malo, znam...ali kada nemate snijega u opticaju onda su vam i dozivljaji na snijegu skromni :) kao klinka sam skijala, nesto malo, ali to nikada nije zazivilo...
“If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation"
Frenzy
rank6
rank6
Has thanked: 17 times
Been thanked: 31 time

Post Postao/la Frenzy »

Ja ih nazivam zimske gadosti a ne radosti :P
Kao klincu mi je sve to bilo super i obožavao sam bit vani po snijegu al eto nakon što sam danas po ne znam koji put 2 sata čistio dvorište puko mi je lagano film. ista stvar je i s obavezama koje imam svaki dan i onda putovat do grada dok vani pada nije ugodan osjećaj jer em kasne vlakovi, em busevi sporije voze i tako. Lagano dopizdi :ymdevil:
Misli se čiste dok je svijet u magli, koraci su lagani...
Psychonaut
rank11
rank11

Nikad nije kasno poceti, samo ako ima volje ;)

Ja sam npr. naucio skijati sa 19, a snowboard prvi put probao sa 27 :psy

Ne pada mi na pamet bolji nacin za providiti vrijeme zimi, i to u prirodi, jedino sto nije jeftino.
pecurko
rank14
rank14
Has thanked: 228 times
Been thanked: 291 time

Post Postao/la pecurko »

Skijam od svoje 4-te, a na dasku sam se naložio pe 3 godine...
Kad bih birao letovanje ili zimovanje uvek bih izabrao zimovanje...
Ne znam za gljive na snegu, ali trava i pljoska dobre šljivovice su na stazi obavezni :thumbsup:
Sutra odoh na Staru planinu ima neko novo skijalište a cena je smešna, duša mi gori u iščekivanju :ymdevil:
Sto rece moja baba:"Sve sto raste iz Zemlje to je zdravo".
Psychonaut
rank11
rank11

Ne znam za gljive na snegu, ali trava i pljoska dobre šljivovice su na stazi obavezni
Meni se recimo ne svidja ni trava ni alkohol u ovoj kombinaciji, znam da mi negativno uticu na paznju. Al na gljivama sam bio super osjetljiv i pazljiv, i jos mi sve islo od noge :D Ma krasno :psy

Prije 2 sedmice sam se vratio sa Kronplaza u Italiji, i skijaliste je fantasticno. Doduse, vrijeme nije bilo lijepo, al staze kao staze su bile odlicne, mada prvenstveno za skijase. Preporuka :)
dr.manijak
rank14
rank14
Has thanked: 101 time
Been thanked: 232 times

Post Postao/la dr.manijak »

Sada sam u dvoristu nabacao oko 1.5 metara na gomilu snega, uzeo crevo i lepo natopio da se stvrdne.
temperatura je -10.

A odmah pored sam lepo sa daskom velikom utabao sneg 3x4m i takodje natopio lepo vodom.

Jedno ce biti iglo a drugo malo da se kliza.

Kad projekat bude gotov postavljam slike. :)

Inace skakao sam danas sa 2 sprata u Ooooogromnu gomilu snega.
Zima je divna uz malo kreativnosti. :thumbsup:
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
Odgovori