Upravo sam shvatio da mi je Kukuruz tek najprakticniji,evo kako sam ja to zamislio.
Kupim 1 VELIKI plasticni kontejner u kome cu da drzim vodu+grejac+tegle sa kukuruzom na 27stepeni dok se ne razvije micelij.
Onda prebacim u kutije od sladoleda zemlju-kukuruz-zemlju i sve te kutije ubacim nazad u taj kontejner ali samo smanjim temperaturu grejaca na koliko treba...Jel moze tako?:)
Nova pitanja:) :
1.Kolika mi kolicina kolonizovanog kukuruza treba po kutiji? npr zemlja 2cm pa kukuruz 2cm pa zemlja 2cm ili drugacije?:)
2.Jel mi za inkubiranje nije bitna sterilnost prostorije?(Svakako dok budem inkubirao necu otvarati kontejner ali za svaki slucaj pitam)
3.Kada zavrsim inkubiranje i pomesam zemlju i kukuruz nisam shvatio sta onda radim tj gde stavljam kutije dok micelij ne izbije na povrsinu?Zatvorene ih vratim u inkubator ili?
4.Kada micelij izbije na povrsinu i u kontejneru budem drzao otvorene kutije jel smem da prenosim kontejner iz prostorije u prostoriju i kakvo svetlo mi treba?Nije dovoljno najobicnije od sijalica od 60/100w?Da drzim blizu prozora kada nema sunca da kroz kontejner dobiju malo dnevne svetlosti?
5.Koja temperatura treba za rast gljiva?
P.S. Moze li neki savet kako da najefikasije uklonim prasinu iz sobe sve me drma paranoja da ce mi zbog neurednosti sobe tj prasine propasti ceo grow